تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن هرگاه سخن گويد ياد (خدا) مى كند و منافق هرگاه سخن گويد بيهوده گويى مى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848429031




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

۱۸۰ هزار خانواده زن سرپرست تحت پوشش سازمان بهزيستي هستند


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱ آذر ۱۳۹۴ (۱۴:۵۸ب.ظ)
۱۸۰ هزار خانواده زن سرپرست تحت پوشش سازمان بهزيستي هستند موج - معاون امور اجتماعي سازمان بهزيستي با اشاره به اينکه ۱۸۰ هزار خانواده زن سرپرست تحت پوشش سازمان بهزيستي هستند، گفت: در کل کشور ۲.۵ ميليون خانواده زن سرپرست وجود دارد که ۷۱ درصد آن‌ها به دليل فوت همسر و ۱۱ الي ۱۲ درصد آن‌ها نيز به دليل طلاق سرپرست خانوار شده‌اند.
به گزارش خبرگزاري موج، حبيب‌الله مسعودي فريد با اعلام اينکه ۲۵ درصد تماس‌هاي اورژانس اجتماعي به دليل مشکلات خانوادگي است، گفت: از ابتداي سال تاکنون ۸۰۰ زن در معرض آسيب و خشونت خانگي به بهزيستي مراجعه کرده‌اند.
فريد تصريح کرد: ۶۷ هزار زن به دليل از کارافتادگي همسر، ۶۳ هزار نفر به دليل فوت همسر و ۳۵ هزار نفر نيز به دليل طلاق سرپرست خانوار شده‌اند.
به گفته معاون اجتماعي سازمان بهزيستي، ۳۶ درصد زنان سرپرست خانوار بالاي ۶۰ سال، ۴۰ درصد بين ۴۰ تا ۶۰ سال، ۱۶ درصد ۳۱ تا ۴۰ سال، ۸ درصد زير ۳۰ سال هستند که ۱.۵ درصد از ۸ درصد زير ۲۰ سال هستند.
وي گفت: با توجه به اين که آمار طلاق رو به افزايش است، سهم سرپرستي زنان به علت اين آسيب افزايش پيدا مي‌کند، به همين دليل علاوه بر خدمات اقتصادي، خدمات حمايتي، روان‌شناختي و مددکاري اجتماعي نيز بايد به صورت حرفه‌اي براي اين افراد در نظر گرفته شود.
معاون اجتماعي سازمان بهزيستي با اشاره به اينکه سال گذشته ۱۵ هزار خانواده زن سرپرست از چرخه حمايت خارج شده‌اند، گفت: ۱۷ هزار دانشجو و ۸۴ هزار دانش‌آموز در خانواده‌هاي زن سرپرست از خدمات و حمايت‌هاي بهزيستي بهره‌مند مي‌شوند و همچنين ۵۴ هزار زن شهري و ۴۶ هزار زن روستايي و عشاير سرپرست خانوار از بيمه تأمين اجتماعي برخوردار هستند.
مسعودي فريد به آمار طلاق اشاره کرد و گفت: بر اساس آمارهاي سال گذشته به ازاي هر ۱۰۰ ازدواج ۲۲.۶ طلاق به ثبت رسيده است که مقايسه با کشورهاي دنيا نشان مي‌دهد که آمار طلاق رو به افزايش است، به همين دليل دو راهکار براي توانمندسازي خانواده‌ها، آموزش مهارت‌هاي اجتماعي و همچنين اقدامات پيشگيرانه براي اين افراد بايد انجام داد.
وي با تأکيد بر اينکه در حال حاضر متوسط مستمري که زنان سرپرست خانوار دريافت مي‌کنند، کمتر از ۷۰ هزار تومان است، گفت: بر اساس قانون برنامه چهارم قرار بود ۴۰ درصد حداقل حقوق به خانواده‌هاي زن سرپرست اختصاص داده شود که متأسفانه اين قانون اجرايي نشد و در حال حاضر ميزان مستمري پرداختي ۱۰ درصد حداقل حقوق است که از ۵۳ تا ۱۰۰ هزار تومان به اين خانواده‌ها ماهيانه مستمري پرداخت مي‌شود.
معاون اجتماعي سازمان بهزيستي از اجراي برنامه تأمين مالي خرد و تشکيل گروه‌هاي خوديار خبر داد و گفت: تاکنون هزار و صد گروه خوديار در قالب اين برنامه در ۱۵ استان کشور تشکيل شده است، به طوري که بانک کشاورزي بدون ضمانت و چک، به تعداد افراد گروه‌ها وام پرداخت مي‌کند.
به گفته وي، اين وام‌ها در سه مرحله تخصيص پيدا مي‌کند به طوري که در مرحله اول يک و نيم ميليون تومان به هر نفر و در مرحله دوم ۲.۵ ميليون تومان به هر نفر و در مرحله سوم نيز ۳.۵ ميليون تومان به ازاي هر نفر از اعضاي گروه‌هاي ۱۵ تا ۲۵ نفره پرداخت مي‌شود که بازپرداخت اين وام با سود ۱۸ درصد نيز صددرصد بوده است.
معاون اجتماعي سازمان بهزيستي تصريح کرد: بر اساس برنامه‌ريزي‌هاي انجام شده قرار است ۲ هزار و ۲۰۰ گروه خوديار تشکيل و پيش‌بيني ما اين است در سال جاري در ۱۵ استان کشور اين طرح اجرايي شود و در مجموع طي اجراي اين برنامه ۱۵ ميليارد تومان از بانک کشاورزي وام دريافت کرده‌اند و حدود ۶.۵ ميليارد تومان نيز از صندوق گروه‌ها وام به افراد داده شده است و بانک کشاورزي اعلام کرده که سقف اعتبار براي پرداخت وام را تا هزار ميليارد تومان مي‌تواند افزايش دهد.
فريد همچنين از فعاليت ۹۰۰ گروه هميار زنان سرپرست خانوار خبر داد و گفت: اين گروه‌ها در قالب ۵ نفر به بالا براي فعاليت در شغل و رشته‌اي تشکيل مي‌شود که سازمان بهزيستي نيز براي کمک به آن‌ها تا ۲۵ ميليون تومان وام بلاعوض پرداخت مي‌کند.
به گفته وي، گروه‌هاي خوديار مي‌توانند خانواده غير تحت پوشش کميته امداد نيز باشند، اما؛ گروه‌هاي هميار زنان سرپرست خانوار تمامي تحت پوشش بهزيستي هستند.
معاون اجتماعي سازمان بهزيستي با اشاره به اينکه در حال حاضر ۳۷۰ کلينيک مددکاري اجتماعي غيردولتي در بهزيستي فعال است که تاکنون ۱۳۰ هزار پرونده زنان سرپرست خانوار براي شناسايي نيازها و خدمات به آن‌ها واگذار شده که سعي مي‌کنيم در صورت تخصيص اعتبارات کافي، تمامي پرونده ۱۸۰ هزار زن سرپرست خانوار را به آن‌ها بسپاريم.
فريد در مورد واگذاري خدمات حمايتي مانند زنان سرپرست خانوار به کميته امداد، تصريح کرد: يک کارگروهي در اين خصوص در مجلس تشکيل شده و تاکنون نيز چندين جلسه در وزارت رفاه براي بررسي طرح تفکيک وظايف بهزيستي و امداد برگزار شده است و در مجموع نظر ما اين است که نمي‌توان خدمات حمايتي را از توان‌بخشي جدا کرد و اين موضوع در کشورهاي ديگر مشاهده نمي‌شود.
وي گفت: با توجه به اينکه تعدادي از زنان سرپرست خانوار همسر يا کودک معلول دارند، نمي‌توان گفت که ارائه خدمات حمايتي به زنان از سوي امداد و خدمات توان‌بخشي به همسر و فرزند معلول وي توسط بهزيستي انجام شود و در مجموع تفکيک وظايف به اين شکل سيستم را دچار مشکل مي‌کند.
معاون اجتماعي سازمان بهزيستي تأکيد کرد: از سوي ديگر مجلس نمي‌تواند کميته امداد را به دليل غيردولتي بودن براي پاسخگويي به مجلس فرا بخواند، در حالي که بهزيستي به دليل دولتي بودن اين امکان را دارد.
به گفته فريد، بايد مسووليت سياست‌گذاري توسط بخش دولتي انجام شود و اقدامات به تشکل‌هاي غيردولتي واگذار شود.
وي در مورد مرکز فوريت‌هاي اجتماعي و اورژانس اجتماعي بهزيستي نيز تصريح کرد: اورژانس اجتماعي در ۴ بخش خط تلفن ۱۲۳، خدمات سيار، مراکز مداخله در بحران و اورژانس پايگاه خدمات اجتماعي فعاليت مي‌کنند.
فريد با اشاره به اينکه در حال حاضر ۱۷۰ مرکز تلفن ۱۲۳ در کشور فعال است، اظهار داشت: سالانه حدود ۶۰۰ هزار تماس با اين خط برقرار مي‌شود که به طور متوسط ۱۵۰ هزار تماس مرتبط است و همچنين ۳۰۰ خودروي اورژانس اجتماعي وجود دارد که سال گذشته ۱۳۰ هزار مأموريت از سوي آن‌ها انجام شد.
معاون اجتماعي سازمان بهزيستي با تأکيد بر اين که ۱۷۰ مرکز مداخله در بحران نيز با يک تيم تخصصي فعال هستند، گفت: دو مرکز در تهران فعاليت مي‌کند که مدت نگهداري افراد در اين مراکز ۲۱ روز است که با حکم قضايي وارد و خارج مي‌شوند که البته امکان تمديد آن نيز وجود دارد.
وي با تأکيد بر اينکه آيين‌نامه فوريت‌هاي اجتماعي در سال ۹۲ به تصويب هيات دولت رسيد، افزود: بر اين اساس براي هر دستگاه وظايفي مشخص شد و همچنين تأکيد شد که براي شهرهاي با جمعيت بيش از ۵۰ هزار نفر اورژانس اجتماعي راه‌اندازي شود.
فريد گفت: در حال حاضر ۸۰ شهر بالاي ۵۰ هزار نفر در کشور وجود دارد که اورژانس اجتماعي ندارند که اين موضوع جزو اهداف سازمان بهزيستي محسوب مي‌شود و البته وظيفه وزارت رفاه، توسعه اورژانس اجتماعي در کشور است.
وي تصريح کرد: اورژانس اجتماعي در سه سطح راه‌اندازي مي‌شود که ما قصد داريم براي شهرهاي با جمعيت کم، ابتدا سطح ۳ که خدمات روزانه ارائه مي‌دهد را راه‌اندازي کنيم و در صورت نياز ۲ سطح ديگر تشکيل شوند.
معاون اجتماعي سازمان بهزيستي با اشاره به اين که ۸.۵ درصد تماس‌هاي خط ۱۲۳ مربوط به کودک‌آزاري و ۷ درصد نيز مربوط به همسر آزاري است، گفت: به خانواده‌ها بايد در مورد حقوق کودکان آموزش‌هاي لازم ارائه شود، چون هر نوع تنبيه، تحقير، تکان دادن، بهداشت و تغذيه و محل زندگي نامناسب و... جزو مواردي از کودک‌آزاري محسوب مي‌شوند که خانواده‌ها اطلاعي از اين موارد ندارند.
به گفته معاون اجتماعي سازمان بهزيستي، بيشترين تماس‌ها (۲۵ درصد) مربوط به مشکلات خانوادگي مانند طلاق و... است که خشونت خانگي نيز جزوي از آن‌ها محسوب مي‌شود.
فريد گفت: براي جلوگيري از خشونت خانگي بايد مهارت‌هاي زندگي و توانمندسازي از کودکي به فرزندان آموزش داده شود که بهترين زمان در بدو تولد براي کنترل خشم والدين است و پس از آن در مهدکودک‌ها و سپس در آموزش و پرورش و در کتب درسي بايد اين موضوعات گنجانده شود.
وي از راه‌اندازي مهد دوستار خانواده خبر داد و تصريح کرد: بر اساس برنامه‌ريزي‌هاي انجام شده قصد داريم با تشکيل مهد دوستار خانواده، مهارت‌هاي زندگي و فرزندپروري را به کودکان و والدين آموزش دهيم.
وي اظهار داشت: بيشترين آزارهاي کودکان جسمي و فيزيکي است، کودک‌آزاري جرم عمومي محسوب مي‌شود و نياز به شاکي خصوصي ندارد؛ در حالي که از اين ماده قانوني کسي اطلاعي ندارد و بايد اطلاع‌رساني کافي انجام شود.
فريد گفت: در حال حاضر ۱۷۰ پايگاه خدمات اجتماعي نيز در مناطق و محلات حاشيه‌نشين در کشور فعاليت مي‌کنند که البته نياز به توسعه دارند، به طوري که بر اساس بررسي‌هاي انجام شده ۹۰۰ محله و منطقه حاشيه‌نشين در کشور وجود دارد که با در نظر گرفتن مناطق آسيب‌خيز، تعداد آن‌ها به بيش از ۱۵۰۰ منطقه مي‌رسد.
وي تصريح کرد: اعتقاد ما اين است که در تمامي مناطق حاشيه‌نشين، يک پايگاه اجتماعي ايجاد شود که براي تحقق اين موضوع حداقل براي هر پايگاه نياز به ۳۰ ميليون تومان داريم که در صورت تأمين نسبت به اين امر اقدام خواهيم کرد.
معاون اجتماعي سازمان بهزيستي از فعاليت ۱۸ خانه امن براي زنان در معرض آسيب خبر داد و گفت: در استان‌ها و شهرستان‌هاي مختلف اين خانه‌ها وجود دارند و در صورتي که استاني اين مرکز را نداشته باشد، فرد موردنظر به مراکز بحران منتقل مي‌شود و هدف کارشناسان ما اين است که فرد در معرض آسيب، به خانواده خود بازگردد و در غير اين صورت در مراکز نگهداري مي‌شوند.
فريد افزود: بر اساس نياز بايد خانه‌هاي امن در استان‌هاي مختلف راه‌اندازي شود و تا اواسط سال آينده قصد داريم در همه استان‌ها اين خانه‌ها را احداث کنيم.
وي با اشاره به اين که سال گذشته ۱۲۰۰ زن در معرض آسيب و خشونت خانگي در اين مراکز نگهداري شده‌اند، گفت: از ابتداي سال تاکنون ۸۰۰ نفر به اين مراکز مراجعه کرده‌اند.
معاون اجتماعي سازمان بهزيستي درباره اين که کدام استان داراي آسيب بيشتري است، گفت: در کل کشور و کلان‌شهرها مانند تهران، فارس، خوزستان، اصفهان و خراسان رضوي آسيب اجتماعي بيشتري وجود دارد که البته به اين دليل است از استان‌هاي ديگر به کلان‌شهرها مراجعه مي‌کنند.
وي افزود: در مورد کارتن‌خواب‌ها نيز در تهران و شهرهاي زيارتي تعداد آن‌ها بيشتر است چون از استان‌هاي ديگر کشور به تهران مراجعه مي‌کنند.
فريد از فعاليت ۳۱ خانه سلامت ويژه دختران در معرض آسيب و خشونت زير ۱۸ سال در کشور خبر داد و تأکيد کرد: سال گذشته ۵۰۶ نفر در اين مراکز پذيرش شده‌اند که در ۶ ماه اول سال نيز تعداد افراد مراجعه کننده ۲۶۰ نفر بوده است.
به گفته معاون اجتماعي سازمان بهزيستي، ۹۰ درصد فرارها از خانه به دليل توهين، تحقير و مشکلات درون خانواده است و ۱۰ درصد نيز به دليل ارتباط عاطفي، دوستي، پولدارشدن دختران و... انجام مي‌شود.
وي اظهار داشت: ۶۰ الي ۷۰ درصد دختران به خانواده‌هاي خود بازمي‌گردند.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن