واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ آذر ۱۳۹۴ (۱۱:۵۰ق.ظ)
يک کارشناس مسکن در گفتگو با موج: بايد نقدينگي مردم را به بازار مسکن هدايت کرد/900 هزار ميليارد تومان نقدينگي در دست مردم است موج - يک کارشناس مسکن ميگويد: دولت از نقدينگي موجود در جامعه براي ايجاد تحرک در بازار مسکن استفاده کند.
سلمان خادم المله در گفتگو با خبرنگار موج با بيان اينکه در حال حاضر اکثريت قريب به اتفاق کارشناسان مسکن معتقدند که مسکن در طولانيمدت با افزايش جدي قيمت مواجه نميشود و بايد گفت وضعيت اين بازار مناسب نيست اما براي خارج کردن رکود از بازار مسکن و حرکت آن به سمت رونق متغيرهاي مختلفي دخيل هستند که ميتوانند سرعت حرکت بازار به سمت رونق را افزايش دهند.
وي ادامه داد: بهعنوانمثال آينده مذاکرات و تأثيري که بر شرايط اقتصادي کشور ميگذارد از عواملي هستند که نميتوان تأثير آنها را ناديده گرفت.
خادم المله افزود: اما در نظر گرفتن اين عوامل موجب نميشود تا راهکاري عملي و اجرايي را تا آن زمان به تعويق بياندازيم.در شرايط حال حاضر براي ايجاد تکان در بازار مسکن ميبايست سياستهاي انبساطي در بخش مسکن پيگيري شود.
وي تأکيد کرد: در افزايش سقف وامها و تسهيلات مسکن در راستاي تحريک تقاضا در بازار مصرف و نه تقاضا در بخش سرمايهگذاري ميتواند ازجمله مهمترين عواملي باشد که توان مالي مردم را افزايش دهد.
خادم تصريح کرد: براي تحريک بازار مصرفي نيز ابزارها و نهادهاي مالي وجود دارد که اگر از آنها استفاده شود ميتوان بر اين بازار تأثير گذاشت.استفاده از اوراق بهادار رهني،صندوقهاي املاک و مستغلات،تسهيل شرايط دريافت وام براي تحريک بخش تقاضا در مسکن ميتوانند ازجمله ابزارهايي باشند که بتوانيم در تحريک بازار از آنها استفاده کنيم.
خادم المله در بخش ديگري از صحبتهاي خود با اعلام اينکه دولت نهم و دهم ضربات سهمگيني به اقتصاد کشور وارد کرده و شرايط اقتصادي حال حاضر کشور مانند کشوري است که جنگ را پشت سر گذاشته است گفت: اقتصاد ما مانند اقتصاد کشوري است که جنگ را گذرانده و وضعيت اقتصاد ايران در دوران جنگ تحميلي در مقايسه با دوران هشت سال دولت نهم و دهم گذشته دولت نهم و دهم وضعيت بهتري داشت به همين دليل بخشهاي فرواني در کشور وجود دارند که مانند بخش نيازمند تأمين منابع هستند اما بودجه اقتصادي دولت براي برطرف کردن اين نيازها کافي نيست.
اين کارشناس اقتصاد بخش مسکن ادامه داد: براي تأمين منابع مالي و استفاده از آن در حوزه مسکن ميتوان از نقدينگي که در جامعه و در دست مردم وجود دارد استفاده کرد.
وي ادامه داد: نقدينگي که در حال حاضر در سطح جامعه و در دست مردم است رقمي حدود800 تا 900 هزار ميليارد تومان است که اگر بخشي از اين نقدينگي به سمت بخش مسکن هدايت شود مشکلات اين حوزه راحتتر حل ميشود.
سلمان خادم المله افزود: اين روش در صورتي جواب ميدهد که ابتدا سيستم بانکي نرخ سود بانکي را متناسب با تورم کاهش دهد و از ابزارها و نهادهاي مالي که نامبرده شد استفاده کند زيرا استفاده سياستهاي انبساطي درنهايت نتيجهاش افزايش تورم در بازار است اما در روشي که پيشنهاد شد به دليل آنکه نقدينگي از دست مردم جمع ميشود تورم نيز ايجاد نميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]