واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: جهان - روابط خود با ايران را قطع نميكنيم
جهان - روابط خود با ايران را قطع نميكنيم
گروه بينالملل: بشار اسد رئيسجمهور سوريه درخواست اسرائيل از كشورش را براي پايان دادن به روابط خود با ايران به عنوان شرطي براي دستيابي به معاهده صلح ميان سوريه و اسرائيل رد كرد. به گزارش رويترز، اسد سهشنبه در ديدار هياتي از پارلمان انگلستان گفت كه دولتش قصد دارد «روابط طبيعي» خود را با ايران ادامه دهد و در همان حال گفتوگوهاي غيرمستقيم خود را با اسرائيل براي بازپسگيري بلنديهاي اشغالشده جولان سوري، پيگيري كند.
گفتوگوهاي غيرمستقيم سوريه و اسرائيل با ميانجيگري تركيه از سه سال گذشته آغاز شده است اما بنابر اعلام هفتههاي اخير مقامهاي سه كشور از حالت محرمانه بودن درآمد. رسانهها اعلام كرده بودند كه شرايط اسرائيل براي مذاكرات صلح با سوريه، پايان دادن به روابط خود با ايران و پشتيباني از گروههاي مبارز فلسطيني و لبناني است. سوريه نيز شرايط خود براي صلح با اسرائيل را عقبنشيني اين رژيم از بلنديهاي جولان اعلام كرده است. گفتوگوهاي دو طرف كه در سالهاي پيش در حال انجام بود، در سال 2000 به دليل رد اسرائيل براي عقبنشيني از جولان، به حال تعليق درآمد. بلنديهاي جولان سوريه در سال 1967 به اشغال اسرائيل درآمده است.
به گزارش رويترز به نقل از منبعي نزديك به اسد، رئيسجمهور سوريه گفته است كه كشورش داراي روابط عادي با ايران است و هر پيشنهادي براي پايان دادن به اين روابط، غيرمعقول است. اسد افزوده است كه اگر اسرائيل بخواهد در روابط سوريه با ايران دخالت كند، پس سوريه نيز ميتواند در روابط اسرائيل با ديگر كشورها بهويژه آمريكا دخالت كند.
هيات پارلماني انگلستان كه چارلز كلارك وزير كشور سابق اين كشور در راس آن قرار داشت، به سوريه سفر كرده است تا از نزديك از مواضع اين كشور درباره تحولات خاورميانه آگاه شود.
خبرگزاري سوريه نيز گزارش داد كه اسد به هيات انگليسي گفته است كه بايد صلح عادل و فراگير باشد و هر صاحب حقي، به حقوق خود دست يابد.
همپيماني سوريه با ايران به سال 1980 با جانبداري سوريه از ايران در جريان جنگ تحميلي هشت ساله بازميگردد. حمايت سوريه از مقاومت و جنبش حزبالله لبنان نيز باعث شد آمريكا محاصرهاي سياسي و اقتصادي عليه اين كشور به اجرا گذارد.
از سوي ديگر تركيه اعلام كرد كه امكان پيشرفت مذاكرات غيرمستقيم ميان سوريه و اسرائيل و برگزاري جلسات گفتوگوي مستقيم ميان دو طرف وجود دارد. علي باباجان وزير امور خارجه تركيه در يك كنفرانس خبري در بروكسل گفت كه زمينهاي مشترك براي پيشرفت در مذاكرات وجود دارد اما ادامه داد كه روند مذاكرات بسيار دشوار خواهد بود. او افزود: اجراي مذاكرات مستقيم ميان دو طرف سوري و اسرائيل به پيشرفت در تماسهاي غيرمستقيم فعلي بستگي دارد. پيش از اين ايهود اولمرت نخستوزير اسرائيل در يك كنفرانس خبري در بيتالمقدس فلسطين گفته بود «گفتوگو بهتر از جنگ بيپايان است.» او افزوده بود كه مذاكرات آسان نخواهد بود اما در عين حال به آمادگي رهبران پيشين اسرائيل براي دادن امتياز به سوريه با هدف دستيابي به صلح با اين كشور اشاره كرد.
پنجشنبه 9 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 301]