واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ آبان ۱۳۹۴ (۱۴:۴۸ب.ظ)
تکذيب شايعات مربوط به تخريب 4 بناي تاريخي در منطقه 12 موج - مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان تهران با اشاره به شايعات مربوط به تخريب 4 بناي تاريخي در منطقه 12 در قالب طرح انضباط شهري گفت: چنين تخريبي انجام نشده و من به مسوولان شهري اعتماد دارم.
به گزارش خبرگزاري موج، رجبعلي خسروآبادي، با اشاره به حضور معتادان در بخشي از بافت تاريخي منطقه 12 و لزوم ساماندهي آنجا اظهار داشت: سازمان ميراث فرهنگي نميتواند مداخلاتي اين چنيني در حوزه شهري داشته باشد. به اين معني که ما سياستگذاريها و چارچوبها را در مورد بافت تاريخي مشخص ميکنيم و به نوعي ناظر بر رعايت قوانين مطابق با استانداردهاي ميراث فرهنگي هستيم.
وي با بيان اين که سازمان ميراث فرهنگي ميتواند کمک کننده شهرداري تهران در راستاي حفظ بافت تاريخي باشد، افزود: براي ما حفظ هويت مناطق تاريخي شهر مهم است و تمامي رفتارها و رويکردها در اين بخش بايد با ساختار بافت مطابقت داشته باشد.
مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان تهران با تاکيد بر نقش سازنده شهرداري تهران در احياي بازار عودلاجان خاطرنشان کرد: طي دو سال اخير با کمک شهرداري تهران و کسبه، بازاري که در محله عودلاجان مخروبه بود احيا شد و نه تنها اصول و قواعد معماري در آن به خوبي رعايت شد، بلکه ارزش افزوده بالاي 4 برابر براي مغازهها و مغازهداران ايجاد کرد.
خسروآبادي با بيان اين که توسعه اين نوع اقدامات نيازمند تعامل خوب ميان مديريت شهري و حفظ ميراث فرهنگي است، ادامه داد: تعامل به اين معني است که ما چارچوبها را تعريف کنيم و البته جاي نرمش و انعطاف بگذاريم و در مقابل مديريت شهري نيز خود را با استانداردهاي حفظ ميراث هماهنگ کند.
وي تصريح کرد: ما بايد بافت تاريخي را به عنوان يک اصل و افتخار در شهر بپذيريم و قبول کنيم که براي حل مشکلات هميشه آسانترين راه بهترين راه نيست.
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان تهران در ادامه با تاکيد بر اين که ميراث با توسعه شهر و خروج شهر از حالت مخروبگي موافق است، گفت: در طرح انضباط شهري بايد به ميراثي که وجود دارد توجه ويژه کنيم و حس خاطرهانگيزي و نوستالژيک را حفظ کنيم. مطمئنا بافت تاريخي که امروز وجود دارد، هويتي داشته که مانده است.
خسروآبادي با بيان اين که بافت تاريخي که در حال حاضر وجود دارد با رعايت قوانين و قواعد مشخصي قابليت اصلاح دارد، تصريح کرد: ما نميگوييم اصلا و تحت هيچ شرايطي نبايد به بافت تاريخي دست زد. حرف ما اين است که بايد از نگاه سلبي و ايجابي عبور کنيم و قبول کنيم که بافت تاريخي ساختار خاصي دارد. ما براي ساماندهي بافت تاريخي ميتوانيم چارچوبهاي قانوني ارائه دهيم و شهرداري هم که گاه براي برنامههايش در مديريت شهري نيازمند توسعه و اصلاح بافت است، ميتواند اين اصلاح را با همکاري هم انجام دهيم کما اين که در بحث بازار اين اتفاق افتاد.
وي همچنين به تعامل ميان سازمان ميراث فرهنگي و شهرداري تهران پرداخت و بيان کرد: اگر بعضي از افراد بخواهند به اين قضيه ورود کنند و فکر کنند ميتوانند از اين آب گلآلود ماهي بگيرند اشتباه است. من اجازه نميدهم که برنامههاي شهرداري متوقف شود و تلاش ميکنم تعامل بين ما باعث توسعه و حفظ بافت تاريخي شود. به عقيده من سوءاستفاده از اين فضاي تعاملي خطاست و تا زماني که در اين سمت باشم مانع از اين کار ميشوم.
مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري تهران در ادامه به شايعات مربوط به تخريب 4 بناي تاريخي در قالب طرح انضباط شهري اشاره کرد و گفت: من در اين مورد از شهرداري منطقه 12 استعلام کردم و نامهاي دريافت کردم مبني بر اينکه چنين تخريبي انجام نشده است. من هم به مسوولين شهري اعتماد دارم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]