تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833931235
5 ماموریت فضایی بزرگ شوروی که هیچگاه عملی نشدند
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
5 ماموریت فضایی بزرگ شوروی که هیچگاه عملی نشدند
اتحاد جماهیر شوروی نخستین کشوری بود که ماهواره، سگ، فضانورد مرد، فضانورد زن، و ایستگاه فضایی به مدار زمین فرستاد.
مجله دیجی کالا - احسان حاجیان: اتحاد جماهیر شوروی نخستین کشوری بود که ماهواره، سگ، فضانورد مرد، فضانورد زن، و ایستگاه فضایی به مدار زمین فرستاد.
ناسا از رقابت با برنامههای فضایی شوروی عاجز بود تا این که برنامه آپولو را، که یک پروژه عظیم و بیسابقه بود، با موفقیت انجام داد و توانست برای نخستین بار انسانی را روی سطح ماه قرار دهد. با این وجود، دولت شوروی تا زمان فروپاشیش رویاهای فضایی بزرگی در سر داشت.
در ادامه با پنج پروژهی جاهطلبانهی شوروی که هیچ گاه عملی نشدند آشنا میشوید.
1-فضاپیمای بوران
شاتلهای فضایی برای سه دهه اسب بارکش برنامههای فضایی امریکا بودند. از سال 1981 تا سال 2011 میلادی فضانوردان و محمولههای امریکا با شاتل به مدار میرفتند.
به جز دو حادثهی ناگوار برای شاتل چلنجر و شاتل کلمبیا، شاتلها بسیار موفق بودند، حمل بسیاری از قسمتها و اجزای ایستگاه فضایی بینالمللی، در مدار قرار دادن تلسکوپ فضایی هابل، و آزمایش کردن فناوریهای جدید از جمله خدمات شاتلها هستند.
بوران فقط یک بار به فضا پرتاب شد
اتحاد جماهیر شوروی صاحب شاتل فضایی خود بود. این شاتل که "بوران” (Buran) نام داشت در سال 1988 میلادی پا به صحنه گذاشت.
بوران فقط یک بار پرواز کرد. با وجود شباهت ظاهری به برنامهی شاتلهای فضایی امریکا بسیاری از آن بدگویی میکنند. اما بر اساس اطلاعات وب سایت buran.ru در طراحی شاتل روسها تفاوتهایی وجود داشت که آن را از شاتلهای امریکا متمایز میکرد.
بوران به گونهای طراحی شده بود که در صورت نیاز کاملا خودکار عمل کند. در حقیقت اولین و تنها ماموریتی که انجام داد نیز به صورت کاملا اتوماتیک بود. بدین صورت که بوران به شکل خودکار به مدار زمین رفت و بدون حضور خلبان به زمین بازگشت.
بوران پیشرانهای عقبی شاتلهای امریکایی را نداشت. در عوض روسها روی راکتی به نام "انرجیا” (Energia) کار میکردند که مسئول رساندن شاتل به مدار بود. انرجیا به عنوان یک سامانهی چند بار مصرف طراحی شده بود.
دو تا از چهار مرحلهی بوستر آن، پس از این که سوختشان تمام شد از راکت جدا می شوند و به وسیلهی چترهای نجات به آرامیروی زمین فرود میآیند تا بتوان آنها را بازیابی کرد.
(اگر این قضیه برایتان اشنا به نظر میرسد به این علت است که ربع قرن بعد از طراحی انرجیا، ایلان ماسک و شرکتش اسپیس ایکس بر روی راکتهای قابل بازیابی کار میکنند).
در حالی که شاتلهای امریکا چند بار محمولههایی سری را برای پنتاگون به فضا بردند بوران ساخته شده بود تا آشکارا ماموریتهای نظامیانجام دهد.
بوران حتی به گونهای طراحی شده بود که در صورت لزوم بمبهای هستهای با خود حمل کند. اما در نهایت، در سال 1993 این برنامه لغو شد. در سال 2002 میلادی هنگامی که سقف محل نگهداری آن در پایگاه فضایی بایکنور ریزش کرد، از زده خارج شد.
2-فرود آوردن انسان روی ماه
برنامهی امریکایی آپولو تا این لحظه تنها برنامه موفقیتآمیز فرود آمدن انسان روی ماه و هر سطح غیر زمینی دیگری بوده است.
اتحاد جماهیر شوروی برنامههای بزرگی برای فرود آوردن فضانوردان بر سطح ماه پیش از آمریکا داشت اما این برنامهها هیچگاه عملی نشد و فضاپیماها هیچ وقت پرتاب نشدند. با این وجود مسولان شوروی تا سال 1989، زمان اندکی پیش از فروپاشی این کشور، به شکست اعتراف نکردند. برنامهریزیها از سال 1963 آغاز شد.
راکتهای سایوز پیاپی موفق شدند فضانوردان را در مدارهایی بالاتر و دورتر از زمین قرار دهند، هدف نهایی این بود که فضانوردان را به مدار ماه وارد کنند. در ماموریتهای "لونا” (Luna) تلاش میشد سفینههای بدون سرنشین به آرامیبر سطح ماه فرود آیند و مقدمات فرود انسان روی ماه را فراهم کنند.
شوروی هیچگاه موفق به فرود انسان روی ماه نشد
به غیر از آشوبهای سیاسی در اتحاد جماهیر شوروی، تعدادی حادثه کلیدی فرود بر سطح ماه را متوقف کردند. در سال 1967 سفینه سایوز-1 (Soyuz-1) به علت باز نشدن چترش هنگام فرود سقوط کرد و موجب کشته شدن فضانورد "ولادیمیر کاماروف” (Vladimir Kmarov) شد.
همچنین، تعدادی از پروازهای آزمایشی بدون سرنشین در رسیدن به مدار ماه ناموفق بودند و مانع برنامههای بعدی شوروی شدند. به طور خاص شکست "زند-6 "(Zond-6) عیبهای سامانههای بدون سرنشین که قرار بود فضانوردان را به ماه ببرند اشکار کرد.
اتحاد جماهیر شوروی توانست اتصال دو فضاپیمای سایوز-4 و سایوز-5 را در مدار انجام دهد و گامیبه سوی ماه بردارد؛ عدهای فضاپیمایی را که از این اتصال به وجود آمد نخستین ایستگاه فضایی مینامند.
با این وجود پیش از این که بتوانند گامهای بعدی را بردارند موشک پرتابگر آنها (N1) در پایگاه فضایی منفجر و موجب صدمات گستردهای شد. در نهایت، در سال 1969 امریکاییها با موفقیت بر سطح ماه فرود آمدند و برنامه شوروی برای فرستادن انسان به ماه از اولویت خارج شد.
3-ماموریتهای سرنشیندار به مریخ و زهره
برنامهی آپولو این تصور جاهطلبانه را به وجود اورد که میتوان ماموریتهای سرنشیندار به سیارههای مریخ و زهره انجام داد. اما این جاهطلبی هیچ گاه از مرحلهی برنامهریزی فراتر نرفت.
روسها برنامه مشابهی داشتند و در حالی که پروژهی آنها هیچگاه از طراحی روی کاغذ فراتر نرفت از ایدههای خیالپردازانه و غیرممکن ناسا گستردهتر و بهتر بود.
روسها حتی تصمیم داشتند فضاپیمای خود را در مدار زمین بسازند. از آن زمان تا کنون فقط اجزای ایستگاه فضایی بینالمللی با موفقیت در فضا سرهم بندی شدهاند.
شوروی رویاهای بزرگی برای سفر فضاپیمای سرنشیندار به مریخ و زهره در سر داشت
روسها از توسعه راکت "ساترن 5″ (Saturn V) با خبر بودند و تصمیم داشتند از آمریکاییها بهتر عمل کنند. در سال 1959 میلادی آنها کار روی فضاپیماهای سرنشیندار شناسایی به مقصد دو سیارهی مریخ و زهره را آغاز کرده بودند. طبق جدول زمانبندی، تاریخ انجام ماموریت در سال 1971 میلادی بود.
روسها تا جایی پیشرفته بودند که سه فضانورد، "اندره بوژکو” (Andrei Bozhko) و "بوریس الیبیشف” (Boris Ulibishev) و "جرمن مانوفتسف” (German Manovtsev)، به مدت یک سال در مدار زمین قرار داشته باشند تا بتوانند تنهایی و انزوا را در ماموریتهای فضایی شبیهسازی کنند.
بر اساس بررسیهای برخی از مورخان فضایی، برنامههای تحت پیگیری شوروی برای انجام سفر فضایی سرنشیندار به ماه ماموریتی ابتدایی و آزمایشی بوده و تصمیمی جدی برای سفر به ماه وجود نداشته؛ هدف واقعی آنها مریخ بوده است.
اما برنامه سفر به ماه امریکا باعث تغییر برنامه فضایی روسها شد و انها مجبور شدند انرژی خود را نخست روی سفر به ماه متمرکز کنند. در سال 1966 میلادی برنامه سفر انسان به مریخ به کلی به فراموشی سپرده شد.
4-ایستگاه فضایی نظامی
مسابقهی فضایی تنها شامل ماموریتهای اکتشافی صلحآمیز نبود. بسیاری از راکتهایی که در نخستین سالهای مسابقه فضایی از آنها به عنوان پرتابگر استفاده میشد در نهایت به عنوان موشک بالستیک بینقارهای مورد استفاده قرار گرفتند.
اما روسها چیزی داشتند که دیگر کشورها نداشتند: یک پایگاه نظامیسرنشیندار در فضا.
ایستگاه فضایی سالیوت ۳ دارای یک توپ جنگی بود!
برنامه "آلماز” (Almaz) در مجموع سه ماموریت به مقصد فضا انجام داد. نخستین ماموریت، سالیوت-2 (Salyut 2)، پس از قرار گرفتن در مدار شکست خورد. سالیوت 3 و سالیوت 5 موفق بودند و در سالهای 1974 و 1976 میلادی در مدار قرار گرفتند.
آنها پروژههایی آزمایشی بودند که هدف نهایی آنها استفاده نظامیگستردهتر از فضا بود که حتی شامل بهرهگیری از توپهای سریع "ریختر ار-23″ (Rikhter R-23) در فضاپیمای سالیوت-3 میشد. ریختر توپ خودکاری بود که برای استفاده در جنگندههای نیروی هوایی شوروی ساخته شده بود.
مقامات شوروی ادعا میکردند هر دو فضاپیما اهدافی صلح آمیز دارند در حالی که در واقع، آنها به عنوان نمونههایی آزمایشی برای انجام عملیات شناسایی در فضا مورد استفاده قرار میگرفتند.
گفته میشود توپ ایستگاه سالیوت-3 تنها یک بار آن هم در روز پایانی ماموریت شلیک کرده بود. برای ایستگاه چهارمی نیز با نام "او پی اس – 4″ برنامهریزی شده بود اما در نهایت اوراق شد. مقامات اتحاد جماهیر شوروی به این نکته پی برده بودند که ایستگاههای فضایی سرنشیندار به اندازه ماهوارههای شناسایی موثر نیستند.
البته تمام این پروژهها سری نبودند. نشانههای اندکی برای عموم وجود داشت که این ایستگاهها به آن اندازهای که ادعا میشود صلح آمیز نیستند. هم چنین آزمایش توپ ایستگاه سالیوت-3 در جهتی انجام شد که پرتابهها به سرعت وارد جو میشدند و میسوختند.
5-نمونه برداری از سیارکها
آژانس فضایی شوروی برنامهریزی کرده بود در سال 1991 میلادی یک ماموریت نمونهبرداری از سیارکها را انجام دهد. قرار بود فضاپیمای این پروژه به مقصد سیارک وستا، دومین سیارک بزرگ کمربند سیارکها، پرتاب شود، از سطح آن نمونهبرداری کند، و به زمین باز گردد.
این پروژه که به طور مشترک توسط روسیه و فرانسه انجام میشد با موانعی رو بهرو شد. پرتاب فضاپیما تا سال 1994 به تعویق افتاد و زمانی که در سال 1991 اتحاد جماهیر شوروی فروپاشید به طور کامل لغو شد.
روسها هیچ وقت نتوانستند فضاپیمایی را بر روی یک سیارک بنشانند
قرار بود فضاپیما از گرانش سیاره مریخ بهره بگیرد و یک کاوشگر فضایی را به سمت سیارک وستا پرتاب کند که احتمالا به وسیله بالون بر روی سطح آن فرود میآمد.
با وخیمتر شدن اوضاع سیاسی شوروی جزییات پروژه نیز تغییر کرد. برنامه نهایی فضاپیما که قرار بود در سال 1996 انجام شود سفری بزرگ شامل استفاده از گرانش مریخ برای رفتن به پنج سیارک بود که در سال 2001 میلادی نمونه برداری خود را به پایان برساند.
در حالی که تعداد زیادی هدف برای این ماموریت در نظر گرفته شده بود و احتمال میرفت آژانس فضایی اروپا شریک نهایی آن باشد هیچ سختافزار کاملی ساخته نشد. حتی پس از فروپاشی شوروی نیز انجام این پروژه مد نظر بود اما در نهایت لغو شد.
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]
صفحات پیشنهادی
بزرگ ترین محموله مرفین کشور در عملیات پلیس کرمان کشف شد
فرمانده انتظامی استان کرمان از کشف یک تن و 326 کیلو گرم مرفین از جاساز یک دستگاه کانتینر "دانگ فنگ" خبر داد به گزارش نسیم صبا سرهنگ "رضا بنی اسدی" در گفتگو با خبرنگار ما گفت ماموران پلیس کرمان در راستای مبارزه بی امان با سوداگران مرگ با انجام اقدامات اطلاعاتاجرای عملیات عمرانی در بزرگراه تهران -کرج و ایجاد انحراف مسیر
رییس پلیس راه البرز گفت که به دلیل عملیات عمرانی دربزرگراه تهران - کرج در محدوده میدان شهید سلطانی در این محور ساعاتی انحراف مسیر ایجاد می شود سرهنگ رضا اکبری افزود این انحراف مسیر درهردو مسیرشمالی وجنوبی به مدت پنج روز در تاریخ 11 12 17 18و 19آبان ماه جاری ازساعت 23 30الیعملیات تعمیرات بازوی بارگیری بزرگترین پایانه نفتی در کشور
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران گفت تعمیرات بازوی بارگیری بزرگترین پایانه نفتی کشور در جزیره خارگ با موفقیت انجام شد به گزارش لحظه نیوز سید پیروز موسویاظهار داشت شرکت پایانه های نفتی ایران نقش بسیار مهمی در زمینه ذخیره سازی و صادرات نفت خام کشور دارد و بخش عمده نفت خام کشورکشف بزرگ ترین محموله مرفین کشور در عملیات پلیس کرمان
فرمانده انتظامی استان کرمان از کشف یک تن و 326 کیلو گرم مرفین از جاساز یک دستگاه کانتینر دانگ فنگ خبر داد فرمانده انتظامی استان کرمان از کشف یک تن و ۳۲۶ کیلو گرم مرفین از جاساز یک دستگاه کانتینر دانگ فنگ خبر داد به گزارش صدای زرند سرهنگ رضا بنی اسدی در گفتگو با خبرنگار پایجشن تولد ۱۵ سالگی ایستگاه فضایی بین المللی/ماموریت بیوقفه ایستگاه فضایی از سال ۲۰۰۰
جشن تولد ۱۵ سالگی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریت بیوقفه ایستگاه فضایی از سال ۲۰۰۰ دانش > نجوم - ایسنا نوشت با آغاز عملیات ساخت و ساز ایستگاه فضایی بینالمللی در نوامبر سال 1998 روز دوم نوامبر سال 2000 بود که نخستین گروه سکنه انسانی به این آزمایشگاه مدارگرد واردامنیت تردد زائرین اربعین حسینی، بزرگترین دستاورد عملیات محرم
مسئول عملیات سپاه پاسداران گفت بعد از گذشت 33 سال از عملیات محرم امروز مرزهای استان ایلام به بزرگ ترین معبر و محور برای زائرین اباعبدالله الحسین ع تبدیل شده است که این مهم اصلی ترین دستاورد این عملیات می باشد به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج ; سردار مهدی ربانی مسئول عملیات سپاهبزرگترین فیلمی که هیچگاه ساخته نشد!
بزرگترین فیلمی که هیچگاه ساخته نشد همشهری کین 1941 مشهورترین ساخته اورسن ولز است که در اکثر نظرسنجیهای ۵۰ سال اخیر در صدر فهرست برترین فیلمهای تاریخ سینما قرار گرفته است وب سایت فرادید همشهری کین 1941 مشهورترین ساخته اورسن ولز است که در اکثر نظرسنجیهای ۵۰ سال اخیررمزگشایی از ماموریت های جک استراو در ایران
تاریخ نیز نشان داده که جک استراو دو چهره متفاوت زشت و زیبا در مقابل ایران از خود به نمایش گذاشته است جک استراوی که پیشترها در زمان اصلاحات به عنوان عنصری مخالف در مقابل ایران هسته ای قد علم کرده بود حال چهره ای جدید به خود گرفته است به گزارش خبرگزاری بسیج تور ایرانگردی که جک اخط خوردن دوستاره بزرگ فوتبال جهان از فهرست هلند!
دنی بلیند سرمربی تیم ملی هلند فهرست جدید تیمش را برای دیدارهای دوستانه پیش رو اعلام کرد که در آن نامی از روبین فن پرسی و ممفیس دیپای دیده نمی شود به گزارش پایتخت بلیند که پیش از این بارها نارضایتی اش را از نیمکت نشینی فن پرسی در فنرباغچه اعلام کرده بود ترجیح داد این بار او ربرگزاری ۶ مانور عملیاتی سایبری
رئیس پلیس سایبری خبر داد برگزاری ۶ مانور عملیاتی سایبری رئیس پلیس سایبری ناجا از برگزاری ۶ دوره مانور عملیاتی سایبری خبر داد و گفت دشوار کردن نحوه ارتكاب جرم و افزایش قدرت کشف از دستاوردهای مهم پلیس سایبری است ۱۳۹۴ سه شنبه ۱۲ آبان ساعت 10 34 به گزارش خبرگزاری پانا سردار سید-
علم و فناوری
پربازدیدترینها