واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: پشت پرده خبر توزيع 18ميلياردي بن كتاب
مدير كل سابق فرهنگ و ارشاد اسلامي استان قم نحوه توزيع 18 ميليارد ريال بن كتاب از سوي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان قم را در سالهاي 85 و 86 تشريح كرد.
به گزارش رجانيوز،حميد رسايي در گفتگو با فارس در خصوص درج خبر ابهام در توزيع 18 ميليارد ريال بن كتاب در برخي سايتها و دو نشريه استاني قم، گفت: درج اين اخبار در مقطع زماني فعلي، بيشتر براي انحراف افكار عمومي از اجراي حكم عدالت درباره يك جاعل مهر و فردي است كه براي كسب وام بانكي كلان، سندسازي كرده و با تلاش اينجانب و همكاران صادق گرفتار شد.
وي تأكيد كرد: خبر جذب اين مبلغ بن كتاب در مورخ 22 ارديبهشت 86 در شماره 6 نشريه پژواك فرهنگ و هنر اداره كل درج شده و به اطلاع عموم رسيده است. بنابراين، بزرگنمايي اين موضوع از سوي دو نشريه معلومالحال و سايتهايي كه متهم به ويژهخواري و دفاع از مفسدان اقتصادي هستند، امري قابل ملاحظه است كه بايد پشت پرده آن واكاوي شود.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به سئوال خبرنگار فارس كه علت بزرگنمايي اين موضوع قديمي از سوي دو نشريه قمي را در اين ايام پرسيد، گفت: روزنامه شاخهسبز براي انحراف افكار عمومي از جرم جعل و سوءاستفاده از مهر ادارهكل ارشاد قم، سندسازي و سوءاستفاده از آن در دريافت يك وام كلان بانكي دست به چنين اقدامي زده و هفتهنامه 19 دي نيز معمولاً در سابقه خود دفاع از اين افراد را به همراه دارد.
مديركل سابق ارشاد قم تأكيد كرد: در حال حاضر از سوي دستگاه قضايي حكم جلب و دستگيري مدير مسئول نشريه شاخهسبز صادر شده و نشريه وي نيز به دليل اعمال تبصره 3 ماده 23 قانون مطبوعات در آستانه توقيف است.
رسايي گفت: مدير مسئول روزنامه شاخهسبز سال 85 درخواست اخذ وام 500 ميليون توماني را در قالب طرح بنگاههاي زودبازده اقتصادي ارائه داد اما در ادامه مسير به دليل اينكه قصد داشت از اين پول در راه ديگري استفاده كند، به سمت جعل و سندسازي رفت تا بوسيله مهر جعلي ارشاد اين اوراق را تأييد نمايد و تحويل بانك دهد و وام 500 ميليوني را دريافت كند.
مديركل سابق ارشاد قم تأكيد كرد: با اطلاع مسئولان ارشاد قم از اين جعل و سندسازي، شكايتي تحويل دستگاه قضايي شد كه بعد از آن، فشارهاي پيدا و پنهان از سوي دوستان شاخهسبز نسبت به اداره كل اعمال شد.
نماينده مردم تهران درباره نتيجه اين پرونده جعل، گفت: فرد مذكور ابتدا در دادگاه بدوي حكم به برائت گرفت كه البته بطلان اين حكم براي دستگاه قضايي بيش از ما روشن است. با اين وجود با تمهيد درست دستگاه قضايي در مرحله تجديد نظر، قاضي پرونده رأي دادگاه بدوي را رد كرد و به دليل مستندات غيرقابل انكار پرونده، از جمله اينكه مدير مسئول روزنامه شاخهسبز صريحاً به جعل و سندسازي اعتراف كرده، قاضي پرونده، مديرمسئول، سردبير و صاحب امتياز روزنامه شاخهسبز را (كه همه در واقع يك نفر هستند) به يك سال و نيم زندان محكوم كرد (كه البته اين حكم مربوط به جعل مهر ارشاد نيست و اين موضوع در آينده رسيدگي ميشود).
رسايي با بيان اينكه حكم دادگاه تجديد نظر در 27 اسفند ماه سال گذشته قطعي شده است، افزود: از نيمه فروردين ماه به بعد موضوع اجراي حكم در دستور كار دستگاه قضايي قرار گرفت كه از همان تاريخ تاكنون، روزنامه شاخهسبز و هفتهنامه 19دي به طور هماهنگ با توهين، افترا و تهمتزدن در شمارههاي مختلف نشريه خود در تلاش هستند تا افكار عمومي را نسبت به اين جرم منحرف كنند.
رسايي گفت: اين نشريه عليرغم اخطار شفاهي و كتبي مقامات دادستاني قم، تاكنون از درج جوابيههاي ارسالي خودداري كرده و با توجه به تبصره 3 ماده 23 قانون مطبوعات، اين نشريه بايد توقيف و تا 10 روز ديگر دادگاه آن تشكيل شود و 19دي نيز در صورت عدم چاپ جوابيهها همين عاقبت را دارد.
منتخب مردم تهران هدف اصلي اين فرد و دوستانش را انحراف ذهنها از پرونده جعل و كسب مال نامشروع و فرار از اجراي حكم عدالت دانست و گفت: وقتي ما خودمان خبر جذب اين ميزان بن و توزيع آن را يك سال قبل به اطلاع عموم رساندهايم و در جوابيه به آنها هم اعلام كردهايم، معني آن اين است كه تخلفي صورت نگرفته و ابايي از بررسي آن نداريم. اما وقتي اين افراد اين خبر را ميزنند ولي از چاپ جوابيه آن فرار ميكنند، معني آن اين است كه حقايقي با چاپ اين جوابيهها مشخص ميشود كه عملكردشان زير سئوال ميرود.
وي تأكيد كرد: اين پرونده از ابعاد پيدا و پنهان بيش از سوء استفاده پنج ميليارد ريالي برخوردار است و در صورتي كه فشارها و تخريبها براي جلوگيري از اجراي حكم عدالت استمرار يابد، ابعاد تازهاي از اين پرونده و حاميان اين شخص جاعل را در اولين نطق پيش از دستور به اطلاع عموم ميرسانم.
رسايي در پايان ضمن تأييد توزيع 18ميليارد ريال بن در قم در خصوص نحوه توزيع اين بنها، گفت: در راستاي سياست نظام مبني بر هدفمند كردن يارانهها بعد از حذف سوبسيد كاغذ، سعي بر اين شد تا حمايتها به سمت مصرفكنندگان سوق داده شود و از همين رو در بخش فرهنگ، از سوي وزارت ارشاد توزيع بنهاي كتاب در بين مصرفكنندگان كه اقشار مختلف مردم و به ويژه دانشجويان و طلاب هستند، آغاز شد.
وي با بيان اينكه كل ميزان بن جذب شده براي طلاب در سال 84 و قبل از دولت نهم، معادل 200 ميليون تومان بوده است، تصريح كرد: با تلاشهاي صورت گرفته اداره كل ارشاد قم، در سال 85 اين مبلغ به 400 ميليون تومان و با عنايت وزارت ارشاد اين مبلغ در سال 86 نيز به يك ميليارد و 200 ميليون تومان بن كتاب رسيد كه اين بنها براي توزيع مستقيماً در اختيار مديريت حوزه علميه قم قرار گرفت تا در بين طلاب قم و ديگر نقاط كشور توزيع شود.
مدير كل سابق فرهنگ و ارشاد اسلامي استان قم، تأكيد كرد: اين اداره در توزيع بنهاي طلاب نقشي نداشته، ولي تمام آنها توسط مركز مديريت حوزه توزيع شده است.
وي افزود: همچنين در سالهاي 85 و 86 در سه مرحله 150 ميليون تومان، 30 ميليون تومان و 20 ميليون تومان بن براي اهدا به مراكز فرهنگي، ديني، پژوهشي، شخصيتهاي حقيقي و حقوقي كه تعداد آنها در قم قابل مقايسه با ديگر نقاط كشور نيست، در اختيار اداره كل ارشاد قم قرار گرفت تا به مناسبتهاي مختلف مانند نمايشگاه كتاب بينالمللي، استاني و يا براي اهدا كتاب در جشنواره و برنامههاي ملي و استاني توزيع شود كه اين اقدام نيز طبق روال و توافقنامهها انجام شده و گزارش آن براي مسئولين مربوطه ارشاد ارسال شده. اخيرا نيز با تحركات اين افراد، سازمان بازرسي در اين خصوص يك برگه سئوال را ارسال كرده كه پاسخ آن تنظيم شده و ارسال ميشود.
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 317]