واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ آذر ۱۳۹۴ (۱۷:۳۱ب.ظ)
در نشست عکاسي خبري مطرح شد: عدم رعايت قانون کپي رايت مهم ترين کمبود عکاسي خبري است موج- شيراز- نشست «عکاسي خبري» در تالار غدير دانشگاه پيام نور شيراز در حالي برگزار شد که مهم ترين دليل کمبود عکاسي خبري در رسانههاي داخلي رعايت نشدن قانون کپي رايت عنوان شد.
به گزارش خبرگزاري موج، يکشنبه شب در برنامه اي با عنوان نشست عکاسي خبري که در تالار غدير دانشگاه پيام نور شيراز برگزار شد، محمدحسين نيکوپور، عکاس و روزنامه نگار شيرازي به سخنراني براي دانشجويان عکاسي پرداخت.
وي در بخش نخست اين نشست با مقدمه اي از روند کاري يک عکاس خبري، گفت: اين خاصيت عکاسي خبري است که يک عکاس مي تواند تمامي بخش هاي روزنامه نگاري را مزمزه کند و به زواياي آن گريزي بزند.
وي اشاره کرد: يک عکاس خبري ممکن است در رسانه ها دست به تحليل و نقد نيز بزند.
او در حالي که اسلايدشويي از نحوه کار عکاسان خبري، نمونه هايي از تک عکس خبري، مجموعه عکس و گزارش تصويري را به نمايش گذاشت، عنوان کرد: تجربه ۱۵ ساله حضور در رسانه هاي حرفه اي و تجربي اين امکان را فراهم ساخت که اين شانس را داشته باشم در تمامي ژانرهاي عکاسي مستند،خبري، ورزشي، تئاتر و آنچه نياز رسانه از جمله عکاسي براي سرويس حوادث روزنامه ها تجربه کسب کنم.
او در اين بخش از نشست عکاسي خبري براي دانشجويان رشته عکاسي کارکردها، ويژگي ها و ضعفهاي عکاسي خبري را در رسانه هاي محلي برشمرد و به نمونه هاي داخلي و خارجي نيزاشاره کرد.
نيکوپور با اشاره به کار براي آژانس هاي عکس به مواردي از فعاليت اين سرويس ها اشاره کرد و گفت: آنچه اکنون خوشبختانه با راه اندازي سرويس هاي عکس مستقل روزنامه هاي سراسري و خبرگزاري هاي مطرح به وجود آمده اين امکان را فراهم مي سازد که عکاسان خبري آزادي انتخاب رسانه داشته باشند و به وسيله اين سرويس ها خود را به جهان معرفي کنند.
اين عکاس و مستندساز در اين نشست تعريفي از عکاس خبري، عکاس خبرنگار،خبرنگار عکاس و عکاس مطبوعاتي هم ارائه کرد و با مقايسه نمونه هاي خارجي و داخلي به تفاوت ها و ويژگي هاي اين بخش از روزنامه نگاري نوين پرداخت.
نيکوپور مهم ترين ضعف عکس خبري را نبود قانون کپي رايت در ايران دانست و گفت: با توجه به اين که آژانس هاي عکس خبري و خبرگزاري ها از اين قانون پيروي نمي کنند بارها پيش آمده که حقوق عکاسان رسانه ها پايمال مي شود.
وي که اکنون افزون بر عکاسي آزاد براي خبرگزاري ها با بخش فرهنگ و هنر خبرگزاري مهر در استان فارس همکاري دارد، دست کاري عکس در آژانس هاي خبري و خبرگزاري ها با ذکر نمونه به دانشجويان عکاسي معرفي کرد.
در ادامه اين نشست، بخش دوم به پرسش و پاسخ اختصاص يافت که نيکوپور به مسابقه هاي عکاسي خبري هم اشاره کرد و گفت: مهم ترين اولويت جوايزي چون وردپرس فتو يا پوليتزر در انتخاب عکس هاي خبري تکيه بر خبر رساني عکس است و جنبه هاي تکنيکي در مراحل بعدي قرار مي گيرد.
وي با بيان اين که دست کم هر عکاس خبري بايد خود را مسلط به يک زبان بين المللي کند، اظهار داشت: يکي از نقاط ضعف ما در اين بخش عدم ارتباطي است که به خاطر اين نقص روي مي دهد.
وي در پاسخ به يکي از دانشجويان درباره نقش اديتور عکس در آژانس هاي خبري و خبرگزاري ها و روزنامه ها، اشاره کرد: توصيه اين بخش از کار به اين شيوه است که حتي الامکان عکاس خبري با انتخاب اوليه دست به گزينش آثار مناسب و قابل چاپ بزند تا اديتور عکس خبري به نحو مطلوبي امکان انتخاب و ويرايش داشته باشد.
وي در پايان اين بخش، به کاربرد و تفاوت کپشن و استيتمنت در گزارش تصويري يا مجموعه عکس و تک عکس خبري پرداخت و به چهارچوب هاي آن اشاره کرد.
در ابتداي اين نشست که با حضور دانشجويان عکاسي برگزار شد، رامتين روزي طلب، استاد عکاسي دانشگاه پيام نور نيز با بيان اينکه در سلسلسه نشست هاي عکاسي دانشگاه پيام نور تلاش مي شود از چهره هاي حرفه اي دنياي عکاسي استفاده شود، اظهار کرد: از اين رو، محمد حسين نيکوپور به عنوان يکي از چهره هاي تاثيرگذار عکاسي خبري انتخابي مناسب است که مي تواند تجربه هاي بيش از ۱۵ سال عکاسي خبري و مستند را در اختيار دانشجويان رشته عکاسي و ديگر رشته هاي هنري قرار دهد.
وي با تقدير از تلاش هاي اين عکاس خبري رسانه ها، عکاسي خبري شيراز را از رهگذر دانش افزايي و تجربه نيازمند بهره مندي از انديشه ها و نظرات دست اندرکاران خبر و حوزه عکاسي خبري دانست.
در سلسله نشست هاي عکاسي دانشگاه پيام نور شيراز نشست هايي نظير آشنايي با عکاسي حيات وحش نيز برگزار شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]