واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
![مقتدايي](http://www.mojnews.com/iCFileHandler.aspx?FieldName=img_Image&Contract=cms_Contents_I_Images&Size=250&StartupService=Read&BaseRecord=1960817)
۲۷ آبان ۱۳۹۴ (۸:۴۹ق.ظ)
استاندار خوزستان؛ براي طرح توسعه پايدار استان رديف اعتباري مي خواهيم موج-خوزستان-اميدواريم با عودت مازاد درآمدهاي استاني کسري 28 درصدي اعتبارات تملک دارايي جبران شود.
به گزارش خبرگزاري موج از خوزستان، دکتر عبدالحسن مقتدايي استاندار خوزستان در جلسه شوراي برنامه ريزي و توسعه استان که با حضور دکتر محمدباقر نوبخت معاون رئيس حمهور و رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي کشور در سالن جلسات مهمان سراي شهيد رجايي برگزار شد گفت: انتظاري که از معاونت محترم رياست جمهوري و سازمان مديريت و برنامه ريزي کشور داريم در خصوص طرح توسعه پايدار است که تقريبا تمام استان را در 17 نقطه در برمي گيرد که علي الاصول در استاني که به لحاظ شاخص ها برخورداري را نشان مي دهد از مناطق محروم هم محروم تر هستند
استاندار خوزستان اظهار داشت: تقاضا داريم ارتباط ميان استان و منطقه آزاد با توجه به اينکه خرمشهر و آبادان با امکاناتي نظير بندر و پالايشگاه از استان گرفته شده و با اين وجود ما همچنان کمک به اين دو شهر را ادامه مي دهيم مورد بازنگري قرار گيرد.
مقتدايي گفت: اميدواريم با عودت مازاد درآمدهاي استاني کسري 28 درصدي اعتبارات تملک دارايي جبران شود.
رئيس شوراي برنامه ريزي استان تاکيد کرد: از دولت و سازمان مديريت و برنامه ريزي تقاضا داريم رديف اعتباري جهت طرح توسعه پايدار استان خوزستان در برنامه ششم منظور شود.
وي خاطرنشان کرد: جداي از موضوع طرح 550 هزار هکتاري که به عنوان هديه اي از جانب مقام معظم رهبري و رئيس جمهور و دولت به مردم استان محسوب مي شود استان را تبديل به کارگاهي از فعاليت هاي متنوع نموده ايم.
استاندار خوزستان اظهار داشت: با وجود کاهش 28 درصدي اعتبارات تملک دارايي هيچ گوشه اي از استان نيست که مشغول فعاليت نباشد به اين دليل که ما تقسيم اعتبارات را بر اساس مولفه ها و شاخص هايي متفاوت با ديگر استان ها انجام داديم.
مقتدايي افزود: هدف گذاري ما بر اساس تکميل پروژه هاي نيمه تمام محروميت زدايي و استفاده از ظرفيت هاي بر زمين مانده و تلفيق آنها و استفاده از دستورالعمل ها و قوانيني بود که مسکوت مانده بود و يا فضاي انجام آن نبود.
رئيس شوراي برنامه ريزي استان بيان کرد: شاخص درآمدهاي استاني با توجه به اينکه ما سقف پرداخت کنندگان ماليات نسبت به سال گذشته را افزايش نداديم بيانگر موفقيت هست و ما با خلق درآمدهاي جديد توانستيم وظايف خود را در حد استان و فراتر از آن انجام دهيم.
وي تاکيد کرد: در صورتي که مازاد درآمد به داخل استان عودت داده شود قطعا مي تواند عامل تشويق و تحرک بيشتر شود؛ ضمن اينکه موجب جبران کسري 28 درصدي اعتبارات تملک دارايي خواهد شد.
استاندار خوزستان تصريح کرد: هم اکنون مرز ما از چذابه تا هنديجان مرزي کاملا فعال به لحاظ اقتصادي با قاچاق در حد صفر است.
مقتدايي ادامه داد: در مرزهاي خشکي و آبي استان دو پايانه دو بازارچه و هفت بندر همگي در چهارچوب قانون فعال شده اند.
وي با ذکر آخرين اقدامات دولت در استان يادآور شد: رويه صادرات و واردات در بندر هنديجان که عملا تبديل به محل قاچاق به خارج از استان شده بود حذف شد و فعاليت هاي اقتصادي آن با رعايت حقوق و پرداخت عوارض به درون استان متمرکز شد همچنين بندر شادگان که از سال 90 آماده بهره برداري شده بود ولي مجوزهاي لازم اخذ نشده بود در همين دولت اين مجوزها اخذ شد و هم اکنون در بندر شادگان حدود 400 نفر به صورت مستقيم مشغول به کار شده اند.
رئيس شوراي برنامه ريزي استان افزود: در نتيجه فعاليت هاي اقتصادي در شادگان 27 درصد کاهش بزهکاري در شش ماهه گذشته داشته ايم.
استاندار خوزستان گفت: در مرز شلمچه صادرات از مرز 600 ميليون دلار به قريب به يک ميليارد و 200 ميليون دلار رسيده است و در چذابه هم به همين صورت با توجه به تسهيلاتي که براي صادرات فراهم نموديم رشد ميزان صادرات داشته ايم و با اقدامات انجام شده رقم صادرات در آن محدوده به حدود يک ميليارد و پانصد ميليون دلار آن هم با تکيه با اقتصاد مردم محور رسيده است.
مقتدايي يادآور شد: از 7 بندري که در استان هست 40 درصد واردات و هفده و نيم درصد صادرات کشور از استان خوزستان انجام مي شود.
رئيس شوراي برنامه ريزي استان اظهار داشت: از ديگر اقدامات دولت در استان گردش پول درون استان با هدف فعال کردن بخش خدمات، پيمانکاري و توليدات داخل استان و يک مرحله فراتر از آن بخش بنکداري خريد از داخل استان از محل اعتبارات درون استان بود که همه همت کردند و هم اکنون خيلي از دستگاه هاي ما در شهرک هاي صنعتي فعال شده اند و بخش خدمات و پيمانکاري استان تقويت و ارتقا يافته است.
وي خاطرنشان کرد: در شوراي برنامه ريزي استان با انسجام و همدلي و تعامل خوبي که ميان اعضا وجود دارد توانستيم با تلفيق ظرفيت هاي مغفول ظرفيت هاي جديد خلق نماييم و طي سه سال اخير با توجه به شيوه نظام مند و عادلانه توزيع اعتبارات حتي يک مورد هم اختلاف نظر بين دستگاه ها پيش نيامد.
استاندار با بيان اينکه استان خوزستان استاني ملي است و همه به آن توجه دارند تصريح کرد: اين توجه زياد برخي اوقات منجر به اين مي شود که اين باور به وجود آيد که استان کمتر مي تواند روي پاي خود بايستد و مهم ترين راهکار براي ارتقاي جايگاه استان تفويض اختيارات به اين استان قوي و تعيين کننده و سرنوشت ساز است و يکي از مشکلات عمده اين است که استان خوزستان با اين اهميت با استان کوچک تر و کم جمعيت تر و کم اثرتر در اقتصاد کشور ساختار اجرايي آن و اختيارات استاندار و مديرانش يکسان است.
مقتدايي افزود: براي موفقيت در رسيدن به اهداف اگر نخواهيم ساختار را تقويت کنيم بايد حتما اختيارات را تقويت نماييم تا ان شاا... بتوانيم پاسدار منويات و مصوبات دولت باشيم
رئيس شوراي برنامه ريزي استان گفت:معتقد هستم منطقه آزاد اروند به تنهايي مي تواند نه تنها در محدوده خود و استان بلکه حتي در استان هاي ايلام، چهارمحال بختياري، کهگيلويه و بوير احمد و لرستان هم تاثيرگذار باشد و شايد قوانين بايد بازنگري شود.
وي تاکيد کرد:مناطق آزاد بايد يک قانون عام مشترک داشته باشند و در کنار آن يک قانون خاص با توجه به ارتباط و پيوستگي هر منطقه آزاد با سرزمين اصلي بايد مد نظر قرار گيرد.
استاندار خوزستان با اشاره به اينکه ايجاد برخي مناطق آزاد مانند چابهار و کيش و قشم موجب وارد آمدن شوک به اقتصاد استاني که در آن قرار دارند نشده است تصريح کرد: در خوزستان با جدا کردن دو شهر مانند آبادان و خرمشهر موجب شوک وارد شدن به اقتصاد استان شده است و با توجه به اينکه اين دو شهر شامل 500 هزار نفر جمعيت و دو بندر و پالايشگاه مي شوند عملا از محل درآمدي استان خارج شده اند .
مقتدايي افزود: با اين وجود ما اين افتخار را داريم که اعلام نماييم از همان بخش باقيمانده اين بخش از درآمدهاي استاني را محقق کرديم.
رئيس شوراي برنامه ريزي استان عنوان کرد: انتظار داريم تعريف خاصي از ارتباط بين درآمدهاي استان و درآمدهاي منطقه آزاد براي تعامل و گستردگي خدمات مورد انتظار داشته باشيم که اين امر مستلزم قانونگذاري است.
وي گفت: در طي 2 سال اخير با اين وجود که علي الاصول نبايد به شهرهاي آبادان و خرمشهر اعتبار تخصيص دهيم ولي قلبا به چنين رويه اي رضايت نداشتيم و لذا اعتبارات عمراني آبادان و خرمشهر با وجود حذف شدن درآمدهايمان از اين دو شهر را قطع نکرديم و همچنان تخصيص اعتبار عمراني به اين دو شهر را ادامه مي دهيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]