واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تیغ عملیات پاریسی داعش زیر گلوی جهان
کد خبر: ۵۴۷۷۷۱
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۴ - 16 November 2015
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس که معتقد است داعش برای کشتار مسلمانان و تخریب اسلام ایجاد شده است ، گفت: تیغ عملیات پاریسی داعش گلوی مسلمانان را می خراشد اما این موضوع در نهایت گلوی غربی ها را نیز می برد.
پاریس شوک زده همچنان در انتظار انتشار جزئیات بیشتری از اطلاعات مربوط به عاملان انتحاری فاجعه تروریستی این شهر است. مناطقی که مورد حمله قرار گرفته است عموماً در مرکز پاریس واقع شده اند و شامل ورزشگاه پاریس ، رستوران لوپوتیکامبوچ ، لوکاغیون ، لابال اکیپ و همچنین سالن اجتماعات باتاکلان هستند.
براساس گزارش های منتشر شده ، همچنان خیابانهای پاریس تقریباً خالی است و در اکثر خیابانها فقط نیروهای امنیتی و ارتش با تسلیحات جنگی مشاهده می شوند. نهادن گل در محل وقوع حملات در پاریس نوع تعامل فرانسوی ها با این مسئله بوده است.
احمد شوهانی،عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت می گوید:« داعش امروز مجری توطئههای رژیم صهیونیستی در جهت تامین منافع تلآویو است. تروریستهای تکفیری با برنامه سعودیها در جنگ سوریه ایجاد شدند و در میان بی اعتنایی کشورهای غربی اقدامد به جذب تروریست از کشورهای مختلف جهان کردند.»
وی در ادامه با اشاره به فاجعه تروریستی پاریس گفت: « کشتار انسانهای بیگناه در عراق ، سوریه یا حتی بیروت که چند روز پیش به وقوع پیوست محکوم است اما رسانه های غربی با دوگانگی از کنار این فجایع تاکنون بی اعتنا عبور کردهاند تا پاریسی ها طعم ترس و مرگ را بچشند.»
این نماینده مجلس شورا ی اسلامی گفت: « امروز غرب تازه معنی هشدارهای دیروز جمهوری اسلامی و مقام معظم رهبری را در مورد تهدیدات داعش متوجه می شوند اما مساله اینجاست ، آنها که باد کاشته بودند امروز طوفان برداشت می کنند و شهروندان این کشورها خونبهای سیاستهای رهبران خود را میپردازند.»
موجی تکان دهنده از خشونت های جمعه شب در پاریس یعنی زمانی که تروریستهای تکفیری داعش در حملاتی هماهنگ ازجمله به یک سالن نمایش و یک ورزشگاه 129 نفر را کشتند و 352 نفر را نیز حمله کردند، موجب شد مسلمانان اروپا که بزرگ ترین اقلیت در اروپا به شمار می روند بلافاصله در کانون توجه قرار گیرند.
انتقام جویی نژادپرستها به بهانه قصاص داعش
بامداد امروز ، 10 جنگنده فرانسوی با حمله به شهر رقه پایتخت خلافت خود خوانده گروه تروریستی داعش اهدافی را بمباران کردند. ارتش فرانسه در این عملیات تلاش کرده است که به نوعی انتقام عملیات تروریستهای تکفیری را بگیرد اما این حس انتقام گیری گریبان جامعه فرانسه نیز شدهاست.
مساله اساسی درباره جامعه فرانسه و کشورهای اروپایی اینجاست که حملات پاریس در میان بلبشوی مناقشه مذهبی و نژادپرستی به وقوع پیوسته است. بامداد روز شنبه، اردوگاه پناهجویان سوری موسوم به «جنگل کاله» در شمال فرانسه که محل اسکان هزاران پناهجوی آواره است، طعمه حریق شد.
شوهانی می گوید :« هدف اساسی داعش این است که اولا در کشورهای مسلمان دست به کشتار بزند و در کشورهای غربی نیز بهانه برای اسلامهراسی ایجاد کنند.»
وی در ادامه با اشاره به جمعیت 5میلیونی مسلمانان فرانسه گفت: « مسلمانان منشا برکات زیادی برای جوامع غربی بودهاند اما این کشورها در چارچوب سکولاریسم تنش های زیادی را برای مسلمانان ایجاد کردهاند.»
در بستر اسلامهراسی که در اروپا و به ویژه فرانسه وجود دارد ، مسلمانان فرانسه برای دومین بار طی امسال شاهد کشتار در خیابان های پاریس به دست تکفیری هایی بود که مدعی مسلمانی هستند، بودند .
فرانسوی ها برای تلاش های خود در جهت خارج کردن مظاهر مذهبی از زندگی اجتماعی در سطح جهانی شناخته شده اند. فرانسوی ها احساس می کنند ایمان بهتر است در زندگی خصوصی وجود داشته باشد و از وحدت ملی دور شود. این تلاش ها شامل ممنوعیت بحث برانگیز حجاب، صلیب و عرقچین در مدارس در سال 2004 بوده است.
سال 2010، نمایندگان پارلمان پوشیدن برقع را برای زنان در مکانهای عمومی ممنوع اعلام کردند. سه سال بعد، این کشور منشور بحث برانگیز و 15 ماده ای سکولاریسم را برای اجراء در همه مدرسه های دولتی ابلاغ کرد. تروریستهای تکفیری که مسئولیت بمب گذاری ها، تیراندازی ها و گروگان گیری در چند مکان مهم پاریس را به عهده گرفتند، در بیانیه خود به روابط رو به وخامت فرانسه و مسلمان اشاره کردند.
شوهانی می گوید: « رسانههای فرانسوی و غربی از بیان این که مسلمانان قربانیان اصلی حملات تروریستی داعش هستند به شدت طفره میروند. این رویکرد خصمانه در جریان فاجعه تروریستی پاریس نیز با کمرنگ کردن واکنش رهبران جامعه مسلمانان فرانسه مشاهده شد.»
یک بانوی محجبه مسلمان فرانسوی به رویترز می گوید: «زمانی که شبیه مسلمانان هستید ، نگاه مردم به ما تغییر خواهد کرد و نه اینکه این دید مردم بهتر می شود .... گاهی اوقات می گوییم کاش ما را با یک یهودی اشتباه بگیرند و فکر نکنند که ما مسلمانیم زیرا در آن صورت مشکلات کمتری وجود خواهد داشت.»
نمازگزارانی که پس از نماز ظهر مسجد جامع پاریس را ترک می کردند نیز گفتند نگرانند که مسلمانان در فرانسه به علت مناقشاتی که ریشه در خاورمیانه دارد سرزنش شوند. در میان خصومت در حال رشد در قبال مسلمانان فرانسه، حمله به نشریه طنز چارلی ابدو در ژانویه باعث افزایش احساسات ضد اسلامی شد و در هفته های بلافاصله پس از این کشتارها، بیش از 55 حادثه و تهدید بر ضد مسلمانان به پلیس گزارش شده است.
شوهانی ضمن پیش کشیدن موج پناهجویانی که از جنگ سوریه گریختهاند ، گفت: « نگرش فاشیستی ، نژادپرستی و مخاصمه جویی در مقابل مسلمانان و قومیت های دیگر به یک مساله عادی در اروپا و فرانسه تبدیل شدهاست. حملات به وقوع پیوسته علیه کمپهای پناهجویان ، ضرب و شتم مسلمانان همه و همه نشان دهنده یک بحران فزاینده اجتماعی است.»
تشدید سرک کشی به زندگی مسلمانان
ایالات متحده به بهانه حملات تروریستی 11سپتامبر ار طریق آژانس امنیت ملی آمریکا NSA اقدام به سرک کشی در زندگی مردم این کشور و به ویژه مسلمانان کردهاست تا جایی که حریم شخصی افراد نیز خدشه دار شدهاست. فرانسه یک قانون نظارت را ماه مه تصویب کرد تا به بهبود توانایی سرویس های اطلاعاتی این کشور برای شناسایی تروریستهای بالقوه کمک شود. با وجود پشتیبانی قوی از این قانون در دولت، برخی نگرانند این قانون به نظارت جمعی بر جمعیت مسلمانان کشور منجر شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در تحلیل فشار امنیتی به مسلمانان فرانسه گفت: « احساس ناامنی ایجاد شده در جامعه فرانسه برای مسلمانان این کشور با فشار نهادهای اطلاعاتی امنیتی کشورهای غربی موجب رانده شده مسلمانان فرانسه خواهد شد. تروریستهای تکفیری همان گونه که از اختلافات موجود میان شیعیان و اهل تسنن حداکثر بهره را گرفتند در کشورهای غربی نیز به دنبال بهره برداری از نارضایتی موجود را دارند.»
شوهانی در انتها گفت: « جامعه جهانی فارغ از تمام اختلافات سیاسی و دیپلماتیک باید به شکلی منسجم در مقابل پدیده تروریسم تکفیری متحد شوند. آمریکا و اتحادیه اروپا اگر با ائتلاف متحدین بشاراسد در سوریه همراهی نکند هر روز که می گذرد تبعات امنیتی داعش مهلک تر خواهد شد و در آینده کشتارهایی به مراتب بزرگ تر از آنچه که در پاریس به وقوع پیوست ، رخ خواهد داد.»
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]