واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
آیا الیزه از خواب بیدار شده است؟ وبلاگ > مسلم، متین - اکنون آقای اولاند از ضرورت همکاری با ایران سخن می گوید.بسیار خب! می توانیم امیدوار باشیم که شاید روح فرانسوی بیدار شده است،اما آیا بازهم قرار است با تروریسم طبق معیار های امنیتی شکست خورده قبلی برخورد شود؟.آقای رئیس جمهور باید این نکته را روشن کند که می خواهد با کدام معیار و سیاست جدیدو تضمین شده به جنگ با تروریسم برود؟.
فرانسوا اولاند روز دوشنبه در مجلس ملی فرانسه با چهره ایی گرفته که تلاش می کرد با بیان جملاتی محکم آن رامصمم نشان دهد اعلام کرد "داعش به فرانسه اعلام جنگ داده و او نیز مصمم به اقدامی مشابه علیه این گروه تروریستی ست".آقای رئیس جمهور با تاکید بر این نکته که فرانسه در وضعیتی جنگی قرار دارد، از مجلس ملی فرانسه خواستار اعلام وضعیت فوق العاده در کشور شد. چنانچه مجلس ملی این خواست را تایید کند،مرد شماره یک الیزه از اختیاراتی فراتر ازآنچه قانون اساسی برای او در زمان صلح تعیین کرده برخوردار خواهد شد. ناظران سیاسی مقیم فرانسه گفته اند با توجه به وضعیت بحرانی و امنیتی کشور،تایید در خواست آقای اولاند از سوی مجلس ملی قطعی ست و اورا عملابه قدرتمند ترین رئیس جمهورفرانسه پس از جنگ دوم جهانی و بحران الجزایر پس از مارشال دوگل تبدیل خواهد کرد.گرچه شرایط کنونی فرانسه این وضعیت را به خودی خود توجیه پذیر کرده وبه جمهوری فرانسه از جنبه اخلاقی برای دفاع در برابر تروریسم و تصمیم به تحدید ارکان پایداری کشورو بازنگری در سنت های دیرینه فرانسوی(ولو موقت) حق می دهد ،اما2نکته بسیار مهم در برابر ما قرار دارد که توانایی آقای اولاند در بهره گیری موثر از این اختیارات را با شک و تردید روبرو می کند.
نخست،آقای اولاند و دولت آقای والس باید مشخص کنند چرا سرویس های حرفه ایی و امنیتی 4 گانه فرانسه موسوم به گروه کفتارها قادر به شناسایی ، ردیابی و دستگیری عوامل حادثه تروریستی اخیرنشدند؟.غافل گیری عذر بدتر از گناه بوده و چندان قابل قبول نیست.بحث بر سر اقدام خود سرانه یک یا دونفر نیست. وقایع 13 نوامبر نشان می دهد تروریست ها کاملا سیستماتیک و با برنامه ایی از پیش مشخص شده، اهداف خودرا شناسائی و انتخاب کرده بودند.در این خصوص اهمال 2 سازمان { امنیت داخلی (DGSE) و امنیت برون مرزی(DPSD) }که مستقیما زیر نظر آقای رئیس جمهور و نخست وزیر فعالیت می کنند قطعی ست. شبکه رادیویی فرانس انترناسیونال، روز دوشنبه به نقل از منابع اطلاعاتی عضو ناتو اعلام کرد آنان دو سال پیش به مقامات فرانسه هشدار داده بود" عمراسماعیل مصطفی" یکی از عناصری که حادثه پاریس را مرتکب شده از ترکیه به فرانسه رفته است. فرانس انترناسیونال یاد آور شده این تروریست در سال 2013 به طور قانونی از بلغارستان وارد ترکیه شده و در دسامبر سال بعد یعنی 2014 راهی سوریه شده است اما منابع فرانسوی اقدامی علیه او نکردند.یک دیپلمات بلژیکی مقیم پاریس می گوید"این اخبار نگران کننده اگر صحت داشته باشد،به وضوح نشان میدهد مقامات فرانسوی نه تنها در موقعیت های عملیاتی کوتاهی های مرگباری مرتکب شده اند،بلکه در بهره گیری از اطلاعات و تحلیل وضعیت از ضعفی حیرت آور رنج می برند".
دوم، یک چنین شکست حیرت آوراطلاعاتی و عملیاتی از جانب دولت فرانسه، ارزیابی های مشابه الیزه و مقامات پاریسی از نمونه های خارجی تروریسم در اروپا و خاورمیانه و اتکاء به این ارزیابی ها را با تردید جدی روبرو کرده است. در واقع اگر ضریب امنیت ملی و دفاع از شهروندان فرانسوی تا به آن حد ضعیف،نا کارآمد و عقب افتاده است -که هست - وقادر به شناسایی و خنثی سازی عملیاتی مانند فاجعه جمعه شب پاریس نیست،چگونه می توان به معیار ها و استانداردهای امنیتی مشابه آنان در اروپا ، خاورمیانه عربی و خلیج فارس اعتماد کرد و اطمینان داشت؟.
اکنون آقای اولاند از ضرورت همکاری با ایران و تجربه این کشوردر مبارزه با تروریسم سخن می گوید.نکته ایی که آقای روحانی رئیس جمهور مدتها قبل خواستار آن شده بود.بسیار خب! می توانیم امیدوار باشیم که شاید روح فرانسوی بیدار شده است،اما آیا بازهم قرار است با تروریسم طبق معیار های امنیتی شکست خورده قبلی و ارزیابی های اشتباه ناشی از آن برخورد شود؟.متاسفانه به خواست ایران توجهی نشد،اما این تنها نمونه تعلل نیست. اگر پایتخت های غربی و فرانسوی ها به هر دلیل مایل به شنیدن خواست ارزشمند ایرانی ها نبودند،اما در مورد خواست روسیه ،علی رغم همه اعتراضی که به رفتار این کشور دارند، چنین اهمالی و بروز عواقب کنونی ناشی از آن، چندان قابل قبول نیست.آپارتاید برخورد با تروریسم منشاء تمامی اتفاقات امروز است. البته آقای اولاند بدون پاسخگو بودن به عملکرد امنیتی دولت ،جلو دار مبارزه با تروریسم شده؛ایرادی ندارد. اما باید این نکته را نیز روشن نماید که می خواهد با کدام معیار و سیاست جدیدو تضمین شده به جنگ با تروریسم برود؟.
متقابلا فکر می کنم ضرورت دارد جامعه بین المللی با واقع بینی بیشتری به پدیده جنایات ایدئولوژیک سازمان یافته نگاه و آن را مورد ارزیابی قرار دهد؟بی توجهی به ریشه های تروریسم مدرن،بستر های فرهنگی، مذهبی وایدئولوژیکی پرورش آنها واز همه بدترعدم واکنش مناسب دربرابر کشور هایی که منشاء پرورش، تامین کننده و توجیه کننده منابع معنوی ومالی افراد و مراکزتروریست پرور هستند،تنها بخش کوچکی ازدلایل ترویج تروریسم تلقی می شوند که تاکنون به آنها توجهی نشده است. نمونه های این مراکز درپاریس و دیگر شهر های اروپایی با گردش های مالی حیرت آور وجود دارند که منشاء اکثر آنها کشور های عربی خلیج فارس و مشخصا عربستان و قطراست. مراکزی که طی 18 ماه گذشته پایگاه های اصلی صادر کننده 3 تا 5هزارتروریست به عراق ، سوریه و اکنون پاریس بوده اند. آیا آقای اولاند یا نماینده او آقای فابیوس در مذاکرات گروه 20 آنتالیا، این نگرانی را به طرف های خود خصوصا شاه سلمان منتقل کردند؟؛ مسئله این است.(آفتاب یزد)[email protected]
کلید واژه ها: داعش - تروریسم - فرانسه -
چهارشنبه 27 آبان 1394 - 08:32:36
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]