واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
![](http://www.mojnews.com/iCFileHandler.aspx?FieldName=img_Image&Contract=cms_Contents_I_Images&Size=250&StartupService=Read&BaseRecord=1947442)
۱۸ آبان ۱۳۹۴ (۱۲:۴۶ب.ظ)
آخرين وضعيت ساخت سکوهاي جديد طرح توسعه ميدان مشترک نفتي هنگام موج - يک مقام مسوول درباره آخرين وضعيت ساخت سکوهاي جديد طرح توسعه ميدان مشترک نفتي هنگام گفت: در حال حاضر ساخت سکوي جديد طرح توسعه ميدان مشترک نفتي هنگام در يارد سکوسازي بندرعباس در حال انجام است.
به گزارش خبرگزاري موج، بابک عباسپور با تشريح ساخت سه سکوي جديد طرح توسعه ميدان مشترک نفتي هنگام توسط متخصصان داخلي اعلام کرد: هر يک از اين سکوها از ظرفيت توليد روزانه ۲۵ هزار بشکه نفت برخوردار هستند.
مجري ساخت سکوهاي دريايي ميدان نفتي هنگام با اعلام اين که هر يک از اين سکوهاي جديد از ظرفيت توليد و فراورش روزانه ۲۵ هزار بشکه نفت خام برخوردار است، تصريح کرد: يکي از مهمترين ويژگيهاي توليد نفت از ميدان هنگام در تنگه هرمز مرغوبيت بالاي نفت خام توليدي اين ميدان مشترک است.
وي با تاکيد بر اين که در دولت قبل ساخت سکوهاي فراساحلي توسعه اين ميدان مشترک به يک شرکت از کره جنوبي واگذار شده بود، اظهار کرد: با گذشت حدود دو سال پيشرفت ساخت اين سکوها حتي به ۲۰ درصد نرسيد و در نهايت شرکت نفت فلات قاره ساخت اين سه سکوي دريايي را به مجتمع کشتيسازي و صنايع فراساحل ايران واگذار کرد.
عباسپور با يادآوري اين که در شرايط فعلي ايران در طراحي، ساخت، نصب و راهاندازي سازههاي دريايي در صنايع نفت و گاز به خودکفايي کامل رسيده است، بيان کرد: از اسفند سال گذشته هم ساخت سه سکوي جديد طرح توسعه ميدان هنگام در بندرعباس آغاز شده که پيشبيني ميشود در مدت زمان دو سال ساخت اين سازههاي فراساحلي به پايان برسد.
وي با اشاره به اين که هر يک از اين سکوهاي دريايي از ۱۴۰۰ تن تا ۱۷۰۰ تن وزن دارند، تاکيد کرد: هم اکنون تأمين کالا و تجهيزات مورد نياز براي ساخت اين سکوها آغاز شده است و در صورت تأمين منابع مالي ساخت اين سازههاي فراساحلي شتاب خواهد گرفت.
مدير فراساحل مجتمع کشتيسازي و صنايع فراساحل همچنين درباره اين که اخيرا شرکت نفت فلات قاره ايران با شرکت نفت عمان به منظور توسعه اين ميدان نفتي به صورت مشترک مذاکراتي را آغاز کرده است، خاطرنشان کرد: اين آمادگي وجود دارد که در صورت توافق شرکت نفت فلات قاره با شرکت نفتي عماني، با اين شرکت نفتي براي ساخت سکوها و مشارکت بيشتر همکاري کنيم.
در همين حال سعيد حافظي، مدير عامل شرکت نفت فلات قاره ايران، اخيرا در جمع خبرنگاران با بيان اين که تاکنون مذاکراتي با عمان به منظور توسعه مشترک ميدان نفتي هنگام داشتهايم، گفته است: تاکنون سه دور مذاکرات با طرف عماني به منظور مشارکت به جاي رقابت در طرح توسعه ميدان نفتي هنگام انجام شده است.
وي با اعلام اين که قطعا مشارکت با کشورهاي شريک در طرح توسعه ميادين نفت و گاز منجر به توليد صيانتي بيشتر از مخازن هيدروکربوري خواهد شد، تصريح کرده است: ميدان هنگام پيچيدگيهايي دارد و در واقع نفت درجاي اين ميدان سريع و با فشار بالا توليد ميشود و به دليل ويژگي اين ميدان کاهش توليد امري طبيعي است، البته ظرفيتها براي توليد ۳۰ هزار بشکه پيشبيني شده و چاهها و خطوط انتقال وجود دارند، اما؛ طبيعت ميدان روند کاهشي دارد که در عمان نيز وضعيت به همين صورت است.
ميدان مشترک هنگام در سال ۱۹۷۵ ميلادي با حفر يک حلقه چاه در خليج فارس کشف و به دنبال آن در سال ۲۰۰۶ ميلادي با حفر دومين چاه و انجام مطالعات مخزن مشخص شد، ميزان نفت درجاي اين ميدان بيش از ۷۰۰ ميليون بشکه و گاز درجاي آن حدود ۲ تريليون فوت مکعب است.
در همين حال، عمان چند سال زودتر از ايران و با مشارکت يک شرکت انگليسي، توليد نفت خام از اين ميدان مشترک را با ساخت يک خط لوله به طول ۲۵ کيلومتر از بخش مشترک ميدان هنگام – البخاء و استفاده از تأسيسات موجود در رأس الخيمه امارات را با ظرفيت ۱۰ هزار بشکه نفت در روز آغاز کرد.
با وجود تأخير حدود يک سال ايران در آغاز برداشت از اين ميدان مشترک نفتي نسبت به طرف عماني، اما؛ در کوتاهترين زمان توليد نفت از اين ميدان حتي به مرز ۲۸ هزار بشکه در روز هم افزايش يافت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]