واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
افراد رژیمی گروه نان را از برنامه خود حذف نکنند
روز نو : بی شک حذف مواد نشاسته ای به ویژه نان و برنج از برنامه غذایی با تصور کاهش وزن و لاغر شدن، کاملا باور اشتباهی است، به طوری که حذف این مواد مفید از برنامه غذایی باعث می شود شخص احساس گرسنگی مداوم کند و به خوردن تنقلات روی آورد، همچنین با توجه به اینکه این مواد بسیار پرکالری، است شخص با خوردن این مواد احساس سیری نمی کند بنابراین باعث پرخوری شده و در نتیجه باعث چاقی می شود.
کارشناسان تغذیه بر این باورند افرادی که به دنبال کاهش وزن و لاغر شدن هستند به هیچ وجه نباید گروه نان را از برنامه غذایی خود حذف کنند زیرا با حذف این مواد دچار سوء تغذیه می شوند.
همچنین این کارشناسان معتقدند نان های سبوس دار باعث ثابت نگه داشتن قندخون در افراد می شود که نتیجه آن احساس سیری طولانی مدت است و این امر از ابتلا به چاقی و اضافه وزن پیشگیری می کند. از سویی دیگر سبوس موجود در این نان ها باعث تامین شدن برخی از ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن است که از سو تغذیه نیز جلوگیری می کنند.
البته ناگفته نماند که کیفیت نان به نوع آرد بستگی دارد و در صنعت نان، آرد گندم به چهار روش مختلف تولید و مصرف می شود. آرد کامل، آرد خبازی، آرد ستاره و آرد نول.
آرد کامل در تهیه نان سنگک و محصولات سبوسدار به کار می رود و نوعی است که پوسته گندم در زمان آسیاب شدن از دانه جدا نمی شود و بالا ترین ارزش غذایی را دارد.
آرد خبازی که در نان لواش و تافتون به کار می رود سبوس کمتری داشته و آرد ستاره که در تهیه بربری و نان های فانتزی مصرف می شود از نظر میزان سبوس در مقام سوم قرار دارد. آرد نول هم در تهیه انواع شیرینی ها و کیک استفاده می شود و پایین ترین میزان سبوس را به خود اختصاص داده و ارزش تغذیه ای پایینی دارد.
همچنین باید تأکید شود که با توجه به اینکه تمام آردهای توزیعی در کشور بین ۱۵ تا ۲۰ درصد سبوس گیری می شود، برخی تولیدکنندگان، آرد یا خمیر نان را با افزودن مقادیر مشخصی آرد سویا، پودر آب پنیر، سبوس و برخی ویتامین ها غنی می کنند تا علاوه بر جبران فقر غذایی نان از ایجاد سوء تغذیه، کم خونی، پوکی استخوان و غیره نیز در جامعه جلوگیری شود.
در میان خانواده ها بسیار دیده می شود افرادی که قصد لاغری دارند، برای پرهیز از خوردن هله هوله از نان های خشک مغزدار، نان سوخاری، نان های خشکی که طعم زیره، شوید و زنجفیل دارد یا نان خشکی همچون نان اسکو که مانند لواش مسطح است، استفاده می کنند.
به این گمان که این نان ها به جهت ترد و نازک بودن کالری کمتری داشته و از همه مهم تر جلوی اشت هایشان را می گیرد، اما واقعیت این است که ۱۰۰ گرم نان خشک در مقایسه با ۱۰۰ گرم نان تازه کالری بیشتری دارد. چرا؟ چون نان خشک حاوی آرد است، ولی نان تازه ترکیبی از آرد و آب است. از سویی نان خشک به دلیل کم حجم بودن به میزان بیشتری خورده می شود.
موضوع دیگر آنکه مغز ها و دانه هایی چون تخمه آفتابگردان، کنجد و شاهدانه که روی نان های خشک مغزدار قرار گرفته، بسیار پر روغن بوده و کالری هر گرم آن با کالری روغن معمولی و حیوانی برابری می کند و چند برابر نان های معمولی چاق کننده است. در مورد نان سوخاری هم، این فرآورده حاوی ترکیباتی چون آرد، روغن، شکر، شیرخشک و تخم مرغ است و در مقایسه با انواع نان های حجیم پرکالری تر است.
در پایان ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که با وجود آنکه مصرف نان، برنج و سایر مواد نشاسته ای در برنامه غذایی روزانه همه افراد ضروری است اما به هیچ وجه نباید در مصرف این گروه غذایی زیاده روی کرد زیرا باعث افزایش وزن و چاقی می شود.
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۴ - ۲۳:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]