واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: آغاز بخش مسابقهاي جشنواره تئاتر مقاومت از امروز
پوستر پانزدهمين جشنواره سراسري تئاتر مقاومت روز گذشته در دومين نشست اين جشنواره رونمايي شد/دومين نشست جشنواره سراسري تئاتر مقاومت پيش از آغاز اجراهاي عمومي نمايشهاي منتخب كه از اول آذرماه در سالنهاي شهر آغاز ميشود
نویسنده : سپيده آماده
![](http://javanonline.ir/files/fa/news/1394/8/30/191218_873.jpg)
پوستر پانزدهمين جشنواره سراسري تئاتر مقاومت روز گذشته در دومين نشست اين جشنواره رونمايي شد.
به گزارش «جوان»، دومين نشست جشنواره سراسري تئاتر مقاومت پيش از آغاز اجراهاي عمومي نمايشهاي منتخب كه از اول آذرماه در سالنهاي شهر آغاز ميشود، روز گذشته با حضور حسين پارسايي دبير اين جشنواره و دكتر حسينپور نويسنده كتاب «پايي كه جا ماند» در سالن كنفرانس تئاترشهر برگزار شد.
در ابتداي اين نشست نويسنده كتاب «پايي كه جا ماند» كه از 16 سالگي توسط نيروهاي بعثي به اسارت درآمده بود، گفت: ميتوان اسير بود اما ديدهبان باقي ماند، من از زماني كه در سن 16 سالگي به اسارت درآمدم، تصميم گرفتم كه يك ديدهبان باشم و الان هم پس از گذشت اين همه سال باز هم چنين ايدهاي دارم. وي با اشاره به اينكه رهبري معظم انقلاب كتاب «پايي كه جا ماند» را هر روز پنج ساعت مطالعه ميكردند تا كتاب به پايان برسد، ادامه داد: در تفريظي كه مقام معظم رهبري در خصوص كتاب نوشتند اينطور آمده است، تاكنون هيچ كتابي نخوانده و هيچ سخني نشنيدهام كه صحنههاي اسارت مردان ما را در چنگال نامردمان بعثي عراق، آنچنان كه در اين كتاب است به تصوير كشيده باشد.
وي ادامه داد: اين يك روايت استثنايي از حوادث تكاندهندهاي است كه از سويي صبر و پايداري و عظمت روحي جوانمردان ما را و از سويي ديگر پستي و خباثت و قساوت نظاميان و گماشتگان صدام را، جزء به جزء و كلمه به كلمه در برابر چشم و دل خواننده ميگذارد و او را مبهوت ميكند. احساس خواننده از يكسو شگفتي و تحسين و احساس عزت است و از سويي ديگر غم و خشم و نفرت.
در ادامه پارسايي دبير پانزدهمين جشنواره سراسري تئاتر مقاومت با اشاره به تجديد چاپ شصت باره كتاب «پايي كه جا ماند» گفت: اقبال عمومي به رمانهاي حوزه دفاع مقدس مانند «پايي كه جا ماند» و «دا» نشاندهنده تأثير بسزاي فرهنگ مقاومت در حوزه ادبيات است. وي پس از معرفي دبيران و مديران مختلف بخشهاي جشنواره بيان داشت: 14 تالار نمايشي در هفته پاياني جشنواره در نظر گرفته شدند كه در بخش خياباني محوطه تئاترشهر، خانه هنرمندان و نيز روزهاي پنجشنبه و جمعه بهشت زهرا(س) شاهد اجراي آثار اين بخش خواهند بود. وي با اشاره به دريافت 700 اثر براي اين جشنواره اظهار داشت: 400 اثر در بخش صحنهاي، 187 اثر در بخش خياباني و 120 اثر در بخشهاي عروسكي، كودك و نوجوان و نمايشنامهنويسي متقاضي حضور در جشنواره هستند كه توسط هيئتهاي منتخب بازخواني ميشوند. وي اعلام كرد: از بين اين 700 اثر، 100 اثر نمايشي منتخب ميشوند كه پيشبيني ميشود، در مجموع بيش از هزار اجراي عمومي داشته باشد.
پارسايي با اشاره به اضافه شدن بخش پوستر و عكس به پانزدهمين دوره از جشنواره تئاتر مقاومت تاكيد كرد: 30 اثر به نمايشگاهي كه بخشي از آن در زيرگذر چهارراه وليعصر و بخشي در خانه هنرمندان برگزار ميشود راه يافتند و در بخش كودك و نوجوان هم 40 اثر به بخش نهايي ميرسند. اين كارگردان تئاتر در خصوص جلسات نمايشنامهخواني اين دوره اذعان داشت: روز چهارشنبه همين هفته دو نمايشنامهخواني توسط ناصر حبيبيان و چيستا يثربي به عنوان يكي از بخشهاي جشنواره برگزار ميشود و ميزگردهاي آن نيز از سوم آذرماه با دبيري حسين مسافرآستانه برپا خواهد شد. پارسايي ادامه داد: در بخش مسابقه نمايشنامهنويسي نيز 109 اثر شركت ميكنند كه 11 اثر نامزد و سه اثر برگزيده خواهند شد. همچنين در بخش راديو تئاتر، هفت اثر به بخش رقابتي راه خواهند يافت. دبير پانزدهمين جشنواره سراسري تئاتر مقاومت همچنين اعلام كرد: بخش صحنهاي و خياباني اين جشنواره رقابتي برگزار ميشود و بخشهاي كودك و راديو تئاتر قضاوت مردمي دارند. دبير جشنواره همچنين اعلام كرد: بخش ويژهاي براي جانباختگان منا در جشنواره تئاتر مقاومت در نظر گرفته شده است كه پس از بررسي 19 اثر يك نمايش به كارگرداني ميلاد اكبرنژاد در تالار انديشه اجرا خواهد شد. گفتني است اختتاميه پانزدهمين جشنواره سراسري تئاتر مقاومت هفتم آذرماه از ساعت 18 تا 20 در تالار وحدت برگزار ميشود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۴ - ۲۲:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]