واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ آذر ۱۳۹۴ (۱۱:۱۶ق.ظ)
شناسايي حدود 30 هزار مبتلا به ويروس HIV در کشور/شيوع 5.5درصدي ايدز در زنان خياباني تهران موج - رئيس مرکز تحقيقات ايدز با بيان اينکه در حال حاضر حدود 30 هزار مبتلا به ويروس HIV در کشور شناسايي شده است، گفت: اين آمار در سال گذشته 28 هزار نفر بود و متأسفانه طي يک سال ما با افزايش 2 هزار نفري مبتلايان رو به رو بودهايم.
به گزارش خبرگزاري موج، مينو محرز ضمن بيان اين مطلب با اشاره به آمارهاي تخميني از تعداد مبتلايان به ويروس HIV اظهار داشت: براساس گزارشهاي وزارت بهداشت که هر 3 ماه يک بار اعلام ميشود در حال حاضر حدود 30 هزار مبتلا در کشور داريم. به عبارت ديگر تا به حال اين تعداد شناسايي شدهاند. به اين آمار بايد آمار تخميني را هم اضافه کنيم که بر اساس آن امروز حدود 90 هزار مبتلا به HIV در کشور زندگي ميکند.
وي افزود: البته اين آمارها هيچ گاه به تفکيک استانها اعلام نميشود و ما به طور دقيق نميدانيم در حال حاضر چه تعداد بيمار مبتلا به ايدز در کلانشهرها همچون تهران زندگي ميکند. با توجه به مهاجرت گسترده مردم به تهران و شکلگيري حاشيه در اطراف اين شهر پيشبيني ميکنيم که بخش قابل توجهي از اين 30 هزار نفر در تهران زندگي کنند.
رئيس مرکز تحقيقات ايدز با اشاره به الگوي ابتلا به ويروس HIV ميان زنان و مردان در کشور تصريح کرد: در گذشته که سوء مصرف مواد مخدر عامل اصلي انتقال ويروس بود، آمار مردان بيش از زنان بود و اغلب هم مبتلايان در زندانها و مراکز ترک اعتياد شناسايي ميشدند. در آن دوره 96 درصد مبتلايان را مرد و حدود 3 تا 4 درصد را زنان تشکيل ميدادند. در حال حاضر اما اين آمار به 81 درصد مردان و 19 درصد زنان رسيده است.
محرز با تأکيد بر اينکه رشد سريع بيماري در خانمها به دليل انتقال به فرزندان زنگ خطري را براي جامعه به صدا درآورده است، گفت: مشکل اين است که اگر اين افراد درمان نشوند و به فرزند خود شير دهند بين 25 تا 65 درصد احتمال دارد تا بيماري به فرزندان منتقل شود.
وي در ادامه با بيان اينکه انتقال بيماري ايدز در ايران مراحل مختلفي را پشت سر گذاشته است، خاطرنشان کرد: در مرحله اول انتقال ايدز از طريق خونهاي آلودهاي بود که از فرانسه به ايران و بسياري از کشورها رفت. البته اين مورد بهسرعت کنترل شد و بعد از آن الگو به سمت رفتارهاي پرخطر جنسي در حال حرکت بود. جالب اين است که در همين مرحله يعني حدود 15 سال قبل به طور همزمان با الگوي انتقال از طريق معتادان تزريقي رو به رو شديم. روند انتقال هم در اين روش بسيار سريع است. به طوري که در طول يک سال از صفر به 45 درصد در اين قشر ميرسد و اين افراد بيماري را به همسران خود هم منتقل ميکردند.
رئيس مرکز تحقيقات ايدز افزود: با برنامه کاهش آسيب اين روند به تدريج کنترل شد و ضريب انتقال بيماري به شدت کاهش پيدا کرد. در حال حاضر هم با موج ديگري رو به رو هستيم به اين معني که الگوي مصرف مواد مخدر از شکل سنتي به روانگردانها تغيير کرده است. اين مواد شدت ابتلا به ايدز را بسيار زياد کرد؛ چراکه موجب افزايش رفتارهاي پرخطر جنسي افسارگسيخته شد.
محرز با بيان اين که بر اساس پژوهشها در حال حاضر عموميت ايدز در ايران يک دهم درصد است و در صورت بيتوجهي مسوولان اين ميزان در آينده ممکن است به يک درصد جمعيت افزايش پيدا کند، گفت: بر اساس تحقيقي که در سال 92 انجام دادهايم ميزان شيوع بيماري در زنان خياباني در کل کشور 4 تا 4.5 درصد و در تهران تا 5.5 درصد است. ضمن اين که متأسفانه بر اساس آمارها ميزان شيوع اين بيماري در زنان طي چند سال اخير 10 برابر رشد داشته است.
وي در ادامه بر ضرورت ورود تمامي ارگانهاي مسوول در حوزه آسيبهاي اجتماعي و جلوگيري از انتقال ايدز تأکيد و تصريح کرد: به باور من اين دوره از مديريت شهري تنها دورهاي است که شهرداري تهران براي حوزه سلامت برنامه دارد و خانههاي سلامت را در محلات فعال کرده است.
رئيس مرکز تحقيقات ايدز با اشاره به همکاري شهرداري تهران ادامه داد: ما با شهرداري گفتوگو کرديم تا با ورود به سامان سراها امکان شناسايي تعداد مبتلايان به ايدز را فراهم کنيم. در اين خصوص تصميمات بسيار خوبي اتخاذ شد و اميدواريم در آينده به بار بنشيند.
به گفته محرز با همکاري و مشارکت شهرداري تهران پيشبيني شده تا اعضاي باشگاه ياران مثبت که خود مبتلا به ويروس HIV هستند در سراهاي محلات حضور پيدا کنند و مردم را به طور مستقيم با راههاي جلوگيري از انتقال بيماري آشنا سازند.
وي همچنين به وعده شهرداري تهران مبني بر راهاندازي کلينيک تخصصي زنان کارتنخواب اشاره کرد و گفت: متأسفانه يکي از مشکلات ما در کشور اين است که سيستم شبکه سلامت تنها محدود به روستاها و شهرها ميشود و حاشيهها را دربر نميگيرند. به همين دليل حاشيهها همواره از آسيب خيزترين بخشها محسوب ميشوند.
رئيس مرکز تحقيقات ايدز ادامه داد: به دليل حرکت کند وزارت بهداشت، درخواست من از شهرداري تهران اين است که پروژه موفق خانههاي سلامت را در حاشيه تهران نيز اجرا کند تا از وقوع فاجعه جلوگيري شود، گرچه ميدانم وظيفهاي در اين خصوص ندارد.
محرز فعاليت اتوبوس ايدز با همکاري شهرداري تهران را يکي از اقدامات مثبت در راستاي تشويق شهروندان به انجام تست ايدز ارزيابي و عنوان کرد: اين اتفاق موجب شد تا مردم واقعيت وجود ايدز را بپذيرند و به راههاي جلوگيري از انتقال فکر کنند. نگاه به بيماران بدون هيچگونه تبعيض و انگ اقدام بسيار مثبتي است که از سوي شهرداري انجام شد و اميدواريم در آينده ادامه پيدا کند.
وي بر همراهي و همکاري وزارت بهداشت، بهزيستي و شهرداري در راستاي برخورد واقعبينانه با ايدز تأکيد کرد و گفت: به عقيده من، وزارت بهداشت به عنوان اصليترين متولي بايد پروتکلهاي مقابله با بيماري را مشخص کند و بهزيستي و شهرداري نيز بر اساس همين پروتکل برنامهها را اجرا کنند. بايد بپذيريم که وزارت بهداشت يا بهزيستي به تنهايي نميتوانند اقدام خاصي انجام دهند و در اين راه به حمايت شهرداري تهران نياز دارند.
رئيس مرکز تحقيقات ايدز خاطرنشان کرد: اميدوارم روزي فرا رسد که اين 3 سازمان در کنار هم و تحت يک قاعده مشخص برنامههاي مقابله با انتقال ايدز را اجرا کنند و از هرگونه برخورد سليقهاي جلوگيري شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]