واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: هراس عربستان از تلویزیون المیادین
جلال چراغی
کد خبر: ۵۴۵۶۱۳
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۷ - 08 November 2015
علت واقعي هراس عربستان سعودي از رسانه هاي مستقل و تاثيرگذار را بايد در اقدامات و تصميم هاي و به عبارت ديگر شکست هاي پي در پي آن در منطقه و تسليم آنها در برابر فشار صهيونيست ها سراغ گرفت.
شبكه تلويزيوني الميادين به عنوان رسانه اي که براي خارج کردن انحصار از دست رسانه هاي جانبدار و مغرض پا به عرصه وجود گذاشت و به گونه اي عمل کرده است که نشان دهد در انعکاس اخبار و تحولات به خصوص تحولات منطقه مستقل عمل مي کند. اين شبکه تنها شبکه تلویزیونی عربزبان است که به رقیب اصلی و قدرتمند شبکههایی مانند الجزیره و العربیه تبدیل شده است و از آنها در پوشش دادن تحولات عربي پيشي گرفته است و به خوبی و شایستگی توانست در برابر تبلیغات گسترده رسانههای عرب زبان بایستد و واهی بودن بسیاری از خبرها و گزارشهای این شبکهها را خنثی کند. کارآمدی این شبکه در برابر غول رسانههای غربی و عربی نشان از وجود نیروهای شایسته و کارآمد در آن است.
یکی از ویژگیها و مشخصههای این شبکه این است که د رمقايسه با ديگر شبکههاي عرب زبان سریعتر ، حرفهاي تر و واقعبينانهتر به انتقال اطلاعات و خبرها میپردازد.
با توجه به گزارشها و خبرهای این شبکه میتوان گفت که این شبکه به خوبی از ظرفیتهای بالای نیروی انسانی برخوردار است و به موضوع روانشناسی سیاسی، جامعهشناسی و شگردهای جنگ رسانههای اهتمام و توجه کافی دارد.
مسئله فلسطين، بحران سوريه، حوادث منطقه و تحولات جهان به عنوان محورهاي اصلي فعاليت اين شبکه به عنوان يک رسانه بين المللي به شمار ميرود. این شبکه، در انعکاس تحولات و رخدادهای منطقه و جهان برای حمایت از مسلمانان با رویکردها و طوایف دیگر تلاش میکند و بر خلاف شبکههای عرب زبان ديگر از تلاش برای ایجاد طایفهگری و فتنه گری احتراز و بلکه برای همگرايی امت اسلامی تلاش میکند و البته که در این خصوص موفق عمل کرده است.
موضوعات مختلف مربوط به مسئله فلسطين از اصل موضوع يعني اشغال سرزمين فلسطين گرفته تا مشکلاتي که فلسطينيان به سبب اين اشغالگري در داخل و خارج (پناهندگان فلسطيني) با آن روبرو هستند و رنج هايي که رفتارها و اقدامات رژيم صهيونيستي براي فلسطينيان به وجود مي آورد و زندگي روزمره آنها را با مشکل روبرو مي کند از جمله مسائلي است که الميادين تلاش مي کند براي مخاطبان خود بيان و تبيين کند.
بحران سوريه يکي ديگر از موضوعات مورد توجه شبکه الميادين است و اين شبکه کوشيده است در پوشش اخبار آن بر خلاف ديگر شبکه ها مانند العربيه و الجزيره که رويکرد يکجانبه به نفع عناصر مسلح يا در پيش گرفته اند، سياستي بي طرفانه و واقع گرايانه و تا حدي تحليلي در پيش گيرد. بر همين اساس تلاش آن اين است که در پوشش اخبار بحران سوريه، واقعيت حوادث را آن گونه که هست و خبرنگاران اين شبکه مستقر در سوريه شاهد آن هستند يا از منابع موثق به دست مي آورند منعکس کند.
از سوي ديگر بي توجهي و به عبارت بهتر بي مهري شبکه هاي عربي منطقه به مسئله بحرين نيز سبب شده است الميادين در چارچوب شعار «واقعيت همان گونه که هست» اين مسئله را نيز در دستور کار خود قرار دهد تا کوتاهي عمدي شبکه هايي مثل الجزيره و العربيه را جبران و از فراموش شدن مسئله بحرين جلوگيري کند و صداي مردم اين کشور را به عنوان يک رسالت رسانه اي به گوش مخاطبان خود برساند.
رويکردهاي اين شبکه خوشايند برخي کشورهاي منطقه مانند عربستان سعودي و قطر که انحصار رسانه اي در اختيار آنها بود قرار نگرفت. از اين رو، عربستان که يک سوم سهام ماهواره عرب ست را در اختيار دارد از اين ماهواره درخواست کرده است که فعاليت اين شبکه را متوقف کند. فشارهاي عربستان بر اين شبکه از مدت ها وجود داشت. همان طوري که غسان بن جدو رییس هیئت مدیره اين شبکه روز جمعه در کنفرانس مطبوعاتي در بيروت در اشاره تلويحي به عربستان سعودي از آن پرده برداشت و گفت «ارعاب عليه ما بعد از آن شروع شد که سیاست تطمیع علیه ما شکست خورد.»
علاوه بر پوشش دادن تحولات يمن و مظلوميت مردم اين کشور درباره حملات و تجاوزگري بي رحمانه و غير انساني عربستان سعودي، افشاگري هاي اين شبکه درباره فاجعه منا و اقدامات جنايتکارانه رژيم صهيونيستي عليه فلسطيني ها همزمان با آغاز انتفاضه سوم، فشارها بر اين شبکه را افزايش داد و در نهايت عربستان از ماهواره عربست خواست پخش این شبکه را متوقف کندو به همین دلیل دولت لبنان را نيز تحت فشار قرار دادهاست.
بهانه مقامات سعودي در اين خصوص اين است که يکي از ميهمانان ايراني اين شبکه در زمان فاجعه منا عليه عربستان سعودي موضع گيري کرده است. بن جدو درباره نوع پوشش دهي اين فاجعه در شبکه خود نيز گفت « ما با حادثه منا بسیار با آرامش برخورد کردیم حال آنکه آنچه اتفاق افتاده بود، فاجعهای انسانی بود.»
به هر حال، علت اصلي اين تصميم مقامات سعودي اين است که شبکه الميادين با شکستن انحصار رسانه هاي سعودي و سلفي توانست به افشاگري درباره تجاوزگري عربستان سعودي در يمن و سرکوبگري مردم مظلوم بحرين بپردازد و البته اين تلاش و تصميم عربستان سعودي همگام و همزمان با انتفاضه سوم فلسطيني ها صورت مي گيرد که صهيونيست ها را به هراس انداخته است و شايد اين مهم ترين و اصلي ترين علت اين تصميم عربستان سعودي باشد و چنين القاء مي کند که رياض تحت فشار رژيم صهيونيستي چنين تصميمي را در جهت منافع صهيونيست ها اتخاذ کرده است زيرا عربستان سعودي از آزادي بيان هراسان است.
« آل سعود از رويکرد رسانه هاي مستقل هراسان اند» (سرمقاله راي اليوم به تاريخ 16 آبان). درباره فاجعه منا نيز عربستان از بيان واقعيت ها هراسان است و بيش از دو ماه از فاجعه حجاج سپري شده است و چيزي درباره آمار واقعي، موثق و علمي درباره شمار قربانيان يا سرنوشت ناپديدشدگان منتشر نشىه است و تنها چيزي که در اين خصوص اعلام شد اين بود که پادشاه عربستان سعودي در پيامي به وليعهد خود که رياست کميته عالي نظرارت بر امور حجاج را برعهده دارد به وي در خصوص تلاش هاي بزرگش (!) تبريک گفت. (عطوان، همان)
بنابراين، علت واقعي هراس عربستان سعودي از رسانه هاي مستقل و تاثيرگذار را بايد در اقدامات و تصميم هاي و به عبارت ديگر شکست هاي پي در پي آن در منطقه و تسليم آنها در برابر فشار صهيونيست ها سراغ گرفت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]