واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدیرکل بهزیستی گیلان تاکید کرد
توسعه مراکز نگهداری بیماران روانی در گیلان
مدیر کل بهزیستی گیلان با بیان اینکه وجود 6 مرکز شبانهروزی نگهداری از بیماران روانی مزمن در این استان کافی نیست، گفت: توسعه این مراکز بر اساس درخواست خانوادههای بیماران از نیازهای مبرم گیلان است.
محمدرضا پارسی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در رشت با گرامیداشت سوم دسامبر مصادف با 12 آذر روز جهانی معلولان، اظهار کرد: به طور معمول 15 درصد از جمعیت جوامع بشری دچار معلولیت هستند.
وی افزود: گرامیداشت روز معلولان به دلیل یادآوری آحاد جامعه از ایجاد اثربخشی آنها در توسعه پایدار کشورها و آشنایی بیشتر مردم با استعدادها و توانمندیهای آنهاست.
پارسی با اشاره به برگزاری همایش روز جهانی معلولان در تاریخ 14 آذر ماه جاری، ادامه داد: همزمان با روز جهانی معلولان برای نخستین بار در کشور پارک فرشتگان دیوار 47 نیز در رضوانشهر افتتاح میشود.
وی به فعالیت نخستین انجمن «سندروم دان» در گیلان طی یک سال گذشته اشاره کرد و گفت: اکنون 670 نفر از این افراد در بانک اطلاعاتی ما ثبت شدهاند و پرونده 300 بیمار سندروم دان به انجمن مذکور سپرده شده که از خدمات توانپزشکی با اولویت کاردرمانی و دیگر خدمات استفاده میکنند.
مدیرکل بهزیستی گیلان فرزندان سندروم دان را افرادی بسیار باهوش و مستعد در زمینه ورزش هنر و موسیقی معرفی کرد و گفت: اجرای طرح دیوار 47 در راستای جلب توجه افراد جامعه به توانمندیهای این افراد است.
وی معلولیت را حاصل حوادث مختلف دانست و افزود: عوامل ژنتیکی، تصادف و ... در معلولیت نقش دارد.
پارسی تصریح کرد: تعداد معلولان گیلان بر اساس بانک اطلاعاتی این نهاد بالغ بر 36 هزار و 800 نفر است که از خدمات بهزیستی استان استفاده میکنند.
وی با اشاره به وجود بالغ بر سه هزار نفر با معلولیت بینایی با شدتهای مختلف در استان، تصریح کرد: در گیلان 15 هزار نفر معلول جسمیحرکتی، 11 هزار نفر معلول ذهنی، سه هزار نفر روانی مزمن و 5 هزار نفر معلول شنوایی وجود دارد.
این مسئول با بیان اینکه 710 نفر بیمار روانی مزمن در 6 مرکز روانی گیلان بستری هستند، افزود: با توجه به وضعیت بیماران روانی برخی از خانوادههای آنها از نگهداری این افراد معذور هستند و تقاضای بستری این افراد در مراکز شبانهروزی را دارند.
وی خاطرنشان کرد: اکنون دو مرکز نگهداری زنان و 4 مرکز مردان در استان فعال هستند که پاسخگوی نیاز دیگر بیماران روانی مزمن نیست.
مدیرکل بهزیستی گیلان خواستار کمک خیران در احداث اینگونه مراکز شد و گفت: در هر مرکز نگهداری بیماران روانی مزمن ماهانه 500 هزار تومان یارانه پرداخت میشود که اگر بیمار بیسرپرست و مجهولالهویه باشد مبلغ یارانه ماهانه 600 هزار تومان است.
وی با اشاره به ضرورت مراقبتهای ویژه از این بیماران در جامعه، اظهار کرد: برخی از این بیماران آثار جبرانناپذیری برای خانواده و جامعه به دنبال دارند.
پارسی در راستای پیشگیری از بروز چنین اختلالاتی در جامعه، با تأکید بر پیشگیری از ازدواجهای خانوادگی، ادامه داد: افراد باید بهویژه از ازدواجهای خانوادگی که در آنها سابقه بروز چنین بیماریهایی وجود دارد پیشگیری کنند.
مدیر کل بهزیستی گیلان، تصریح کرد: بر اساس قانون جامع حمایت از معلولان و اصلاحیههای آن باید برای ایجاد فرصتهای برابر افراد معلول در جامعه تلاش صورت گیرد.
وی با بیان اینکه با فرهنگسازی باید پذیرش این افراد را در جامعه افزایش دهیم، افزود: معلولان اغلب در ورزش، هنر و موسیقی استعدادهای خوبی دارند که میتوان با توجه به این استعدادها زمینههای اشتغال آنها را فراهم کرد. پرداخت حق بیمه کارفرمایان در صورت جذب معلولان به کار
مدیر کل بهزیستی گیلان با بیان اینکه در صورت آموزش فنی و حرفهای به معلولان، تمام هزینههای مهارتآموزی آنها بهعهده بهزیستی است، خاطرنشان کرد: معلولان در صورت مهارتآموزی حرفههای مختلف از تسهیلات خوداشتغالی 15 میلیون تومانی بهرهمند میشوند.
وی با بیان اینکه کارفرمایان نیز میتوانند با استخدام معلولان از مزایای وام 15 میلیون تومانی قرضالحسنه بهرهمند شوند، یادآور شد: این امر درباره استخدام زنان سرپرست خانوار، معتادان بهبود یافته و فرزندان بیسرپرست نیز صدق میکند.
پارسی به پرداخت حق بیمه کارفرمایان در صورت جذب معلولان به کار و نیز پرداخت جبران کارایی معلولان به آنها حدود 10 تا 45 درصد از حداقل حقوق اشاره کرد و یادآور شد: این امر بر اساس شدت و نوع معلولیت و تعداد سالهای بهکارگیری از معلولان به اشتغال محاسبه میشود.
مدیر کل بهزیستی گیلان از برگزاری جشنواره موسیقی معلولان در دهه فجر انقلاب اسلامی امسال در استان خبر داد.
انتهای پیام/84002/و40
http://fna.ir/YD74NE
94/09/09 - 15:34
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]