واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ۳۹۰ميليارد ريال به آسيب ديدگان بخش كشاورزي فارس تخصيص يافت
داخلي. اقتصادي. خشكسالي.
دبير ستاد حوادث غير مترقبه استانداري فارس گفت: بر اساس مصوبه هيات دولت، از محل اعتبارات حوادث غير مترقبه، ۳۹۰ميليارد ريال بهآسيب ديدگان ناشي از خشكسالي بخش كشاورزي در اين استان اختصاص يافت.
به گزارش خبرگزاري جمهوري اسلامي،حميد تقي زاده،چهارشنبه درجمع تشكلهاي بخش كشاورزي فارس در شيراز افزود:از محل اين اعتبارات ۱۵۰ميليارد ريال به يارانه علوفه دام عشايري، روستايي وزنبورداري تخصيص يافت.
وي اظهار داشت:همچنين از محل اين اعتبارات، ۱۷۵ميليارد ريال بهتامين آب شرب دامي، عشايري، روستايي و شهرياختصاص يافته است و سازو كارمربوط به خريد و جمعآوري دامهاي لاغر و مازاد دامداران وتامين علوفهبراي دامهاي آنان فراهم شده است و جمع آوري دامهاي اين دسته از دامداران از ۷۰هزار راس در فارس فراتر رفته است.
محمد تقي مقامي مديركل تعاون روستايي فارس هم درايننشست گفت:براي تسريع وپيشرفت درامور مربوط بهتشكل ها،همه تشكلها اعم از مرغداران، زنبورداران، باغداران ودامداران بايد متفق باشند كه در اين صورت ارايه تصميم و راهكار بر عهده آنان خواهد بود ولي در صورت متفرق و مجزا عمل كردن فعاليت و حركت در اين مسير منتج به شكست است.
مدير بانك كشاورزي فارس هم گفت:امسال دولت ۳۰۰ميليارد ريال براي تقويت بخش بيمه محصولات كشاورزي اختصاص داده است وتاكنون مجموعه زيانهايي كه در بخش كشاورزي اعمازسرمازدگي، خشكسالي و ساير عواملي كه تحت پوشش بيمه قرار دارند،احراز خسارت شده است و به مدت ۲۰روز است كه در حال پرداخت تسهيلات بيمه در اين زمينه هستيم.
سيد محمود طباطبايي افزود: ميزان پرداختيهايي كه تا كنون برآورد شده ۲۰۰ميليارد ريال است و اين در حالي است كهبهسبب نارساييدر برخياز قوانين موجود، بسياري از محصولات كشاورزي تحت پوشش بيمه قرار ندارند.
وي بيان داشت: مجموعه منابع مالي بانك كشاورزي استان فارس، ۴۰۰ميليارد توماناست ولي مجموعه تسهيلات پرداختي اين بانك يك هزار ميليارد تومان است.
معاون اموردام سازمان جهاد كشاورزي استان فارس نيز گفت:ازتيرماه پارسال زمان آغاز اجراي طرح ساماندهي مرغ و تا اواخر فروردين ماه امسال، استان فارس به لحاظ ميزان توليد و قيمت به نحوي كه مرغدار و مصرفكننده با مشكل مواجه نشوند، درمقايسه باسايراستانهاي كشور، از وضعيت سيال تري برخوردار بوده است.
حميدرضا محسني افزود: در طرح ساماندهي مرغ آنچه كه بعضا اين طرح را با تنش مواجه كرد، مشكل نهاده هاست به همين سبب و در راستاي حل اين مشكل اين طرح به شكل ديگري و در سطح محدودتري در آينده ادامه خواهد يافت.
وي، در زمينه خريد دام مازاد دامداران گفت: به واسطه خشكسالي و كمبود علوفهظرف يك ماهو نيم گذشته نزديك به ۸۰هزار راس دام از دامداران عشايري و روستايي خريداري شده كه قريب به ۸۰درصد آنها از دامهاي مولد است.
مدير عامل صندوق حمايت از توسعه بخش كشاورزي استان فارس هم در اين نشست گفت:۴۹درصد ازسرمايهاين صندوق متعلق بهدولت و ۵۱درصدآن متعلق به تشكلهاي بخش كشاورزي اين استان است.
غلامرضا مقصودي افزود: هم اينك سرمايه اين صندوق ۷۶ميليارد ريال است و ۲۵۳تشكلفراگير اعم از توليدي روستايي، باغداران، دامداران، زنبورداران و يااينكه بهنحوي در بخش كشاورزي فعاليت ميكنند در اين صندوق عضويت دارند.
وي با اشاره به اينكه تسهيلات پرداختي اين صندوق به اعضاي آن با نرخ سه درصداستاظهار داشت:در سفر اخير مقام معظم رهبري به استان فارس، ۳۰ميليارد ريال به عنوان تبرك به اين صندوق اهدا كردند و نيز در سفر رييس جمهوري به اين استان نيز ۳۰۰ميليارد ريال به عنوان سرمايهگذاري دولت در قالب يكي از مصوبات به اين صندوق اختصاص يافت.
مدير عامل اتحاديه شركتهاي تعاوني كشاورزي باغداران استان فارس هم در اين نشست گفت: اين استان با نزديك به توليد دو ميليون تن محصولات باغي رتبه نخست كشور و با برخورداري از ۱۲درصد از اراضي باغي، مقام دوم را در كشور داراست.
صمد ابراهيمي افزود: همچنين استان فارس در زمينه توليد انار با ۲۳/۵ درصد، بادام با ۲۲/۷درصد، انجير با ۴۸/۸درصد و انگور با ۶۰درصد مقام نخست را در كشور دارد و نيز در توليد مركبات با ۲۹درصد از كل توليد، داراي رتبه دوم در كشور است.
مدير عامل اتحاديه شركتهاي تعاوني مرغداران استان فارس هم گفت:شمار شركتهاي تعاوني عضو اين اتحاديه ۱۸شركت است و مرغداران عضو اين اتحاديه افزون بر يك هزار واحد توليدي است كه ظرفيت ساليانه جوجه ريزي آنها حدود ۴۲ميليون قطعه است.
صفدر شفيعيان افزود: هم اينك تعداد زيادي از واحدهاي مرغداري به دليل پايين بودن سودتوليد و خسارتهاي ناشي از بيماري ها، توان پرداخت وامهاي خود را ندارند و شرايط توليد به سبب داشتن حاشيههاي فراوان فشار سنگيني برآنان وارد ميكند.
مهدي خشنود مديرعامل اتحاديه زنبورداران استان فارس هم اظهارداشت: هم اينك در استان فارس ۲۳۰هزار كلني زنبور عسل متعلق به دو هزار زنبور دار وجود دارد كه جمعيتي بين ۱۰تا ۱۲هزار نفر از طريق زنبورداري امرار معاش مي كنند.
وي بيان داشت:امسال به سبب بروز خشكسالي كم سابقه به ازاي هر كلني ۳۰۰ هزار ريال و در مجموع بيش از ۶۹ميليارد ريال خسارت به زنبورداران وارد آمده است كه اگر چارهاي از سوي مسوولان مربوط براي آن انديشيده نشود موجب بيكاري و سرخوردگي شمار زيادي از زنبورداران خواهد شد.ك/۲
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 231]