واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ آبان ۱۳۹۴ (۱۱:۵۹ق.ظ)
يک فعال بخش خصوصي در صنعت برق خبر داد: ورود بخش خصوصي به حوزه توليد توربين هاي بادي موج - گروه صنعتي هامون سازه، قرارداد انتقال فناوري و توليد 300 توربين بادي را با يک شرکت آلماني به امضا رسانده است که هر يک از اين توربين ها، 1.6 مگاوات برق توليد مي کنند.
محسن فدايي نژاد، مدير پروژه هاي بين المللي گروه صنعتي هامون سازه، به خبرنگار خبرگزاري موج گفت: اين گروه با سي سال سابقه و 2 کارخانه در شيراز و زاهدان و با ظرفيت توليد سالانه 40 هزار تن، سازه هاي فلزي مختلفي توليد مي کند.
وي افزود: تمرکز عمده اين گروه بر صنعت برق قرار دارد و در اين راستا، به خصوص برج هاي مشبک و فلزي براي انتقال برق بين شهرها از مهمترين توليدات گروه مذکور است.
فدايي نژاد با بيان اينکه از 2 سال پيش ساخت توربين هاي بادي نيز در دستور کار اين مجموعه قرار گرفت، ادامه داد: پس از مذاکرات فراوان، با شرکت آلماني «يونايتد انرژي ام توي» به تفاهم اوليه براي انتقال تکنولوژي رسيديم که هرچند مبلغ قرارداد هنوز نهايي نشده است اما برآورد اوليه، رقمي حدود 10 ميليارد دلار است.
وي افزود: بر اساس قرارداد، طرف آلماني انتقال فناوري و تامين مالي بخشي از پروژه را انجام مي دهد و گروه هامون سازه نيز در کنار سرمايه گذاري، توليد پايه، پرده و ناسل توربين ها را برعهده دارد.
فدايي نژاد با بيان اينکه طرف آلماني متعهد شده است که در کنار انتقال فناوري، آموزش کارشناسان و تکنسين هاي ايراني را نيز بر عهده گيرد، خاطرنشان کرد: بومي سازي اين دانش هدف اصلي گروه هامون سازه است و به هيچ وجه صرفا به دنبال واردات تجهيزات و فناوري نيستيم.
وي با اشاره به اينکه با اجراي اين پروژه، گروه هامون سازه اولين شرکت خصوصي در ايران در حوزه توليد توربين هاي بادي خواهد بود، افزود: انتظار ما از بخش دولتي، حمايت فني بيشتر از ماست کمااينکه با مسئولان پژوهشگاه نيرو نيز جلساتي در اين زمينه برگزار کرده ايم؛ در عين حال از شرکت مپنا به عنوان مجموعه اي داراي تجاربي با ارزش در توليد توربين هاي بادي نيز دعوت کرده ايم تا در اين پروژه همراه ما باشد و در اين راه، مذاکرات خوبي نيز صورت گرفته است.
فدايي نژاد به مجوز وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوز به اين گروه صنعتي براي توليد سالانه 300 توربين نيز اشاره و تصريح کرد: هر يک از اين توربين هاي بادي، توان توليد 1.6 مگاوات برق را دارند و بر اساس برنامه ريزي ها حداکثر تا 6 ماه آينده، چند توربين به صورت آزمايشي توليد خواهد شد.
پايه هاي چدني، جايگزين پايه هاي بتني پست هاي توزيع مي شوند
فدايي نژاد در بخش ديگري از سخنان خود، گريزي هم به فعاليت هاي ديگر اين گروه صنعتي در صنعت برق کشور زد و گفت: گروه صنعتي هامون سازه با يک شرکت چيني نيز تفاهمنامه اي براي توليد پايه هاي چدني داکتيل (نشکن) امضا کرده است.
وي افزود: چدن داکتيل فلزي مقاوم است که در کشورهاي توسعه يافته به صورت گسترده در پايه هاي پست هاي توزيع برق استفاده مي شود و در عين سبک بودن و نصب آسان، حدود 3 برابر پايه هاي بتني، عمر مفيد دارند.
فدايي نژاد ادامه داد: با مذاکرات صورت گرفته با مسئولان توانير و شرکت برق منطقه اي تهران، قرار است در چند ماه آينده به طور آزمايشي 100 الي 200 پايه از سوي گروه هامون سازه خريداري و نصب شوند.
وي در پايان گفت: اين پروژه از نظر مسئولان توانير و شرکت برق منطقه اي تهران کاملا توجيه فني و اقتصادي دارد و مساله باقي مانده، هزينه طرح است که مذاکرات در اين زمينه ادامه دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]