واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ آبان ۱۳۹۴ (۱۱:۲۸ق.ظ)
ابتکار: اقتصاد آينده بر مبناي اقتصاد سبز خواهد بود موج - رئيس سازمان حفاظت محيطزيست در نخستين استارت آپ سبز تهران تاکيد کرد: اقتصاد آينده جهان را بر مبناي اقتصاد سبز دانست که در سياستهاي کلي ابلاغيه رهبر معظم انقلاب هم به آن توجه ويژه اي شده است.
به گزارش خبرگزاري موج، نخستين استارت آپ سبز تهران عصر ديروز با حضور معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان حفاظت محيطزيست، مسوولاني از دانشگاه تربيت مدرس، پارک علم و فناوري مدرس و انجمن علمي مديريت فناوري اطلاعات برگزار شد.
استارت آپ سبز تهران با يک دعوت ساده دانشجويي از رئيس سازمان محيط زيست مهمان اين سازمان شد. ماجرا از اين قرار است که دانشجويي براي معصومه ابتکار نامه فرستاد و او را براي حضور در اين استارت آپ دعوت کرد. رئيس سازمان محيط زيست هم با استقبال از اين دعوت خودماني ميزبان اين دانشجويان فناوري شد.
استارت آپ سبز يک رويداد کارآفريني در حوزه محيط زيست و با محوريت محيط زيست، منابع طبيعي و انرژيهاي پاک است و فرصتي را براي هدايت کار آفرينان در جهت حل مشکلات زيست محيطي کشور فراهم ميکند. رويداد جهاني استارت آپ ويکند سبز تهران که يک رقابت تيمي کارآفريني در حوزه محيط زيست است، توسط انجمن علمي مديريت فناوري اطلاعات دانشگاه تربيت مدرس و با همکاري دفتر پژوهش و فناوريهاي سازمان حفاظت محيط زيست در سه روز متوالي با هدف کشف و شناسايي ايدههاي که در زمينه حفظ و توسعه محيط زيست و توجه به صاحبان ايدهها و ارج نهادن به دانشجويان، همزمان با رويداد جهاني تا روز جمعه در محل دانشگاه تربيت مدرس ادامه خواهد يافت. رويداد جهاني استارت آپ ويکند، يک رويداد آموزشي- تجربي است که بنيانگذار آن در دنيا يکي از سازمانهاي مردم نهاد (NGO) زير مجموعه گوگل و در ايران، سازمان مردم نهاد "کانون کارآفريني ايران" است. در اين رويداد که در سراسر دنيا در 3 روز متوالي برگزار ميشود، شرکت کنندگاني با انگيزه اعم از دانشجويان، برنامه نويسان، مديران تجاري، عاشقان استارت آپ، بازاريابان و طراحان گرافيک گرد هم ميآيند تا طي 54 ساعت ايدههايشان را مطرح و در اجرا و پياده سازي آنها در قالب تيمهاي 10 نفري به رقابت بنشينند.
اين جريان به ايجاد انگيزه براي شروع کسب و کار در حوزه محيطزيست و آشنايي فعالان محيطزيستي با مباحث کارآفريني و کسب و کار منتج ميشود. به موازات رويداد استارت آپ ويکند سبز تهران، نمايشگاهي به منظور آشنايي با ايدههاي پياده شده در قالب کسب و کار، توسط شرکتهاي دانش بنيان و فعالان محيط زيستي متقاضي برپا ميشود.
معصومه ابتکار در آيين افتتاح نخستين استارت آپ سبز تهران گفت: امروز از بابت ابلاغ سياستهاي کلي محيط زيست از سوي مقام معظم رهبري بسيار دلگرم هستيم و اميدواريم تمام قوا در کنار هم نسبت به اجراي بندهاي اين سياست اقدام کنند.
وي با اشاره به اينکه استارت آپ از نظر اهميت موجب تلاقي چند موضوع ميشود، گفت: اگر در سطح جهاني بپرسيم که کدام موضوع در اولويت است قطعاً ابتدا صلح و امنيت خواهد بود و موضوع دوم محيط زيست است که اين مساله نشان ميدهد اهميت محيط زيست براي مجامع جهاني محرز شده به گونه اي که بعد از صلح و امنيت قرار ميگيرد
وي به برگزاري نشست جهاني کاپ 21 در پاريس اشاره کرد و گفت: اگر امنيت در پاريس برقرار شود به زودي اين نشست بزرگ با حضور سران جهان برگزار ميشود که تا کنون حضور 110 نفر تأييد شده است.
وي تاکيد کرد: در اين نشست به مقوله محيط زيست در مبحث اقتصادي پرداخته ميشود.
معاون رئيس جمهوري ادامه داد: آنچه در بحث تغيير اقليم پيش بيني ميشود سرمايه گذاري در موضوع انرژيهاي نو است که موتور محرکه اي براي اقتصاد جهان خواهد بود که کشورها متوجه اين موضوع شدهاند.
ابتکار گفت: از سوي ديگر اين سرمايه گذاري موجب ايجاد اشتغال براي جوانان ميشود که اين مساله از موضوعات مهم براي کشور ما است.
ابتکار با اشاره به برگزاري نخستين استارت آپ ويکند سبز گفت: قطعاً اين فعاليت به تمام اولويتها ميپردازد و يک هم افزايي به وجود ميآورد، رشد اقتصادي بايد در اين استارت آپ مدنظر قرار گيرد.
وي گفت: تاکنون رشد اقتصادي در ايران و جهان بدون آلودگي محيط زيست و تخريب طبيعت اتفاق نيفتاده، بنابراين با استفاده از ظرفيتهاي استارت آپ ميتوان به رشد سبز يعني رشد به دور از آلودگي و تخريب دست يافت.
وي گفت: اقتصاد خلاق که بخش مهمي از استارت آپ را به خود اختصاص ميدهد آينده روشني دارد. اقتصاد خلاق همان اقتصاد سبز است و بر خلاف اقتصاد سنتي اتکاي آن به منابع پايه و طبيعي نيست.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست افزود: البته نميشود اقتصاد سنتي را هم رد کرد و يا کنار گذاشت اما ميتوانيم دروازههاي رشد و پيشرفت را بر مبناي اقتصاد سبز پايه گذاري کنيم که فناوري در اين ميان اولين حرف را مي زند.
ابتکار گفت: ارزيابيهاي جهاني نشان ميدهد ايران يکي از بهترين کشورهاي دنيا براي سرمايه گذاري در زمينه انرژي خورشيد است که يک دليل آن را وجود جوانان تحصيل کرده و خلاق ميدانند.
ابتکار گفت: موضوعاتي مانند مديريت پسماند، بازيافت، توليد انرژي از پسماند، اصلاح الگوي مصرف آب، تصفيه آب و اصلاح الگوي آبياري در کشاورزي موضوعاتي هستند که ميتوان با فناوري سبز آنها را مديريت کرد.
معاون رئيس جمهوري گفت: دولت يازدهم نسبت به مسائل محيط زيستي توجه ويژه اي دارد و رئيس جمهوري اعلام کرد که دولتش دولت محيط زيستي است، البته رئيس جمهور در حالي اين را اعلام کرد که اولويتهايي مانند تورم، اشتغال و برجام را پيش رو داشت.
وي با بيان اينکه محيط زيست موضوع يک بخش و دستگاه خاصي نيست گفت: بايد بتوانيم مشکلات را عالمانه و با مشارکت مردم و دولت برطرف کنيم.
ابتکار به بحث ردپاي اکولوژيک يا همان برداشت بيش از ظرفيت از ذخاير جهاني اشاره کرد و گفت: امروزه بحث ردپاي اکولوژيک يک مساله جدي است، زياده خواهي بشر باعث شد برداشت و بهره کشي بي اندازه از منافع صورت گيرد و اکنون به جايي رسيدهايم که براي يک سال زندگي هفت ميليارد انسان بر روي زمين، زمين به يک سال و نيم فرصت براي بازسازي نياز دارد يعني دنيا از هر يک سال 6 ماه عقب است که کشور ما در اين زمينه از متوسط دنيا هم وضع بدتري دارد.
وي با بيان اينکه ايران در برداشت منابع زيرزميني رتبه اول را دارد گفت: اينها شاخصهاي تکان دهنده اي است که ضرورت حفظ محيط زيست را براي ما روشن ميکند از اين رو برگزاري اين استارت آپ و ارائه ايدههاي فناورانه بسيار به موقع و به جا بود.
نظام نوآوري محيط زيست را با رويکرد حکمت بنيان داشته باشيم
معاون پژوهشي دانشگاه تربيت مدرس نيز در نخستين استارت آپ سبز تهران گفت: بايد نظام نوآوري محيط زيست را با رويکرد حکمت بنيان داشته باشيم و با استفاده از فناوريهاي نو در جهت حفظ و احياي محيط زيست گام برداريم.
"شعبان الهي" افزود: خوشبختانه ديروز شاهد ابلاغ سياستهاي کلي محيط زيست از سوي مقام معظم رهبري بوديم که ميتوانيم اجراي اين سياستهاي ابلاغي را با رويکرد حکمت بنيان پايه ريزي و اجرا کنيم.
وي اظهار کرد: برگزاري استارت آپ ويکند دو هدف عمده را دنبال ميکند، يکي کشف و شناسايي ايدهها در زمينه حفظ و توسعه محيط زيست و دوم توجه به صاحبان ايده و ارج نهادن به آنها است.
الهي افزود: معمولاً صاحبان ايده دانشجويان هستند که به عنوان سربازان عصر اقتصاد دانش بنيان فعاليت ميکنند، از اين رو حمايت کردن از آنها الزامي است.
معاون پژوهشي دانشگاه تربيت مدرس گفت: سازمان حفاظت محيط زيست از اين ايدههاي برتر که در قالب 10 تيم 10 نفره دانشجويي برگزار ميشود، حمايت خواهد کرد.
وي ادامه داد: به بهانه توسعه صنعتي، محيط زيست را در سطح جهاني ويران کرديم و اکنون نوبت آن رسيده است که با استفاده از فناوريهاي نو به حفظ محيط زيست و احياي آن کمک کنيم که فناوري اطلاعات به عنوان موجي بلند در اين زمينه مورد توجه است.
وي تاکيد کرد: تقريباً تمام نهادهايي که در کشور وجود دارند در تخريب محيط زيست نقش داشتهاند بنابر اين بايد براي حفظ و احياي آن نيز در کنار هم قرار گيرند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]