واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ آبان ۱۳۹۴ (۱۱:۴۵ق.ظ)
معاون وزير نفت: پاسخ بهتر به انتظارات، اولويت همکاري با کشورها را مشخص مي کند موج - در چند ماه اخير ايران شاهد رقابت شرکتهاي آسيايي و اروپايي پرشماري براي حضور در صنعت نفت کشور بود البته، حضور در صنعت نفت ايران براي اين شرکت هاي خارجي با شرايطي همراه است.
امير حسين زماني نيا معاون امور بين الملل و بازرگاني وزارت نفت در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري موج در رابطه با وضعيت همکاري کشورهاي خارجي با ايران پس از توافقات صورت گرفته و امضاي برجام گفت: هر کشوري که يک شرکت نفتي و گازي دارد و در اين زمينه فعاليت مي کند تمايل دارد که با ايران همکاري کند.
وي تصريح کرد: اغلب کشورهاي اروپايي، ژاپن، کره جنوبي و... براي همکاري با ايران وارد مذاکره شده اند.
زماني نيا با اشاره به اولويت هاي ايران براي همکاري با کشورهاي متقاضي گفت: از نظر ما کشورهايي که پيشنهادهاي بهتري به ما ارائه دهند در اولويت همکاري با ما قرار دارند.
وي خاطرنشان کرد: پيشنهاد خوب از نظر ما انتقال فناوري، ملاحظات اقتصادي، توجيه اقتصادي، انتقال دانش و مديريت و توانمندي بخش خصوصي کشور است و هر کشوري که بتواند در اين موارد ياد شده بهترين پروپوزال ها را در اختيار ما بگذارد در اولويت انتخاب هاي ما قرار دارد.
زماني نيا در رابطه با مدل قراردادهاي نفتي گفت: با رونمايي از IPC و معرفي آن تمامي اين خواسته ها و جزئيات آن مطرح است و بايد تا آن زمان منتظر بمانيم و ببينيم کدام کشورها مي توانند به انتظارات ما پاسخ دهند.
معاون وزير نفت در رابطه با احتمال اينکه کدام شرکت ها مي توانند با وزارت نفت به توافق برسند، تصريح کرد: طبيعتا شرکت هاي بزرگ نفتي و برندهاي مطرح دنيا پروپوزال بهتري به ما ارائه مي دهند و قطعا انتظار مي رود راحت تر بتوانند مطابق انتظارات ما عمل کنند.
بر اساس اين گزارش، مدل جديد قراردادهاي نفتي ايران (IPC) چند وقتي است که به تصويب هيأت دولت رسيده و قرار است اين مدل در آخرين روز آبان امسال با حضور سرمايهگذاران داخلي و خارجي و شرکتهاي برتر نفتي جهان در تهران رونمايي شود. در کنار اين رونمايي تعدادي طرح نفتي نيز براي جذب سرمايهگذار به شرکتهاي برتر نفتي جهان معرفي ميشود که پس از آن باب جديدي در مذاکرات نفتي ايران و جهان باز خواهد شد.
در چند ماه اخير ايران شاهد رقابت شرکتهاي آسيايي و اروپايي پرشماري براي حضور در صنعت نفت کشور خواهد بود که بر اساس اين علاقهمندي سرمايهگذاران خارجي و اعلام آمادگي شرکتهاي خارجي براي حضور در کنفرانس معرفي قراردادهاي جديد نفتي پيشبيني ميشود که کنفرانس نفتي تهران با استقبال شرکتهاي متعدد خارجي روبهرو شود.
هدف وزارت نفت از طراحي مدل جديد قراردادهاي نفتي، سرعت بخشيدن به توسعه ميدانهاي نفت و گاز، جبران کمکاري سالهاي گذشته در ميدانهاي مشترک و وارد کردن فناوريهاي نوين است که به دليل تحريم، معرفي آن به سرمايهگذاران و شرکتهاي خارجي با تأخير همراه شده است.
به طور کلي دراين مدل از قراردادها، عمليات اکتشاف به پيمانکار واگذار ميشود و بايد سعي شود شرکتهاي خارجي به مناطق پر ريسک صنعت نفت وارد شوند، زيرا قاعده در دنيا اين است که هزينه سنگين اکتشاف را شرکتهاي خارجي تأمين کنند و نبايد هزينههاي ملي صرف مخارج اکتشاف شود. انتقال فناوري و شفافيت مالي، يکي از مهمترين مباحث قراردادهاي جديد (IPC) است که براساس آن قرار است در قراردادهاي جديد، کارشناسان ايراني در کنار شرکتهاي سرمايهگذار خارجي قرار گيرند تا با آخرين فناوريهاي روز دنيا آشنا شوند. ضمن اينکه بايد خود نيز در اين انتقال و دريافت تکنولوژي بهتر عمل کنند. با توجه به اينکه نيمي از ميدانهاي کشور در نيمه دوم عمر خود قرار دارند، افزايش ضريب بازيافت مخازن نيز يکي از مهمترين اهداف اين قراردادهاست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]