واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نصيري اعجوبه وزنهبرداري ايران
هشتاد و يكمين دوره رقابتهاي جهاني وزنهبرداري از روز پاياني آبان در هيوستون امريكا آغاز ميشود كه وزنهبرداران كشورمان براي كسب مدالهاي رنگارنگ و البته گرفتن سهميه المپيك ريو به روي تخته ميروند. تيم ملي ايران در 27 دوره اين رقابتها موفق به كسب مدال شده است.
نویسنده : شيوا نوروزي
هشتاد و يكمين دوره رقابتهاي جهاني وزنهبرداري از روز پاياني آبان در هيوستون امريكا آغاز ميشود كه وزنهبرداران كشورمان براي كسب مدالهاي رنگارنگ و البته گرفتن سهميه المپيك ريو به روي تخته ميروند. تيم ملي ايران در 27 دوره اين رقابتها موفق به كسب مدال شده است. شوروي با كسب 274 مدال صدرنشين جدول كشورها از لحاظ كسب مدال است و پس از آن هم بلغارستان با 117 و امريكا با 93 مدال در ردههاي بعدي قرار دارند. محمد نصيري با كسب 5 طلا، يك نقره و سه برنز يكي از پرافتخارترين ورزشكاران اين رقابتهاست.
1949شونينگن: در اولين دوره حضور تيم ملي وزنهبرداري كشورمان در قابتهاي جهاني سه وزنهبردار ايران روي سكو رفتند. محمود نامجو وزنهبردار نامدار ايراني در وزن 56 كيلوگرم طلايي شد، حسن رهنوردي در 76 كيلو و رسول رضايي در 82كيلوگرم مدال برنز گرفتند.
1950پاريس: در دوره دوم محمود نامجو باز هم در همان وزن 56 كيلو مدال طلا را به گردن آويخت و تنها مدالآور ايران لقب گرفت.
1951ميلان: محمود نامجو در ايتاليا نيز به كمتر از مدال طلا بسنده نكرد و بر سكوي قهرماني جهان ايستاد. علي ميرزايي ديگر وزنهبردارمان در وزن 56 كيلوگرم پس از نامجو نايب قهرمان شد. حال آنكه حسن رهنوردي براي دومين بار در اين رقابتها برنز گرفت و روي سكوي سوم ايستاد.
در حسرت طلا: در چهار دوره متوالي از سال 1955 تا 1966 وزنهبرداري ايران در حسرت طلا ماند. طي اين سالها مليپوشان ايران تنها به كسب مدال نقره و برنز قناعت كردند، جالب اينكه در مسابقات 1957 تهران نيز طلا نگرفتيم.
1968 مكزيكوسيتي: درخشش محمد نصيري وزنهبردار سبك وزن كشورمان يك بار ديگر ايران را به مدال طلاي جهان رساند. علاوه بر نصيري، پرويز جلاير هم در وزن 70 كيلو گردنآويز نقره را به دست آورد.
1969ورشو: يك سال بعد محمد نصيري در لهستان دوباره درخشيد و يك مدال طلاي ديگر را از آن خود كرد.
1970 كولومبوس: محمد نصيري در امريكا با كسب يك مدال طلاي ديگر ويترين افتخاراتش را تكميل كرد.
1971ليما: نصيري اما سال بعد ديگر نتوانست به روند قهرمانيهايش ادامه دهد و پس از ايستادن بر سكوي سوم جهان مدال برنز را به گردن آويخت.
1972مونيخ: محمد نصيري در آلمان نايب قهرماني در جهان را تجربه كرد و مدال نقره گرفت.
1973هاوانا: محمد نصيري پس از سه سال دوباره درخشيد و ضمن كسب مدال طلا قهرمان وزن 52 كيلوگرم دنيا نيز شد.
1974 مانيل: افتخارآفرينيهاي نصيري در فيليپين ادامه پيدا كرد و طلاي 52 كيلو به ايران رسيد. نصرالله دهنوي هم در وزن 70 كيلو برنز گرفت.
1976مونترال: نصيري اعجوبه سبك وزن وزنهبرداري ايران در كانادا براي آخرين بار در مسابقات جهاني شركت كرد و آخرين مدال طلايش را به گردن آويخت.
1999 آتلانتا: با گذشت 23 سال وزنهبرداري كشورمان دوباره كسب مدال را در مسابقات جهاني تجربه كرد. شاهين نصيرينيا در وزن 85 كيلو بر سكوي قهرماني ايستاد و حسين رضازاده نيز با يك برنز اولين مدال جهانياش را دشت كرد.
2001 آنتاليا:كوروش باقري با درخشش در اين رقابتها مدال طلاي وزن 94 كيلوگرم را براي كشورمان به ارمغان آورد. محمدحسين برخواه هم در دسته 77 كيلو برنز گرفت.
2002 ورشو: حسين رضازاده در لهستان در دسته 105+ كيلو اولين مدال طلاي جهانياش را كسب كرد. محمدحسين برخواه دومين برنزش را از رقابتهاي جهاني گرفت.
2003ونكوور: حسين رضازاده و محمدعلي فلاحتينژاد هر دو روي سكوي قهرماني ايستادند.
2005دوحه: سومين طلاي حسين رضازاده در دوحه به ارمغان آمد. در اين دوره رضازاده تنها مدالآور ايران بود.
2006سانتادومينگو: حسين رضازاده آخرين مدال طلايش را در سال 2006 به دست آورد.
2010 آتلانتا: بهداد سليمي پا جاي پاي رضازاده گذاشت و براي اولين بار قهرمان جهان شد.
2011پاريس: در اين دوره مليپوشان ايران عملكرد درخشاني داشتند؛ كيانوش رستمي در 85 كيلو و بهداد سليمي در سنگين وزن طلايي شدند، سجاد انوشيرواني هم مدال نقره را به گردن آويخت و سعيد محمدپور هم برنز گرفت.
2013روكلا: دو سال بعد اما تعداد مدالها به شدت كاهش يافت و بهادر مولايي يك نقره گرفت.
2014آلماتي: كيانوش رستمي در وزن 85 كيلو در آخرين دوره رقابتها ضمن كسب مدال طلا روي سكوي قهرماني ايستاد و بهداد سليمي هم به مدال نقره بسنده كرد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]