تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833946323
دشت قزوین در آستانه خشک شدن/ ۲۵۰۰حلقه چاه غیرمجاز تهدیدی برای دشت
واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر گزارش میدهد؛
دشت قزوین در آستانه خشک شدن/ ۲۵۰۰حلقه چاه غیرمجاز تهدیدی برای دشت
شناسهٔ خبر: 2962009 - سهشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۸
استانها > قزوین
قزوین- وجود بیش از دو هزار و ۵۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در استان با حجم برداشت ۳۵۰ میلیون مترمکعب سفرههای زیرزمینی را تهدید میکند و دشت قزوین را در آستانه نابودی و خشک شدن قرارداده است. خبرگزاری مهر- گروه استانها: آب میراث گذشتگان نیست بلکه امانتی است از آیندگان که امروز نتوانستهایم این امانت ارزشمند را بهخوبی صیانت کنیم و دچار بحران شدهایم. بحران آب در جهان، ایران و استان قزوین این روزها جدی است و بیتوجهی به صیانت از داشتههای خدادادی موجب شده همه مسئولان استان قزوین بسیج شوند و با تشکیل اتاق فکر آب برای نجات دشتی که بیتوجهی به آن میتواند سرنوشت دشتهای خشکشده کشور را تکرار کند اقدام کنند. شرکت آب منطقهای قزوین که متولی تأمین آب دشت قزوین است مدتهاست با اجرای طرح تعادل بخشی برای مدیریت منابع آبی با جدیت اقدام کرده و با کمک گرفتن از کشاورزان، مسئولان دستگاههای اجرایی از جمله جهاد کشاورزی همه امکانات خود را بسیج کرده تا با اجرای طرح های کوتاه، میان و بلندمدت با صیانت از آبهای زیرزمینی به نجات دشت قزوین کمک کند. یدالله ملکی معاون حفاظت و بهرهبرداری شرمت آب منطقهای قزوین در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص جدی بودن بحران آب در استان اظهار داشت: استان قزوین با داشتن سومین دشت کشاورزی کشور جایگاه خاصی در تأمین مواد غذایی کشور دارد لذا تامین آب پایدار برای تولید کشاورزی رسالتی ملی است که با جدیت در تحقق آن گام برداشتهایم.
اهمیت آبخوان دشت قزوین وی افزود: آبخوان دشت قزوین یکی از بزرگترین آبخوانهای آبرفتی کشور است که در استان قزوین و جنوب سلسله ارتفاعات البرز قرار دارد. ملکی یادآور شد: منابع آب خدادادی این آبخوان ارزشمند طی میلیونها سال در این دشت ذخیره و تشکیلشده و این منابع از طریق ریزشهای جوی مستقیم و ورودی آبهای زیرزمینی و سطحی حوزههای آبریز رودخانههای مشرفبه دشت ذخیرهشده که مهمترین آنها خر رود در جنوب غربی دشت؛ ابهر رود در غرب؛ حاجی عرب در جنوب و تعداد ۳۰ شاخه رودخانه در شمال تا غرب دشت است. معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای قزوین یادآور شد: بخشی از این منابع از حوضه آبریز رودخانه ابهر رود و خر رود که از استان زنجان سرچشمه میگیرد تأمین میشود. به گفته ملکی این آبخوان پس از زمینلرزه سال ۴۲ بوئینزهرا و با ورود کارشناسان سازمان ملل مورد شناسایی و بهرهبرداری قرار گرفته است. ملکی تصریح کرد: کارشناسان در آن زمان پتانسیل این دشت را حدود ۵۰۰ میلیون مترمکعب برآورد کردند و در طول نیمقرن اخیر بهره برداری از این آبخوان بهاندازهای توسعه پیداکرده که میزان برداشت به حدود یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون مترمکعب در سال رسیده است.
وی گفت: نتیجه این برداشت بیشازحد افت مستمر سطح آب زیرزمینی است که این افت آثار نامطلوبی در منطقه به دنبال داشته که ازجمله می توان به کاهش شدید آبدهی چاهها، خشک شدن قناتها، شور شدن آب زیرزمینی و کاهش کیفیت آب و به دنبال آن کاهش عملکرد محصولات کشاورزی و از بین رفتن کیفیت خاک، کف شکنی چاهها و تحمیل هزینههای زیاد بر دوش مالکان، ایجاد مشکل اساسی در تأمین آب شرب شهرها و روستاها و درنهایت فرونشست زمین در مناطقی از دشت قزوین اشاره کرد. ملکی اظهار داشت: ادامه این روند سرمایهگذاریهای کلان انجامشده در بخشهای مختلف صنعت، کشاورزی، خدمات و حتی شرب را با چالش اساسی روبرو کرده و در صورت تداوم برداشتها به روش کنونی حدود ۷۰ درصد آبخوان تا افق ۱۴۰۰ شور شده و از انتفاع خارج خواهد که این وضعیت شامل کل منطقه بوئینزهرا، تاکستان و جنوب شهرستان قزوین خواهد شد. کاهش ۳۵۰ میلیون مترمکعب آب در استان معاون حفاظت و بهرهبرداری دشت قزوین گفت: در حال حاضر بیش از ۳۵۰ میلیون مترمکعب کسری مخازن در استان داریم که شامل اضافه برداشت از چاههای مجاز و فعالیت چاههای غیرمجاز است و اگر بخواهیم دشت با بی آبی مواجه نشود باید این میزان بهسرعت کنترل و جبران شود.
ملکی یادآور شد: با نصب کنتورهای هوشمند، انسداد چاه های غیرمجاز، کاهش میزان برداشت از چاه های مجاز، اجرای طرح تعادل بخشی و تغذیه آبخوان دشت قزوین درصددیم از نابودی دشت قزوین جلوگیری کنیم و قبل از اینکه دیگر آبی برای کشاورزی نباشد با همکاری و مشارکت کشاورزان راهکارهای لازم را اجرایی کنیم. وی اضافه کرد: خوشبختانه عزم استاندار و معاونان ایشان، دستگاه قضایی و نمایندگان برای حل اساسی بحران آب جدی است و با همه تبعات اجتماعی و سیاسی که بستن چاه های غیرمجاز برای ما داشته اما تاکنون همکاری بسیار خوب بوده و کشاورزان هم متوجه شدهاند که بیتوجهی به برداشت بیرویه همه را نابود خواهد کرد و دشت را به سمت ویرانی خواهد کشاند لذا تا دیر نشده باید در این زمینه اقدامی جدی کنیم. ملکی یادآور شد: دولت نیز اعتبار خوبی برای اجرای طرح تعادل بخشی پیشبینی کرده و امیدواریم با تسهیلاتی که برای اجرای آبیاری تحتفشار پیشبینیشده بتوانیم به مدیریت مصرف دستیابیم. وی افزود: ۸۵ درصد اعتبارات موردنیاز اجرای آبیاری تحتفشار از سوی دولت تأمین میشود که میتواند انگیزه لازم را برای اجرای طرحهای مدیریت آب ایجاد کند. پنج سال دیگر دشت قزوین نابود میشود ملکی هشدار داد اگر روند مصرف آب در بخش کشاورزی، شرب، صنعت و خدمات با روال کنونی ادامه پیدا کند تا پنج سال دیگر دشت قزوین نابود خواهد شد و دیگر آبی برای کشت محصولات کشاورزی نخواهیم داشت و با فاجعهای بزرگ روبرو خواهیم شد که امروز باید دغدغه های خود را مطرح و برای فردا بیندیشیم.
مدیریت منابع آبی باید منطقهای و ملی باشد حمید قزوینی مدیرعامل شرکت آب منطقهای قزوین هم به خبرنگار مهر بیان کرد: مستقل شدن شرکتهای آب منطقهای ازجمله اشکالاتی بود که موجب شد تصمیمگیری در حوضههای آبی استانی شود و بهجای نگاه ملی و منطقهای یک مدیرعامل در هر استان برای خود تصمیم بگیرد و به فکر خود باشد و گاهی اجرای یک طرح موجب قطع منابع آب سایر استانها شده است. قزوینی بیان کرد: در راستای اجرایی شدن توزیع عادلانه آب با دادن مجوز ۱۵۰ هزار حلقه چاه در مناطق ممنوعه کشور حفر شود و با مجانی اعلام شدن آببها کشاورزی گام نخست برای ایجاد بحران برداشته شد و در سال ۸۹ نیز با دادن مجوز به چاه های فرم یک و پنج بیش از ۱۰۳ هزار حلقه چاه در کشور پروانه گرفت و در مجموع ۴۰۰ هزار حلقه چاه در کشور حفاری شد و امروز باید همه پیامدهای آن را پاسخگو باشیم.
افت ۱.۵ متری سطح آبهای زیرزمینی مدیرعامل شرکت آب منطقهای قزوین تصریح کرد: اضافه برداشت چاه های مجاز، حفر چاه های غیرمجاز و کاهش بها آب و تغییرات آب و هوایی موجب شده تا بیش از هشت تا ۱۰ میلیارد مترمکعب از منابع آبی استان برداشت شود که تداوم این روند بسیار نگرانکننده است. وی اضافه کرد: در شرایطی که درگذشته افت سطح آبهای زیرزمینی بسیار ناچیز بود امروز به ۱.۵ متر در برخی مناطق رسیده و فرو نشست زمین که قبلاً چند سانتیمتر بود فقط در سال گذشته ۲۴ سانتیمتر گزارششده است. قزوینی تصریح کرد: بحران آب ناشی از مصرف بیرویه موجب شده با کاهش شدید منابع آبی در استان روبرو شویم که باید در اقدام کارشناسی و همهجانبه با همکاری کشاورزان و بهره برداران، استانداری و مسئولان دستگاههای ذیربط تدبیر کنیم تا از این شرایط عبور کنیم.
مدیریت آب ۸۹۳ حلقه چاه آب در استان مدیرعامل شرکت آب منطقهای قزوین اظهار داشت: با مدیریت ۸۹۳ حلقه چاه آب در استان و مسدود کردن و جمعآوری چاه های غیر مجاز، کاهش انشعابات و تجهیزات چاهها و کنترل میزان برداشت توانستهایم بیش از ۱۵۰ میلیون مترمکعب صرفهجویی آب را محقق کنیم. وی گفت: در حال حاضر باید ۳۵۰ میلیون مترمکعب آب در استان مدیریت و صرفهجویی شود تا طرحهای آینده را اجرایی و کشاورزی پایدار در استان را عملیاتی کنیم.
استاندار قزوین: بحران آب با مدیریت و قاطعیت و تدبیر باید حل شود مرتضی روزبه استاندار قزوین هم به مهر گفت: به نظر میرسد تاکنون آببازی کردهایم که نتوانستهایم بحران آب را حل کنیم زیرا در این بخش با تساهل و غفلت نمیتوان موفق شد. وی افزود: وقتی در ادارات چاه غیرمجاز داریم چگونه میخواهیم با بحران مقابله کنیم و انتظار همکاری از مردم را داشته باشیم. استاندار بیان کرد: در اتاق فکر آب مقرر کردیم تعداد چاه های آب دستگاههای اجرایی و دولتی استان شناسایی و مشخص شود و در برخورد با تخلف نباید بخش خصوصی با دولتی تفاوتی کند و بیعدالتی صورت گیرد. روزبه تصریح کرد: استفاده از ایدههای جدید در برونرفت از مشکلات میتواند به ما کمک کند تا ضمن مدیریت منابع آبی از مشکلات هم عبور کنیم لذا این طرح در شهرستانها هم باید اجرایی شود. وی بیان کرد: دامنه کار در حوزه آبی استان گسترده است و اگر بخواهیم به نتیجه برسیم باید از همه ظرفیتها و ایدهها برای حل مشکلات بهره مند شویم و اوضاع را جامع نگاه کنیم و با تسریع در نصب کنتورهای هوشمند، انسداد چاه های غیرمجاز و اجرای طرحهای بلندمدت به تأمین منابع آبی اقدام کنیم.
حبیبی: سد نهب در درازمدت مشکلگشاست منوچهر حبیبی معاون عمرانی استانداری قزوین هم به خبرنگار مهر گفت: در کنار همه اقدامات پیشگیرانه و طرحهای کوتاه و میانمدت به دلیل ارزش و اهمیت بسیار بالای آب نیازمند مدیریت و ساماندهی در این یخش هستیم که در این راستا بزرگترین پروژه آبرسانی استان از محل سد طالقان در حال پیگیری است و کار مطالعاتی آن نیز بهطور کامل انجامشده که بهزودی اجرایی میشود. معاون امور عمرانی استاندار تصریح کرد: هزینه اجرایی این پروژه بالغبر ۵۰۰ میلیارد تومان است که در حد فاصل شهرستان آبیک تا تاکستان عملیاتی خواهد شد و ۷۵ درصد از جمعیت استان را تحت پوشش قرار میدهد. وی تصریح کرد: اجرای پروژه سد از دیگر پروژههای حوزه آب استان است که اگرچه درگذشته با تأخیر و توقف مواجه شد اما در حال حاضر این پروژه بهخوبی با ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست. حبیبی اظهار داشت: حجم ذخیره آب سد نهب ۱۲۰ میلیون مترمکعب خواهد بود که ۳۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی و پاییندست را تحت پوشش قرار خواهد داد.
معاون امور عمرانی استاندار از اجرای طرح سد بالاخانلو بهعنوان یکی دیگر از پروژههای حوزه آب استان یاد کرد و گفت: با اجرای این طرح در محدوده شهرستان بوئینزهرا آب شرب ۵ شهر و ۳۰ روستا و آب چهار هزار هکتار از اراضی کشاورزی تأمین میشود. حبیبی در ادامه از احداث ۴۰ مجتمع آبرسانی در حوزه روستایی و اجرای طرحهای آبخیزداری در استان تصریح کرد: ۷۵ درصد از مساحت استان قابلیت اجرای طرحهای آبخیزداری دارد که تاکنون ۱۰۰ نقطه از شمال الموت تا اوج در این زمینه شناساییشده است. وی با تأکید بر اجرای سیستم آبیاری تحتفشار و مدرن در بخش کشاورزی بیان کرد: اصل محوری و اساسی در حوزه کشاورزی مدرن این است که به سمت استفاده از شیوههای نوین آبیاری قطرهای و بارانی برویم و در حال حاضر با ۴۹۵ هزار هکتار از اراضی استان در چیزی کمتر از ۱۵ درصد طرحهای مرتبط به آبیاری نوین و تحتفشار اجرایی شده است. بحران آب در استان قزوین جدی است و دشت قزوین در صورت تداوم روند مصرق فعلی و بی توجهی به صیانت از منابع زیرزمینی در آستانه بیابانی شدن و خشک شدن قرار دارد و عقل و منطق حکم می کند قبل از آن که سرنوشت دشت های ورامین، همدان و سایر نقاط در قزوین نیز تکرار شود با همکاری همه جانبه و عزم ملی برای خروج از بحران اقدام کنیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]
صفحات پیشنهادی
عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی: مشکلات شبکه آبیاری دشت قزوین تبیین شود
عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مشکلات شبکه آبیاری دشت قزوین تبیین شودعضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی با بیان اینکه مشکلات شبکه آبیاری دشت قزوین باید تبیین شود گفت نارسایی در بهرهبرداری طرح عمران دشت قزوین و عدم وجود منبع آب بهرهبرداران از مکردلو: هم زمان با قدم زدن ظریف و کری قیمت نفت ۶۰درصد کاهش یافت/ دشتبانی: احمدی نژاد دریاچه ارومیه را خشک کرد!
مناظره سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه رامین خوزستان به مناسبت ۱۳ آبان روز ملی استکبار ستیزی شب گذشته در سالن دانشگاه با حضور دانشجویان برگزار شد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اهواز مناظره سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه رامین خوزستان به مناسبت 13 آبان روز ملی استکبار ستیزی شامگاهچاههای غیرمجاز دستگاههای دولتی در استان قزوین شناسایی شود
استاندار قزوین چاههای غیرمجاز دستگاههای دولتی در استان قزوین شناسایی شود شناسهٔ خبر 2960396 - یکشنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰ ۵۵ استانها > قزوین قزوین- استاندار قزوین گفت با شناسایی چاههای غیرمجاز دستگاههای دولتی مدیریت منابع آبی در استان با دقت و حساسیت بیشتری کنترل و عملیاتی شوریزگردهای دشت قم تهدیدی برای تهران
سهشنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹ ۳۶ استاندار قم با بیان اینکه 176 هزار هکتار از مساحت قم بیابانی است گفت ریزگردهای دشتهای قم تهدیدی برای تهران و سایر شهرهای مجاور قم هستند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه قم سید مهدی صادقی دوشنبه شب در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحرااز فرو نشست 24 سانتی متری تا کسری آب 300 میلیون متر مکعبی دشت قزوین
از فرو نشست 24 سانتی متری تا کسری آب 300 میلیون متر مکعبی دشت قزوین مدیرعامل شرکت آب منطقهای قزوین می گوید بدلیل برداشت های بیش از حد و غیر مجاز سطح دشت قزوین 24 سانتی متر فرونشسته است به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران قزوینی در جمع بخشداران و کارشناسافرماندار قزوین: تجربه موفق انسداد چاههای غیرمجاز در اجرای احکام قلعوقمع استفاده شود
فرماندار قزوین تجربه موفق انسداد چاههای غیرمجاز در اجرای احکام قلعوقمع استفاده شودفرماندار قزوین با تأکید بر استفاده از تجربه موفق انسداد چاههای غیرمجاز در اجرای احکام قلع و قمع گفت برای اجرای احکام قلع و قمع ساخت وسازهای غیرمجاز باید از تجربه موفقی که در مورد انسداد چاههاییادداشت/ شورای شهر دهدشت چشم و گوش جامعه را بست/صفآرایی موافقان و مخالفان علنی شدن جلسات تا کی؟!
یادداشت شورای شهر دهدشت چشم و گوش جامعه را بست صفآرایی موافقان و مخالفان علنی شدن جلسات تا کی شورای شهر دهدشت با غیرعلنی کردن جلسات و ممانعت از حضور خبرنگاران به عنوان چشم و گوش جامعه دیوار بیاعتمادی بین وکلا و موکلان را بالا میبرد به گزارش خبرگزاری فارس از کهگیلویه نقش شومصدوم حادثه انفجار چاههای نفت و گاز کوهدشت درگذشت
چهارشنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۴ - ۱۴ ۵۶ جمعه 8 آبان و بر اثر رعد و برق در زمینهای روستای چمکبود علیا در شهرستان کوهدشت که به نفت و گاز آلوده هستند چاهی منفجر و یک نفر از اهالی این روستا دچار سوختگی شد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه لرستان سجاد آزادبخت یککشته شدن دو کارگر در آتش سوزی کارگاه تولید روکش صندلی در پاکدشت
کشته شدن دو کارگر در آتش سوزی کارگاه تولید روکش صندلی در پاکدشت شناسهٔ خبر 2957250 - سهشنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۴ - ۱۷ ۰۰ استانها > تهران پاکدشت-فرمانده انتظامی شهرستان پاکدشت از کشته شدن دو کارگر در یک حادثه آتش سوزی کارگاه تولید روکش صندلی خبر داد به گزارش خبرنگار مهر در اثر وقوعدشت قزوین با ۳۵۰ میلیون مترمکعب کسری آب مواجه است
مدیرعامل شرکت آب منطقهای قزوین دشت قزوین با ۳۵۰ میلیون مترمکعب کسری آب مواجه است شناسهٔ خبر 2961693 - دوشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۴ - ۱۴ ۵۱ استانها > قزوین قزوین- مدیرعامل شرکت آب منطقهای قزوین گفت افزایش برداشت از منابع زیرزمینی حفر چاه های غیرمجاز و تغییرات اقلیمی موجب بحران آب-
گوناگون
پربازدیدترینها