واضح آرشیو وب فارسی:رسالت: به مناسبت ارتحال جانگداز رهبر كبير انقلاب اسلامىخورشيد انقلاب
روح الله، آخرين فرزند شهيد سيد مصطفى موسوى است كه در بيستم جمادى الثانى سال 1320 هجرى قمرى ولادت يافت. مادرش بانو هاجر، زنى از خاندان علم و تقوا بود. در همان سال تولدش، پدرش بين راه خمين و اراك بر اثر اصابت گلوله اشرار به شهادت رسيد. امام خمينى (ره) از پنج سالگى توسط عمه و مادرشان پرورش يافت تا اينكه در 15سالگى هر دوى ايشان را ازدست داد. امام (ره) هوش سرشارى داشت و در تحصيلات خود موفق بود چنانكه تا سال 1345 قمرى سطوح عاليه دروس حوزوى را به پايان رساند. عمر پر بركت امام خمينى (ره) همواره در راه مبارزه با كفر، استعمار و ظلم سپرى شد و در اين راه رنج هاى بسيارى همچون تبعيد كشيد و شهادت فرزند ديد. با اين حال با روح والا يى كه داشت دست از مبارزه بر نداشت تا اين كه انقلاب اسلامى ايران را به ثمرنشاند.
صفات بارز امام:
امام خمينى (ره) از نظر علم و عمل، درك عميق معرفتى و نيز تقواى عملى و علمي، از بزرگ ترين شخصيت هاى اسلامى به شمار مى آمد. ايشان همچنين در انديشه دينى و تسلط بر معارف تشيع، وارستگي، تهذيب نفس، شجاعت، درك زمان، شناخت جامعه، رافت با دوستان و شدت با دشمنان بى نظير بود. اراده پولادين وى كه ريشه در ايمان و اتكايش به خداوند داشت، اجازه نمى داد هيچ مانعى در عملى ساختن مقاصد والايش جلودار شود. ايشان در عين حال انسانى بسيار مهربان، سرشار از عطوفت، خويشتن دار و پرهيز كار بود و صبر و استقامت، مانع از آن بود كه سخت ترين حوادث، خللى در اراده ايشان در رسيدن به هدف ايجاد كند.
قاطعيت امام (ره:)
زمانى كه امام خمينى (ره) امرى را وظيفه و تكليف شرعى خويش تشخيص مى داد، اگر ساير افراد هم با آن مخالفت مى كردند، با قاطعيت تمام و بدون هيچ ترس و واهمه اى آن را دنبال كرده و انجام مى داد. ايشان در زمان پهلوي، خطاب به فرستاده رژيم شاه مى گويد: «اين را بدانيد تا زنده هستم اگر درب خانه ام را هم به رويم ببنديد، از پاى نخواهم نشست و با اين نيش قلم، عليه شما خواهم نوشت و اگر نشد، از شكاف درب، سخنم را به مردم خواهم رساند.»
سيماى مردمى امام (ره:)
از جمله ويژگى هاى رهبرى الهى امام خمينى (ره) آميختگى بعد الهى با روح مردم دارى ايشان بود. حضرت امام (ره) پيوسته خود را خدمتگزار و عاشق مردم مى دانست. ايشان مى فرمود: «مردم شريف ايران! من فرد فرد شما را چون فرزندان خويش مى دانم و شما مى دانيد كه من به شما عشق مى ورزم و شما را مى شناسم، شما هم مرا مى شناسيد.»
نظم در زندگي:
امام خمينى در پيروى از فرمايش امام على (ع) در رعايت پرهيزكارى و نظم در امور، از نمونه هاى كامل به شمار مى رود كه ضمن تهذيب نفس و تقوا، براى تمامى ساعات شبانه روز، برنامه اى خاص داشت. تمامى كارهاى ايشان، از جمله مطالعه، عبادت، دعا و نيايش، رسيدگى به امور مسلمانان و كشورهاى اسلامي، استراحت و اوقات فراغت و انجام امور، برنامه و زمان مشخصى داشت. ايشان ضمن پشتكار و خستگى ناپذيري، به خدا توكل مى كرد كه همين ويژگى ها، سبب بهره بردارى هرچه بهتر از ساعات پر بركت عمر ايشان به شمار مى رود.
امام و دوستى با فرزندان:
امام خمينى (ره) در عين داشتن صلابت و صراحت، پدرى مهربان و دلسوز و يارى امين براى اطرافيان و آشنايان نيز بود. يكى از فرزندان اين بزرگوار در وصف پدرش مى گويد: «امام با افراد خانواده بسيار گرم و مهربان بود، ولى در عين حال به خاطر جذبه اى كه داشت، از ايشان حساب مى برديم. امام همه اولادشان را به يك نظر نگاه مى كرد، به طورى كه بعد از اين همه سال، متوجه نشديم كداميك از فرزندانش را بيشتر دوست داشته است.»
امام (ره) از ديدگاه مقام معظم رهبري:
مقام معظم رهبري، عظمت روح و شخصيت والاى امام خمينى (ره) را چنين بيان مى كند: « نام آور بزرگ دوران معاصر، يعنى امام خمينى (ره) دانشمندى پارسا و خردمندى پرهيزكار و حكيمى سياست مدار و مومنى نوانديش و عارفى شجاع و هوشمند و فرمانروايى عادل و مجاهدى فداكار بود. او فقيه و اصولى و فيلسوف و عارف و معلم اخلاق و اديب و شاعر بود. در او خصلت هاى برجسته خداداد، در آميخته با آنچه او خود از معارفى قرآنى آموخته و دل و جانش را به آن زيور داده بود، شخصيت عظيم و جذاب و تاثير گذارى پديد آورده بود كه هر يك از چهره هاى برجسته يك قرن اخير جهان - كه قرن رجال بزرگ و مصلحان نام آور دينى و سياسى و اجتماعى است - در برابر آن، كم جاذبه و يك بعدى و كوچك به نظر مى آمدند.»
ديدگاه امام خمينى درباره مقام معظم رهبري:
14خرداد 1368 روزى است كه حضرت آيت الله خامنه اى توسط مجلس خبرگان به جانشينى آن عزيز سفر كرده، به سمت رهبرى نظام جمهورى اسلامى انتخاب گرديد. قبل از رحلت، امام خمينى (ره) در بياناتى در مورد ايشان چنين فرموده بود كه: «جناب عالى را يكى از بازوهاى تواناى جمهورى اسلامى مى دانم و شما را چون برادرى كه آشنا با مسائل فقهى و متعهد به آن هستيد و از مبانى فقهى مربوط به ولايت فقيه جدا جانبدارى مى كنيد، مى دانم» و «در بين دوستان و متعهدان به اسلام و مبانى اسلامي، از جمله افراد نادرى هستيد كه چون خورشيد، روشنى مى دهيد.»
لحظه وصال
ساعت 20 / 22 شامگاه روز شنبه سيزدهم خرداد ماه سال 1368 لحظه وصال بود . قلبى از كار ايستاد كه ميليون ها قلب را به نور خدا و معنويت احيا كرده بود...
جمعه 10 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: رسالت]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 245]