واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در گفتوگو با فارس مطرح شد
دولت به دنبال ارائه همزمان لایحه برنامه ششم و لایحه بودجه به مجلس است
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی با بیان اینکه دولت به دنبال ارائه همزمان لایحه برنامه ششم و لایحه بودجه به مجلس است، گفت: سهم بودجه استان را با توجه به رویکردها و سیاستهای برنامه ششم تنظیم خواهیم کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، تشکیل سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی بهانه خوبی دست ما داده است تا هر جا سئوالاتمان از سوی مسئولان اجرایی و یا نمایندگان مجلس بیجواب بماند سراغ داود بهبودی اولین رئیس استانی این سازمان برویم. بهبودی همواره جوابهای قانع کننده و محکمه پسندی برای همه مسائل اقتصادی، برنامهریزی، عمرانی و حتی سایر مسائل و چالشهای پیش روی استان در آستین دارد. نگاه علمی و منطقی این اقتصاددان به مسائل به گونهای است که هیچ ابایی در بیان نقاط ضعف و کم کاریهای موجود ندارد. وی در بیان همه مسائل مربوط به اقدامات دولتی از ضمیر«ما» استفاده میکند و به بیان راهکارهای اصولی معضلات و مسائل مبتلابه وضعیت کنونی کشور میپردازد. آنچه در زیر میآید ماحصل گفتوگوی یک ساعته ما با این چهره دانشگاهی است که به طور قطع مطالعه آن خالی از لطف نخواهد بود. اختصاص 50 درصد اعتبارات مصوب برای پروژههای استانی *به عنوان پرسش اول در مورد وضعیت بودجه امسال استان و میزان تخصیص آن صحبت کنید. ما چندین منبع بودجهای برای سال 94 داریم که بخشی از آن مربوط به اعتبارات استانی، بخشی بودجههای تبصرههای مختلف از جمله ماده 180 قانون برنامه پنجم و بخشی هم مربوط به اعتبارات پروژههای ملی است. امسال دولت با وجود منابع مالی محدودی که دارد تلاش کرده تخصیص بالایی را در اعتبارات استانی داشته باشد تا پروژههایی که در استانها مدیریت میشوند به سرانجام رسیده و دچار مشکل نشوند. در رقم مصوب بودجه مشکلی نداریم بلکه آنچه مهمتر است درصد تخصیص بودجه مصوب است و اینکه چقدر از بودجه مصوب تبدیل به پول میشود. در خصوص پروژههای سفر ریاست جمهوری اعتبار پروژههایی که تا پایان امسال قابلیت اتمام دارند به میزان 100 درصد تخصیص مییابد و مطابق پیشبینیهای انجام گرفته وعدههای رئیس جمهور محقق میشود. در بعد پروژههای استانی در حال حاضر حداقل 50 درصد اعتبارات مصوب تخصیص یافته و در این مورد نیز حرکت مدیریت استان و دولت به سمتی است که این تخصیصات را کاملتر کنیم. بنابراین انتظار میرود در تخصیص اعتبارات پروژههای عمرانی استان مشکلی نداشته باشیم و هر آنچه که تصویب شده و در شورای برنامهریزی استان توزیع شده بتوانیم جذب کنیم. در خصوص پروژههای ملی هم که از طرف وزارتخانهها مدیریت میشود و در نتیجه از اختیار استان خارج است، با توجه به محدودیتهایی که وجود دارد انتظار تخصیصات بالایی را نداریم.
دولت به دنبال ارائه همزمان لایحه برنامه ششم و لایحه بودجه به مجلس است *آیا برای بودجه سال 95 مهمترین نیازها و اولویتهای استان برآورد شده است؟ کدام طرحها اولویتدار هستند؟ ما بودجه سال 95 را با چند رویکرد دنبال خواهیم کرد؛ همانطور که میدانید سال 95 اولین سال برنامه ششم است؛ بنابراین دولت تمام سعی خود را میکند که لایحه برنامه و لایحه بودجه را همزمان به مجلس ارائه دهد تا مجلس هم بودجه را متناسب با برنامه بررسی کند؛ در بودجه سال 95 باید سیاستهای کلی برنامه ششم و ابزار مالی و پولی آن در قالب بودجه سالانه لحاظ شود. در استانها هم طبیعتا این اتفاق خواهد افتاد و ما سهم بودجه استان را با توجه به رویکردها و سیاستهای برنامه ششم تنظیم خواهیم کرد؛ به هر حال ابزارها و سیاستهای خاصی به کار میبریم؛ هدفگذاریها و تکالیف خاصی برای استان در نظر گرفتهایم که متناسب با آنها حرکت خواهیم کرد؛ در عین حال اتمام پروژههای نیمهتمام در اولویت برنامهریزی ما قرار دارد؛ اجرای پروژههای سند تدبیر توسعه استان اولویت دیگر ما است و چندان طرفدار راهاندازی پروژههای جدید نیستیم و تا زمانی که پروژههای نیمه تمام را تعیین تکلیف نکرده و از خاتمه یافتن آنها در یک بازه زمانی معین مطمئن نشدهایم دنبال پروژه جدید نخواهیم رفت. در سند تدبیر توسعه تکلیف واگذاری نداریم و واگذاری پروژهها مربوط به حوزه دیگری است *در واگذاری پروژههای مربوط به سند تدبیر توسعه استان و جذب مشارکت بخش خصوصی در اجرای برنامههای این سند تا چه اندازه موفق بودهاید؟ در سند تدبیر توسعه تکلیف واگذاری نداریم و واگذاری پروژهها مربوط به حوزه دیگری است. به هر حال معتقدیم در پیشرفت پروژههای اساسی سند تدبیر توسعه و تامین اعتبار آن مشکلی نداریم و هر آنچه که از منابع استانی باید تامین میشد تامین شده و در مواردی هم که اجرای مشارکتی پروژهها در دستور کار بوده این مشارکت اتفاق افتاده است؛ در مورد پروژههایی هم که منابع آن از طریق بخش خصوصی قابل تامین نبوده و باید از محل منابع ملی تامین اعتبار شوند رقمی که لحاظ کردیم مطابق با موافقتنامه بوده و بر اساس آن برنامهریزیها صورت گرفته است تا دچار چالش نشویم. 4 میلیارد یورو میزان سرمایهگذاری خارجی در نیروگاهها *عملکرد استان را در جذب سرمایهگذاری خارجی چطور ارزیابی میکنید؟ در جذب سرمایهگذاری خارجی و فعال کردن بخش خصوصی اقدامات مطلوبی صورت گرفته و چند پروژه بزرگ مثل آزاد راه تبریز- مرند- بازرگان ( که یک شاهکار مدیریتی در استان بوده است)، احداث 5 نیروگاه در استان، قطار شهری تبریز، راه آهن میانه- تبریز و جاده اهر همگی به شکل متمرکز مدیریت، نظارت و پیگیری میشوند تا در موعد مقرر به اتمام برسند. در بحث پروژه آبرسانی ارس به تبریز پیشرفتهایی داشتهایم و منابع اعتباری آن را تامین کردهایم؛ به هر حال اتفاقاتی میافتد که افق این اتفاقات را برای توسعه استان بسیار مثبت میبینیم؛ چرا که تکلیف ما با خودمان، مردم و استان روشن است و دقیقا میدانیم که چکار میخواهیم بکنیم. *میزان جذب سرمایهگذاری خارجی استان در سالجاری حدودا چقدر بوده است؟ تقریبا یک میلیارد یورو برای آزاد راه تبریز- بازرگان بوده است که در طول پنج سال جذب خواهد شد؛ حدود 4 میلیارد یورو هم میزان سرمایهگذاری خارجی در نیروگاهها است که باز در عرض 5 سال جذب میشود که اگر میانگین بگیریم تنها در این دو مورد سالانه یک میلیارد یورو سرمایه خارجی جذب استان خواهد شد. ------------------------------ گفتوگو از: لیلا حسینزاده ------------------------------ انتهای پیام/60002/ع
94/09/01 - 13:46
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]