واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:

۱۷ آبان ۱۳۹۴ (۱۱:۵۶ق.ظ)
با افت قيمت نفت؛ توليدکنندگان نفت خام در خليجفارس پيمانکاران را تحت فشار قرار ميدهند موج - توليدکنندگان نفت خام در منطقه خليجفارس همچنان که فشار ناشي از افت قيمت نفت در بازارهاي جهاني بيشتر آنها را آزار ميدهد، طرحهاي خود را به تأخير مياندازند و پيمانکاران خود را تحت فشار قرار ميدهند.
به گزارش خبرگزاري موج، توليدکنندگان نفت خام در منطقه خليجفارس همچنان که فشار ناشي از افت قيمت نفت در بازارهاي جهاني بيشتر آنها را آزار ميدهد، طرحهاي خود را به تأخير مياندازند و پيمانکاران خود را تحت فشار قرار ميدهند.
از اين ميان، شرکت دولتي نفت سعودي آرامکو، بزرگترين توليد کننده نفت خام در جهان، آغاز به کار پروژه سه ميليارد دلاري توسعه يکي از ميدانهاي مهم خود را يک سال به عقب انداخته و همچنين برنامه صادرات گاز طبيعي مايع شده (آل.ان.جي) خود را نيز به گفته مقامهاي صنعتي عربستان به بعد موکول کرده است.
همچنين از امارات نيز خبر ميرسد که يک پروژه سه ميليارد دلاري هم در امارات متحده عربي که قرار بود توليد نفت اين کشور را ۱۰۰ هزار بشکه در روز افزايش دهد اکنون متوقف شده است تا يک پيمانکار ديگر که شرايط قيمتي مناسبتري داشته باشد آن را اجرا کند.
در عمان نيز دولت يک قرارداد يک ميليارد و ۴۰۰ ميليون دلاري را به منظور استخراج الکتريکي نفت که برداشت نفت از ذخاير کمفشار عمان تکنيک بسيار مناسبي است را به بعد موکول کرده است.
اين تأخيرها نشان ميدهد که تداوم روند رو به کاهش رشد قيمت نفت در بازارهاي جهان تا چه حد ميتواند تأثيرات طولاني مدتي در طرحهاي توسعهاي در منطقه خليجفارس و خاورميانه داشته باشد.
بنا بر برآوردهاي وود مکنزي، يک شرکت مشاوره انرژي در اسکاتلند، شرکتهاي نفتي بايد حدود ۲۰۰ ميليارد دلار از مخارج خود را در صورت تداوم نوسانهاي کنوني نفت و عبور نکردن آن از ۵۰ دلار براي هر بشکه، کنار گذارند.
به گفته توني هيوارد، مدير عامل پيشين بي.پي، شرکتهاي دولتي نفتي در اين منطقه در تلاش خواهند بود تا از اين کاهش قيمت براي کاهش هزينههاي خود استفاده کنند.
اما؛ اين تأخيرها توان سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) را نيز در پايبند بودن به سياست کنوني خود زير سوال ميبرد.
اعضاي اوپک اعلام کردهاند: در شرايط قيمت پايين نفت توليد را تا آنجا که بتوانند بالا نگه ميدارند تا سهم بازار خود را حفظ کنند و رقباي غيرمتعارف خود را از صحنه بازار کنار زنند، چنانچه قرار باشد پروژههاي سنگين نفتي اعضاي اصلي اوپک اينچنين کنار گذاشته شود و يا اجراي آنها به تأخير افتد اوپک براي ادامه سياست خود با مشکل روبرو ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]