تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833131088
قانون بايد معطوف به نيازهاي مردم و منافع عمومي باشد
واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: قانون بايد معطوف به نيازهاي مردم و منافع عمومي باشد
سرويس پارلماني: هشتمين دوره مجلس شوراي اسلامي، امروز با پيام مقام معظم رهبري، آغاز به كار كرد.
به گزارش خبرنگار پارلماني اطلاعات، در اين پيام با تأكيد بر لزوم اجراي مصوبههاي مجلس از سوي دولت، آمده است:
نظارت مجلس، نبايد به معناي رقابت با دولت باشد، زيرا قوه مجريه، نماد كلي كشور است و همه بايد با آن همكاري كنند.
متن كامل پيام كه توسط حجتالاسلام والمسلمين گلپايگاني رئيس دفتر مقام معظم رهبري قرائت شد به اين شرح است:
بسمالله الرحمن الرحيم
اكنون كه هشتمين دوره مجلس شوراي اسلامي آغاز ميشود و با ياري خداوند توانا، حلقه ديگري از زنجيره بيگسستِ اين نماد مردمسالاري ديني، شكل ميگيرد، پيشاني سپاس بر درگاه احديت فرو ميسايم. و با دلي لبالب از قدرشناسي و اميد، به ملت ايران درود ميفرستم. اين، سند افتخاري است كه همه مؤمنان به اسلام و دلبستگان به ايران بايد آن را عطيهاي الهي بدانيم و قدرشناسانه از آن پاسداري كنيم.
در ميانه امواج طوفانيِ دنيائي كه در آن، افزونطلبان سلطهگر با سيطره متعرضانه خود استقلال و هويت ملتها را نشانه گرفته و تا توانستهاند عرصه را بر عزم ملي آنان تنگتر كردهاند، ملت ايران با ارادهاي راسخ بر ترفندهاي پيچيده دشمنان فائق آمده و در راه عزت و آزادگي به رهنمائي اسلام و قرآن، گردنههاي دشوار را يكي پس از ديگري پشت سر ميگذارد. مجلس مؤمن و مستقل و شجاع و مدبّر، نماد پايداري و ثبات الگوئي از مردمسالاري است كه انقلاب اسلامي در برابر چشم جهانيان قرار داد و ملت بزرگ ايران با اتكال به خدا و با عزم راسخ خود آن را ماندگار كرد.
اينجانب وظيفه خود ميدانم كه از ملت عزيز كه عرصه اين آزمون ملي را با جدّ و نشاط خود انباشت و بار ديگر آگاهي و بيداري خود را به رخ دشمنان كشيد، با همه وجود، سپاسگزاري كنم. و نيز لازم ميدانم از مسئولان و دستاندركاران انتخابات در وزارت كشور و شوراي محترم نگهبان كه بار سنگين انتخابات را با صبوري و مسئوليتشناسي به سرمنزل رساندند، و از دستگاههاي كمككننده بويژه رسانه ملي و مأموران نظم و امنيت، و از گروهها و جريانها و چهرههاي ديني و سياسي كه با حضور و تلاش خود بر شور و شوق همگاني افزودند، و از همه كساني كه با سخن و رفتار و منش خود به برگزاري اين حماسه بزرگ كمك رساندند، قدرداني و تشكر كنم.
همچنين لازم است كه به اقتضاي قدرشناسي و انصاف، از عموم نمايندگان مجلس هفتم بويژه از رئيس فرزانه و پرتلاش و بُردبار مجلس جناب آقاي دكتر حدادعادل و هيئت رئيسه محترم آن تشكر كنم.
مجلس هفتم با رويكرد ارزشي و شجاعانه خود در مسائل جهاني و ملي، و با دفاع از حقوق ملت در برابر بيگانگان، و با تلاش در راه رفع مشكلات مردم و با حرمت نهادن به آرامش فضاي سياسي و پرهيز از آشفتهسازي و جنجالآفريني، كارنامه تحسينبرانگيزي به جاي گذاشت.
اكنون مجلس هشتم با راي قاطع و پرمعناي ملت در انتخاباتي رقابتي و پرمشاركت و قانونمند، شكل يافته است. نمايندگاني كه توفيق آن يافتهاند كه مورد اعتماد مردم قرارگرفته به جايگاه والاي مجلس راه يابند به ياد داشته باشند كه در يكصد سال اخير، همواره تشكيل مجلسي كه با مشاركت مردم پديد آيد و قانونمند شدن مديريتها و نظارتپذيري مديران و تحققبخشيدن به هدفها و ضوابط مبارك اسلام را در قالب قوانين رسا و شفاف تضمين كند، در صدر خواستههاي ملت ايران و رهبران ديني و ملي در مبارزات پرهزينه آنان قرار داشته است و براي تحقق مجلسي كه عقل اجتماعي و روح مشورت را در راه پيشرفت كشور و سامانبخشيدن به مصالح ملت و تعالي اسلامي به كار گيرد، جانهاي پاك بسياري فدا شده و خونهاي شريفي بر زمين ريخته است.
امروز ما مديون همه آن انسانهاي بزرگ از شيخ فضلالله و بهبهاني و مدرس تا شهداي انقلاب در سيسال اخير و شهيدان مجلس شوراي اسلامي ميباشيم. تكليف حقوقي و اخلاقيِ سنگيني بر ذمه يكايك نمايندگان محترم قرار دارد و اين امانت شرعي كه از امروز تا چهار سال بر عهده شما معتَمدان ملت است، ميتواند فرصت تاريخي و باشكوهي در تاريخ حيات سياسي ايران عزيز باشد.
بر اين پايه، نكاتي يادآوري ميگردد:
1- شكر نعمت نمايندگي در آن است كه قدر آن دانسته شود و نماينده در همه اين دوران، همه توان و ظرفيت خود را در خدمت آن قرار دهد. سرگرم شدن به هر كاري كه در اين وظيفه خلل وارد آورد، ناروا و ناسپاسي است. حضور كامل در همه جلسات عام و خاص مجلس، لازمه حتمي اين وظيفهگزاري است.
2- شما نمايندگان ملتي مؤمن و شجاع و با ارادهايد. اين ملت با اين ويژگيها توانسته است از گردنههاي دشوار عبور كند و بسي موانع طبيعي يا ساخته دشمن را پشت سر گذارد. انديشه و عمل شما بايد در همين جهت به كار افتد. دشمنان پركينه و زيادهطلب، اكنون در چندين جبهه از ملت ايران شكست خوردهاند و ملت ايران بر ثبات و اقتدار و استقلال خود در برابر آنان افزوده است. امروز آنان خود به اين حقيقت معترفند. شما بايد در كنار دولت انقلابي و مؤمن، پيشاهنگ اين حركت شجاعانه و مدبرانه باشيد؛ دنيا از همه شما سخن واحدي بشنود و تبلور عزم ملي را در حرف و عمل شما ببيند.
3- آغاز اين مجلس با ورود در دهه چهارم انقلاب همزمان شده است. در اين دهه، گفتمان اصليِ انقلاب، پيشرفت و عدالت است؛ پيشرفت در همه ابعاد علمي و اقتصادي و اخلاقي و فرهنگي، و عدالت همهجانبه در توزيع فرصتها و امكانات مادي و معنوي. عنصر پيشرفت، بايد نگاه ما را به استعدادهاي بيشمار پراكنده در ميان ملت، معطوف سازد و ظرفيتهاي توليد و خلاقيت و درخشش توانائيهاي گوناگون در همه زمينهها را در نگاه ما برجسته كند. و عنصر عدالت بايد نابرخورداران از فرصتها و توانائيهاي كشور را، از اين مواهب الهي و عمومي برخوردار سازد. مجلس كه پديدآورنده نرمافزار اصلي حركت كشور است بايد لحظهئي از اين تكليف غفلت نورزد.
4- نماينده ملت از جنس ملت است. شما نه از قصرهاي رفيع و خاندانهاي اشرافي، كه از متن مردم، از مدرسه و حوزه و دانشگاه، و از ميدانهاي كار به مجلس گسيل شدهايد. اين رابطه و اين منش را پاس بداريد و براي خود نگاه داريد. خوي اشرافي و گرايش به اسراف و طعمه انگاشتن اين مسئوليت، بلاي بزرگي است كه گاه مردمِ سابقاً نجيب و پارسا هم ممكن است نتوانند خود را از آن برحذر بدارند. همه بايد بشدّت مراقب خويش باشيم و دوره مسئوليت خود را، حسنهاي ماندگار، و نه سيئهاي دامنگير، بسازيم. در اين كار دشوار كمك خواستن متضرعانه از خداوند رحيم و قدير، و مراقبت از خود، بزرگترين كمككار تواند بود.
5- هنر قانوننويسي و قانونگذاري، از برترينهاي نمايندگي است. قانون بايد كارآمد، روان، شفاف، روزآمد و با اين حال با نگاه بلندمدت، داراي گسترهاي هرچه پهناورتر و قابل ماندگاري، و يكسره معطوف به نيازهاي مردم و منافع عمومي باشد. نگرش جزئي، بخشي، شخصي و يا خداي نخواسته با نگاه لجاجتآميز در قانونگذاري، بيسود و احياناً زيانبار است. اولويتها بايد ترجيح يابد، تناقض و تكرار در قوانين بايد ريشهكن شود، و از خرد جمعي و كارشناسي در تدوين قوانين بيشترين بهره گرفته شود.
6- دو عنصر نظارت و همكاري صميمانه، در تعامل با قواي ديگر، بايد دو بخش تفكيكناپذير باشند. مسئوليت نظارتي مجلس هرگز نبايد به دست اهمال سپرده شود، اما هرگز هم نبايد نظارت مجلس به معناي رقابت با دولت و نشنيدن نيازها و ضرورتها و تنگناهاي آن شمرده شود. محور كار و عمل در كشور و نماد داخلي و خارجي نظام جمهوري اسلامي، عمدتاً قوه مجريه است. همه بايد به آن كمك كنند و هرگاه دولتي بانشاط بيشتر و همت بالاتر و ارزشگرائي قويتر در صحنه است، اين كمك بايد مضاعف گردد. متقابلاً دولت بايد مجلس قانونگذاري را راهنماي عمل خود بداند و به قوانين مجلس، يكسره پايبند باشد و از آن تخلف نكند. بر سر دوراهيهاي اختلافنظر، كارشناساني از دوطرف، گره را بگشايند و راه درست را پيش پاي هر دو طرف باز كنند. اكنون كه بحمدالله دولت و مجلس را مردمي مؤمن و انقلابي و وفادار به ارزشها و اصول اسلامي، انباشتهاند بايد اين تعامل برادرانه با رعايت حقوق قانوني از هر دو سو، بيش از هميشه ديده شود.
عزيزان من! دوران نمايندگي كوتاه، و مسئوليت شما سنگين، و هر فعل و ترك و گفت و سكوت شما در ديوان الهي ثبت و ماندگار است. سوگندنامه را كه بايد با نيت و جِدّ خوانده شود، همواره در ياد نگهداريد و خود را با آن تطبيق كنيد، بدين ترتيب حسنه ماندگاري از خود بر صحيفه الهي باقي خواهيد گذارد.
سخن را با سلام بر پيامبر اعظم صلياللهعليهوآلهوسلّم و ديگر پيامبران و بر امامان معصوم عليهمالسلام بويژه بر حضرت مهدي ارواحنافداه، و نيز به ارواح طيبه شهيدان و به روح مطهّر امام شهيدان به پايان ميبرم و توفيق و كمك خداوند را براي شما مسألت ميكنم.
سيّدعلي خامنهاي
7/خرداد/1387
سپس محمدتقي رهبر، رئيس سني اين جلسه ضمن خوشآمدگويي به ميهمانان اظهار داشت: اين پيام منشور كار ما و الگوي حركت ماست و در آينده ملاك ما و معيار حركت ما به همين منوال خواهد بود.
وي همچنين از خدمات رئيسان دورههاي پيشين مجلس شوراي اسلامي، تشكر و قدرداني كرد.
گزارش سرپرست وزارت كشور
در ادامه سيد مهدي هاشمي، سرپرست وزارت كشور، گزارش انتخابات هشتمين دوره مجلس شوراي اسلامي را ارائه كرد.
وي گفت: انتخابات مجلس هشتم در 207 حوزه اصلي و 44 هزار و 624 شعبه اخذ راي شهري و روستايي در 24 اسفند و آخرين جمعه سال 86 براي انتخاب 290 نماينده با حضور ميليوني هموطنان برگزار شد.
هاشمي، تصريح كرد: در روند اجرايي انتخابات مراجع چهارگانه 3 هزار و 181 پاسخ استعلام دادند و از مجموع 7 هزار و 600 داوطلب نمايندگي 4 هزار و 422 نفر تاييد شدند كه اين تعداد تاييد شدگان يك درصد بيشتر از تاييد صلاحيت شدگان دوره قبل بوده است.
وي گفت: با انصراف 532 نفر از تاييد صلاحيت شدگان نهايتا 3 هزار و 890 داوطلب نمايندگي در صحنه رقابت انتخابات مجلس هشتم باقي ماندند كه در مرحله اول 205 نفر انتخاب و انتخابات سه حوزه انتخابيه كه يك نماينده داشت از جانب شوراي نگهبان ابطال شد.
هاشمي گفت: در مرحله دوم انتخابات مجلس هشتم كه در 6 ارديبهشت در 54 حوزه اصلي و 17 هزار و 941 شعبه اخذ راي برگزار شد، 82 نفر از 164 نامزد راه يافته به مرحله دوم، انتخاب شدند.
وي افزود: از ميان داوطلبان نمايندگي مجلس هشتم 51 درصد داراي مدرك دكترا و كارشناسي ارشد بودند كه اين تعداد در مقايسه با مجلس گذشته 22 درصد رشد داشته است.
هاشمي تصريح كرد: از 611 داوطلب نمايندگي زن 308 نفر با يكديگر به رقابت پرداختند كه 8 نفر از آنان به مجلس راه يافتند.
وي با بيان اين كه 24 ميليون و 197 هزار و 66 راي ماخوذه در اين انتخابات بوده است، گفت: اين آمار نشانگر مشاركت 57 درصدي مردم و رشد 6 درصدي آن در مقايسه با مدت مشابه است.
هاشمي همچنين از رشد يك درصدي مشاركت مردم كلان شهرها خبر داد و افزود: در مناطق سنينشين نيز شاهد رشد 6/7 دهم درصدي مشاركت مردم در اين انتخابات بودهايم.
سرپرست وزارت كشور همچنين به برگزاري انتخابات رايانهاي اشاره كرد و گفت: حضور 700 هزار دست اندركار اجرايي و اتصال همزمان بيش از 48 هزار منطقه به مركز رايانه وزارت كشور و حضور 77 هزار كاربر رايانه، انتخابات مجلس هشتم را به يكي از بزرگترين عمليات پرافتخار كشور تبديل كرد.
هاشمي، تصريح كرد: تلاشهاي مسئولان اجرايي انتخابات مجلس هشتم موجب شد تا براي نخستين بار دقت، سرعت و صحت عملياتي انتخابات به حداكثر ميزان ارائه نتايج انتخابات در مقايسه با مدت مشابه شود به گونه اي كه نتايج انتخابات تهران در كمتر از سه روز و ساير نقاط كشور در كمتر از يك روز اعلام شد.
در پايان اين گزارش، سرپرست وزارت كشور از مسئولان اجرايي و نظارتي انتخابات به ويژه حجتالاسلام پورمحمدي، وزير كشور وقت قدرداني كرد.
پس از ارائه گزارش سرپرست وزارت كشور، دكتر محمود احمدينژاد، رئيسجمهوري در سخناني اظهار داشت : براي دولت هيچچيز بهتر از يك مجلس آگاه، مؤمن و حاضر در صحنه نيست، زيرا نه رقابتي در كار است و نه تقابلي. همه مكمل هم، يار و مددكار هم و داراي آرمانها و مسئوليتها مشتركاند. وي سپس تأكيد كرد: اين دولت، اجرا و عمل به قانون را وظيفه خود ميداند، زيرا قانون، زيربناي انتظام و پيشرفت كشور است.
احمدينژاد سپس گفت: ما همه اعضاي يك پيكريم. دولت و مجلس هر دو وكيل مردماند و دولت با افتخار در خدمت مجلس خواهد بود. وي بار ديگر يادآور شد: بدنه عظيم دولت در خدمت نمايندگان مردم براي قانونگذاري درست است.
رئيسجمهوري همچنين اظهار داشت: دولت و مجلس بايد در كنار هم، الگوي همدلي، همراهي و وحدت را درجلو چشم جهانيان قرار دهند و از ايجاد اختلاف و بگومگو، بپرهيزند.
احمدينژاد در ادامه سخنانش ضمن انتقاد از وجود بيانظباطي مالي، گفت: ما، نيازمند عزم ملي هستيم. بايد به سمت نظريهپردازيهاي اسلامي و ايراني باشيم بايد به ملت و اسلام و راهكارهاي بومي، ملي و اسلامي اعتماد كنيم.
وي افزود: حاصل تئوريهاي معمول اقتصادي همين وضعيت فعلي است كه از 280 ميليون نفر جمعيت آمريكا، 40 ميليون نفر آن در فقر مطلق زندگي ميكنند.
رئيسجمهوري همچنين اظهار داشت: بايد به دنبال تئوريهاي خودي باشيم و خودمان را باور كنيم، زيرا قوانين و مقررات در اجرا به تئوريهاي سرمايهداري جهاني آلوده شده است. وي آنگاه با تأكيد بر لزوم اصلاح ساختار اداري و نظام برنامهريزي، افزود: دولت، كارهايي در اين زمينه آغاز كرده است، اما تكميل آنها نيازمند ياري مجلس است. احمدينژاد سپس تنقيح و پالايش قوانين و تدوين مصوبههاي موردنياز مرحله كنوني انقلاب را از جمله مهمترين برنامههاي آينده دولت و مجلس دانست و گفت: نظام ما سالمترين و پاكترين نظامهاي عالم است و چون پاك است، وجود لكهها در آن قابل تحمل نيست.
وي اضافه كرد: برخورد با تخلفات كار سختي است و نيازمند پيگيري است. رئيسجمهور سپس تأكيد كرد: جمهوري اسلامي ايران در برابر زورگوييها و باجخواهيهاي جهاني خواهد ايستاد و از حقوق حقه خود دفاع خواهد كرد، زيرا زنگ شمارش معكوس اضمحلال قدرتهاي بزرگ آغاز شده است و قدرتي بر مبناي خداپرستي و عدالت در حال شكلگيري است.
برگزاري مراسم سوگند
در ادامه اين جلسه، نمايندگان مراسم سوگند به جا آوردند و سپس قرعهكشي براي تعيين شعبههاي بررسي اعتبارنامهها انجام شد.
جلسه علني امروز، ساعت 11 و 30 دقيقه پايان يافت و اعلام شد: مجلس براي انتخاب هيات رئيسه موقت، ساعت 10 بامداد فردا جلسه علني دارد.
نمايندگان دور هشتم مجلس شوراي اسلامي پيش از ظهر امروز و پس از برگزاري مراسم افتتاحيه براي تجديد پيمان با آرمانهاي بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران در مرقد مطهر امام راحل حضور يافتند.
پنجشنبه 9 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 253]
-
گوناگون
پربازدیدترینها