واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: حضور فعالانه ايران در نشست وين با رعايت خطوط قرمز
رئيس مركز مطالعات راهبردي مجمع تشخيص مصلحت نظام بر حضور فعالانه جمهوري اسلامي ايران در نشست آينده وين براي سوريه با حفظ موازين اعلام شده و رعايت خطوط قرمز تأكيد كرد.
علي اكبر ولايتي در مصاحبه با خبرگزاري صداو سيما در پاسخ به پرسشي مبني بر اينكه آيا حضور ايران در نشست وين به مفهوم عقبنشيني كشورمان از مواضعش در خصوص سوريه است، افزود: به هيچ عنوان؛ حمايت ما از سوريه در چند عرصه صورت ميگيرد كه يك جنبه آن كمك به مقاومت مردم اين كشور در برابر تروريستها و افراطيوني است كه سبب جنگ در جهان اسلام هستند. وي گفت: تروريستها و افراطيون دشمن قسمخورده مردم سوريه هستند و تاكنون هزاران نفر از ملت اين كشور به علت اقدامات تروريستها با حمايت غرب به ويژه امريكاييها، صهيونيستها و مرتجعان منطقه كشته شدهاند و تحت فشارند.
ولايتي تأكيد كرد: جمهوري اسلامي ايران از هر نوع كمكي كه بتواند به ملت سوريه كند دريغ نميكند اما غير از عرصه دفاعي، ما در عرصه سياسي نيز از سوريه به عنوان متحد خود حمايت ميكنيم. وي گفت: در گذشته كساني كه اجلاس ژنو يك و 2 را برپا كردند به هيچ عنوان قائل به حضور جمهوري اسلامي ايران در اين مذاكرات نبودند و اگر هم ميخواستند ما را شركت دهند پيششرطهايي را تعيين ميكردند كه ما آنها را قبول نداشتيم. رئيس مركز مطالعات راهبردي مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: اكنون پس از پنج سال، مقاومت، دولت سوريه و حاميانش دست برتر دارند و همه اقرار كردهاند كه بدون جمهوري اسلامي ايران امكان دستيابي به راهحل سياسي براي سوريه نيست. ولايتي تصريح كرد: بر اين اساس ما نميتوانيم صحنه سياسي را ترك كنيم اما حضور در صحنه سياسي و انجام مذاكرات به معني عقبنشيني از اهداف اعلام شده ما نيست. وي تأكيد كرد: بدون ترديد هيچكس حق ندارد در امور داخلي سوريه دخالت كند و اين حق ملت اين كشور است و در گفتوگوهايي كه درباره سوريه بايد تكليف كار را در نهايت روشن كند خود مردم اين كشور و گفتوگوهاي سوري- سوري تعيينكننده است.
ولايتي گفت: دولت كنوني سوريه نشان داده است كه لياقت اين را دارد كه به عنوان مدافع ملتش در صحنه باشد و اگر امروز هم رأيگيري كنند، آقاي بشار اسد بيش از هر مدعي ديگر رأي خواهد آورد. وي افزود: حضور فعال جمهوري اسلامي ايران در مذاكرات با حفظ موازين اعلام شده و رعايت خطوط قرمز در گفتوگوهاي سياسي به معني خالي نگذاشتن عرصه سياسي است، به ويژه كه اكنون ديدگاه كساني كه در مذاكرات وين درباره سوريه شركت دارند كاملاً تغيير كرده است. مشاور ارشد امور بينالملل مقام معظم رهبري اضافه كرد: آنان ميدانند بدون جمهوري اسلامي ايران امكان دستيابي به راه حل سياسي براي سوريه وجود ندارد و راه حل سياسي هم بايد با رعايت حقوق مردم سوريه باشد. ولايتي تأكيد كرد: بر اين اساس با هر طرحي كه بخواهد دولت كنوني سوريه را كه چند سال از حقوق مردمش در برابر تروريستها دفاع كرده است كنار بگذارد مخالفيم. وي افزود: جمهوري اسلامي ايران هر راه حلي را كه دولت و ملت سوريه با آن مخالف باشند، تأييد نميكند و فقط طرحي را ميپذيرد كه مقبول دولت و مردم اين كشور باشد. رئيس مركز مطالعات راهبردي مجمع تشخيص مصلحت نظام در پاسخ به پرسش ديگري مبني بر اينكه چرا جمهوري اسلامي ايران از سوريه حمايت ميكند، اظهار داشت: سوريه از آغاز انقلاب تا كنون متحد ما بوده و هست. ولايتي گفت: بر اساس يكي از اركان اصلي سياست خارجي ما كه تقويت خط مقدم است، سوريه ركن اساسي در زنجيره مقاومت تلقي ميشود كه جمهوري اسلامي ايران سلسلهجنبان اين مقاومت است و بر اين اساس از مردم فلسطين و به طور كلي جهان اسلام و منطقه غرب آسيا و شمال آفريقا حمايت ميكند.
وي افزود: طبق نظريههاي صهيونيستها، محدوده نيل تا فرات جزو قلمرو ادعايي و توهمي اين رژيم در آينده است و طبيعي است كه ما طبق مباني ملي، احساس خطر ميكنيم.
ولايتي اضافه كرد: از نظر مباني اسلامي و قانون اساسي نيز همانطور كه رهبر معظم انقلاب فرمودند طبق مباني سياست خارجي ما كه برگرفته از قانون اساسي است موظفيم از كشورهاي جهان اسلام و مستضعفان به ويژه از فلسطين و قبله نخست مسلمانان حمايت كنيم. رئيس مركز مطالعات راهبردي مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد: از سوي ديگر، دشمني مخالفان جمهوري اسلامي نيز در صحنه بينالملل و منطقه انكار ناپذير است و حتي خودشان اين دشمني را به صراحت بيان ميكنند.
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]