واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ آبان ۱۳۹۴ (۱۱:۳۹ق.ظ)
با احداث خط آهن تندرو چين؛ پهناورترين کشور قاره آسيا به ايران متصل ميشود موج- ساير رسانه ها؛مسوولان احداث خط آهن تندرو چين از اجراي طرحي در برنامه «يک کمربند-يک جاده» اين کشور سخن به ميان آوردهاند که بر اساس آن پهناورترين کشور قاره آسيا به ايران و پايتخت آن تهران متصل ميشود.
ايرنا نوشت:
تحقق برنامه راه ابريشم جديد که در سال 2013 ميلادي از سوي «شي جين پينگ»، رئيس جمهوري خلق چين مطرح شد، نيازمند اجراي طرحهاي مختلف زيربنايي زيادي از جمله حملونقل ريلي و جادهاي است و ايران به عنوان کشوري که ميتواند نقش مهمي در اين طرح داشته باشد، همواره مد نظر طرف چيني بوده و آنان نسبت به اين موضوع بارها اذعان کردهاند.
در صورتي که خط آهن جديد تندرو چين ايجاد شود بسياري از مشکلات مربوط به خطوط آهن فرامرزي کشورها نيز حل ميشود و يک خط ريلي واحد و استاندارد ميان چين و کشورهاي آسياي غربي و مرکزي شکل خواهد گرفت.
طرح مذکور هفته گذشته در جريان همايش «جاده ابريشم» انجمن مهندسان چين رونمايي شد، اما؛ امروز رسانهاي شده است.
بر اساس پيشنهادهايي که در اين راستا مطرح شده است با احداث اين خط آهن شهر «ارومچي» مرکز استان مسلماننشين «سين کيانگ» در شمال غرب چين با خط آهن به ايران و شهر تهران مرتبط ميشود.
روزنامه چاينا ديلي چين امروز در گزارشي اعلام کرد:خط آهن از شهر ارومچي آغاز ميشود و به سمت «آلماتي» مرکز قزاقستان امتداد مييابد. سپس ادامه خط به بيشکک ميرسد و پس از آن شهر تاشکند را در بر ميگيرد و در مسير خود به عشقآباد در ترکمنستان ميرسد و نهايتا شبکه ريلي مذکور به شهر تهران پايتخت ايران ختم ميشود.
يکي از مهمترين مساله اي که خط آهن ريلي مذکور که با شبکه ارتباطي شمال شرق،جنوب غرب و روسيه مرتبط خواهد شد اين است که بايد استانداردهاي فني در همه نقاط رعايت شود.
طراحان و مهندسان چيني ميگويند که استاندارد ريلي کشورهاي آسياي مرکزي مانند چين و استانداردهاي جهاني نيست و اين يک مشکل بزرگ براي پيشبرد خط آهن ريلي تندرو است که به ايران متصل خواهد شد.
به همين سبب اکنون نميتوان کشورهاي منطقه آسياي مرکزي را قانع کرد که اين خطوط را جابهجا کنند ولي با اجراي برنامه چين براي احداث خط آهن ريلي تندرو بهتدريج اين خطوط استاندارد خواهد شد.
مسيرهاي ريلي شرقي ـ غربي در اين منطقه آسياي مرکزي و آسياي غربي سالانه ميتواند ظرفيت جابهجا 100 ميليون تن کالا را داشته باشد.
در کنار اجراي طرحهاي ريلي قرار است ظرفيت باربري دريايي و زميني نيز افزايش يافته و راه ابريشم دريايي نيز دوباره احيا شود. در اين ارتباط مسيرهاي ريلي مسافربري نيز ايجاد ميشود.
قطارهايي که مسافران را در جاده ابريشم جابجا ميکنند 250 تا 300 کيلومتر در ساعت و قطارهاي باربري نزديک به 120 کيلومتر در ساعت سرعت خواهند داشت.
بحث درباره احداث خطوط ريلي در اين مناطق مدتهاست در جريان است اما به دليل نگرانيهاي ژئوپلتيک تکتک کشورهاي منطقه، تاکنون اين طرحها اجرايي نشده است.
چين براي اجراي برنامه احياي راه ابريشم صندوقي با 40 ميليارد دلار سرمايه ايجاد کرده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]