واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ آبان ۱۳۹۴ (۱۰:۴۷ق.ظ)
عبده تبريزي در گفت و گو با موج: پرداخت پلکاني اقساط وام مسکن به دليل کمبود اعتبار بانک ها ممکن نيست موج - مشاور وزير راه در امور مديريت و تأمين مالي با اعلام اينکه تأمين مسکن قشر کمدرآمد به عهده دولت است، گفت: به دليل نبود اعتبار کافي در بانکها نميتوان از روش پلکاني در بازپرداخت اقساط استفاده کرد.
حسين عبده تبريزي در گفت و گو با خبرنگار موج گفت: در کشورهاي ديگر در صورت عدم کاهش نرخ سود بانکي از روشهاي مختلف براي بازپرداخت اقساط وامهاي مسکن استفاده ميکنند که يکي از روشهاي معمول روش پلکاني است؛ يعني مقدار قسط بازپرداخت در ابتدا وانت هاي سال به دليل بالا و پايين شدن ميزان دستمزد تغيير ميکند اما در کشور ما به دليل نبود اعتبار کافي در بانک ها نميتوان از اين روش استفاده کرد و ما در وزارت راه و شهرسازي بيشتر به دنبال آن هستيم تا بتوانيم بانکها را در خصوص کاهش نرخ سود بانکي قانع کنيم و درنهايت با کاهش سود بانکها مردم را هر چه بيشتر براي دريافت اين وامها ترغيب کنيم.
تمامي اين موارد در کنار يکديگر موجب ميشود تا توان مالي مردم افزايش پيدا کرده و در نهايت با افزايش ميزان تقاضا بتوانيم رونق را به بازار مسکن بازگردانيم.
حسين عبده تبريزي در خصوص کاهش نرخ سود بانکي در بخش سپردهگذاري ادامه داد: کاهش سود اجاره به نرخ سود بانک ارتباط دارد؛ زيرا ارزش آتي حاصل از اجاره ميشود قيمت امروز ملک در واحدهاي اجاري عيناً اين موضوع انجام ميشود؛ يعني اگر بخواهيم يک واحد مسکوني يا تجاري را بفروشيم نرخهاي اجاره آتي را تنظيم کرده و به قيمت اصلي ملک ميرسند.
اگر نرخ سود بانکي کمتر شود؛ يعني نرخ عرضهاي که با آن ارزش فعلي را محاسبه ميکنيم پايينتر ميرود به اين ترتيب از اين لحاظ به نفع بازار اجاره و به نفع بازار مسکن است؛ يعني اگر بشود با نرخ سود 10 يا 15درصد خانه ساخت در نتيجه ميتوان آن را ارزانتر نيز فروخت و اگر بهطور مثال اگر فرد خريدار بتواند تسهيلات بانکي را با نرخ 8 درصد دريافت کند و با کمک تفاوت سودي که دولت پرداخت ميکند صاحبخانه شود در نتيجه اين کاهش نرخ سود بانکي هم ميتواند به نفع سازندگان باشد که هم ارزانتر ميسازند و به همان نسبت نيز ميفروشند و هم خريداران ميتوانند با قيمت مناسب و با استفاده از تسهيلات بانکي خانه بخرند و هم در نهايت تأثير مثبتي بر روي بازار رهن و اجاره خواهد گذاشت.
مشاور وزير راه و شهرسازي در امور مديريت و تأمين مالي در خصوص آخرين وضعيت مسکن اجتماعي نيز به خبرنگار موج گفت: مسکن اجتماعي مسکن کساني است که خودشان توان تأمين مسکن خود را ندارند و بخشي از برنامه تأمين اجتماعي در دنياست.
به طور مثال چنين موردي را من خود در خارج از ايران تجربه کردم. در خارج از کشور در يک ساختمان 20 واحدي 17 واحد فروخته يا اجاره داده ميشود و 3 واحد باقيمانده توسط دولت اجاره ميشود تا در اختيار مردم با درآمد پايين قرار گيرد.
و يا گاهي اين خانهها توسط شهرداريها اجاره ميشوند و با قيمتهاي نازل و يا گاهي به طور رايگان در اختيار گروههاي ضعيف قرارگرفته ميشوند.
عبده تبريزي ادامه داد: ساختار مسکن اجتماعي از نظر شکل اجارهاي است؛ زيرا فرض بر اين است که خانواري که از اين طرح استفاده ميکند مسئوليتهاي اجتماعياش را در قبال جامعه انجام ميدهد و در طول زمان از نظر مالي توانمند شده و به دنبال آن ميرود تا بتواند خود مسکن خود را تأمين کند و از آن مسکن اجارهاي که توسط دولت براي او تأمين کرده خارج ميشود.
وي افزود: بايد بگويم در اصل اين خانهها توسط دولت در اختيار افرادي قرار ميگيرد که خودشان توان پرداخت اجاره را ندارند.
درگذشتههاي دورتر در دهه 70 دولتها آنها را ميساختند و در اختيار قرار ميدادند (مانند مسکن مهر در ايران) اما الان اين مدل را ندارند و در داخل شهر از ساختمانهاي مختلف ساختمانهايي را ميخرند تا اين طبقات ضعيف در يکجا قرار نگيرند.
و اين بسيار معمول است که در مناطق ضعيفتر که توان دولت اين اجازه را ميدهد که آن را اجاره دهند ما در ايران نيز قاعدتاً بايد از اين مدل براي کمک به خانهدار شدن اقشار کمدرآمد جامعه استفاده کنيم.
عبده تبريزي تأکيد کرد: متولي اين قضيه هم نهايتاً وزارت رفاه است اما وزارت راه و شهرسازي نيز با در اختيار گذاشتن زمين براي ساخت خانه به اين طرح کمک کي کند.
وي در خصوص وضعيت سندي خانههاي مسکن اجتماعي گفت: ساختار مسکن اجتماعي مانند مسکن مهر اجاره بهشرط تمليک نيست و مانند مسکن مهر که اجاره آن 99 ساله است ساختار مسکن اجتماعي نيز به اين همين شکل است.
عبده تبريزي تصريح کرد: البته خانوادهها در مدت زمان کم نميتوانند خانهدار شود و گاهي تا بيش از 10 سال در اين خانهها زندگي ميکنند و حتي بعد از آنها مثلاً پسرشان در اين خانهها ساکن ميشود اما شکل عمده آن است که بعد از مدتي دولت اين خانهها را با قيمت ارزان به مردم ميفروشند؛ يعني زماني که خانوار توان خريد پيدا ميکند و ميتواند وام بگيرد بانک آن را ميفروشد.
تأمين مسکن طبقاتي که خودشان توان نميتوانند مسکن خود را تأمين و يا اجاره کنند با دولتهاست و بخشي از برنامه تأمين اجتماعي است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]