واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ آبان ۱۳۹۴ (۱۶:۱ب.ظ)
وجود ۲۰ ميليون دلار کالاي قاچاق در کشور/ ناکارآمدي قوانين حوزه مبارزه با قاچاق موج - رئيس سازمان تعزيرات حکومتي با بيان اين که ۲۰ ميليون دلار کالاي قاچاق در کشور وجود دارد، گفت: يک بخش از اين اتفاق به دليل اين است که قوانين در حوزه مبارزه با قاچاق دارو ناکارآمد است.
به گزارش خبرگزاري موج، شب گذشته عليرضا جمشيدي رئيس سازمان تعزيرات حکومتي و عبدالرحمان رستميان نائب رئيس کميسيون بهداشت و درمان مجلس با حضور در برنامه گفتوگوي ويژه خبري بررسي تشکيل کارگروه دولت و مجلس براي نظارت بر بازار بهداشت و دارو پرداختند.
در ابتداي اين گفتوگوي خبري جمشيدي در پاسخ به سؤالي در خصوص تخلفاتي بازار بهداشت و دارو گفت: تخلفاتي که در اين حوزه صورت ميگيرد ظلم مضاعف به مردم است چرا که در بدن تجهيزات تقلبي به کار ميرود.
فقط ۲ درصد از ميزان قاچاق در کشور کشف ميشود
وي با اشاره به حيطه درمان دارو و تجهيزات پزشکي تصريح کرد: حدود ۲۰ تا ۳۰ مورد تخلفات در حوزه بهداشت و دارو بر عهده سازمان تعزيرات است.
رئيس سازمان تعزيرات حکومتي با اشاره به تشکيل کارگروه مجلس و دولت پيرامون نظارت بر بازار بهداشت و دارو تصريح کرد: در جلسهاي که در خدمت کميسيون بهداشت بوديم پيشنهاداتي در مورد کنترل قاچاق دارو ارائه شد.
وي با اشاره به اين که فقط ۲ درصد از ميزان قاچاق در کشور کشف ميشود، گفت: متأسفانه در يکي از خيابانهاي تهران شاهد قاچاق دارو هستيم، نظارت با دستگاههاي متعددي است و سازمان تعزيرات هم در حيطه برخورد با شدت عمل ميکند اما نظارت اصلي بر عهده وزارت بهداشت و درمان است.
رئيس سازمان تعزيرات حکومتي گفت: در بندر شهيد رجايي ۶ هزار کانتينر واردات و صادرات در يک شبانه روز با يک ترانزيت انجام ميشود و تنها يک دستگاه اسکنر وجود دارد که ميتواند ۱۰۰ الي ۱۷۰ مورد را اسکن کند.
وي با اشاره به اين که گمرک بايد دستگاههاي اسکنر را از بودجههاي دولتي تهيه کند، گفت: ۵ هزار و ۷۰۰ الي ۸۰۰ کاميون وارد کشور ميشود که ممکن است به صورت رندم مورد بازديد قرار گيرد.
با قوانين موجود هم ميتوان مانع قاچاق دارو شد
در ادامه اين برنامه رستميان، نائب رئيس کميسيون بهداشت و درمان مجلس در پاسخ به سؤالي در خصوص داروهاي تقلبي در کشور گفت: قاچاق بايد زير ۵ درصد باشد اما وقتي بيشتر از اين ميزان است ناشي از مشکلات مديريتي، فساد اداري در برخي جاها به حساب ميآيد که بايد آن را از بين ببريم.
وي با بيان اين که بايد قانون را بازنويسي کنيم، گفت: در اقتصاد مقاومتي توجه زيادي به دارو و تجهيزات پزشکي شده است و ميزان واردات از دارو و تجهيزات ده برابر صادرات است.
رستميان با بيان اين که با قوانين موجود ميتوان مانع قاچاق دارو شد، گفت: اگر قانوني هم نياز باشد بهتر است دولت لايحه بنويسد چرا که دولت بدنه کارشناسي قوي دارد و مجلس ميتواند کار لايحه را تسريع کند.
نائب رئيس کميسيون بهداشت و درمان مجلس اضافه کرد: البته هم اکنون در مجلس طرح برخورد با تبليغات ماهوارهاي نيز تدوين شده که هم اکنون در نوبت دستور کار صحن علني مجلس قرار دارد و طرح ديگري نيز در کميسيون بهداشت و درمان مجلس در حال بررسي است.
۲۰ ميليون دلار کالاي قاچاق در کشور وجود دارد
در ادامه اظهارات رستميان، جمشيدي معاون وزير دادگستري در خصوص داروهاي ماهوارهاي و اينترنتي اظهار داشت: اين يکي ديگر از موارد تخلفي است که وجود دارد و قطعاً ميشود با اين موضوع برخورد کرد، البته برخورد با اين امر نيازمند تشکيلات نظارتي منسجم و هماهنگ و غير پراکنده است ضمن اين که اين تشکيلات بايد از امکانات کافي نيز برخوردار باشند.
وي با بيان اين که تعداد بازرسان در وزارت بهداشت براي ممانعت از قاچاق دارو و تجهيزات پزشکي در کشور اندک است، گفت: با اين تعداد بازرسي که وجود دارد قطعاً کنترل قاچاق تجهيزات پزشکي ميسر نيست بنابراين در يک بخش نيازمند هوشمندسازي و سيستم سازي و در بخش ديگر نيز نيازمند ناظران قوي و کارآمد براي مقابله با اين مسئله هستيم.
رئيس سازمان تعزيرات حکومتي با بيان اين که ۲۰ ميليون دلار کالاي قاچاق در کشور وجود دارد، گفت: يک بخش از اين اتفاق به دليل اين است که قوانين در حوزه مبارزه با قاچاق دارو ناکارآمد است.
وي در خصوص قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز نيز اظهار داشت: آئيننامههاي اين قانون در دولت نوشتهشده و برخوردها نيز شروع شده اما انتظار ما اين است که در بحث برخورد با قاچاق منسجمتر و قويتر برخورد کنيم.
جمشيدي با تأکيد بر اين که پيشگيري بهترين درمان است، گفت: بهترين درمان اين است که قبل از آن که قاچاق وارد کشور شود بتوانيم از مبادي مانع آن شويم و اين بسيار موثرتر از آن است که بخواهيم با همه صنوف و اقشار برخورد کنيم.
معاون وزير دادگستري در اين رابطه اظهار داشت: ما ۱۶۷ گمرک در کشور داريم که از اين ميزان حدود ۱۰۰ ميليارد دلار کالا را ميتوان وارد يا صادر کرد درحاليکه کره جنوبي با ۵۴ گمرک حدود هزار ميليارد دلار کالا را ميتواند وارد و صادر کند لذا بايد اظهار داشت که ما چرا بايد اين ميزان گمرک داشته باشيم که نظارت و کنترل آن سخت باشد؟
۹۵ درصد مکملهايي که در ماهواره تبليغ ميشوند تقلبي هستند
در بخش ديگري از گفتوگوي ويژه خبري، بهروز جنت مدير کل بازرسي سازمان غذا و دارو طي ارتباط تلفني اظهار داشت: چيزي که وجود دارد اين است که تعداد بازرسان تکاپوي اين مسئله را نخواهد داد و بايد تأکيد کنم که در مبارزه با قاچاق کالا و ارز ما بايد از قبل از مرزها تا مصرفکننده را تحت نظارت داشته باشيم تا در نقاط مختلف بتوانيم زنجيره قاچاق را قطع کنيم تا اين زنجيره به مصرفکننده ادامه پيدا نکند.
مدير کل بازرسي سازمان غذا و دارو درباره ميزان قاچاق دارو در کشور گفت: متأسفانه اين اشتباه در کشور وجود دارد که مکملها به جاي دارو تلقي ميشوند.
وي ادامه داد: به دليل اين که نظام دارويي کلاً زير نظر سازمان غذا و دارو است خوشبختانه ما زير ۵ درصد قاچاق دارو در کشور داريم و آن ۵ درصدي هم داروهايي هستند که کاربردهاي غيرمجاز مانند سقطجنين دارند.
وي در خصوص مکملهايي که در ماهواره نيز تبليغ ميشود گفت: ۹۵ درصد مکملهايي که در ماهواره تبليغ ميشود به صورت قاچاق به دست مردم ميرسد و تقلبي هستند و ۵ درصد مابقي نيز تاريخ گذشته هستند.
آمار قاچاق دارو و سوخت مجموعاً ۷ ميليارد دلار در سال است
رئيس سازمان تعزيرات حکومتي نيز با تأکيد بر اينکه سازمان تعزيرات حکومتي در کشور ميتواند به عنوان سازمان مبارزه با تخلفات در کشور باشد، به راهحلها در بحث مبارزه با قاچاق اشاره کرد و گفت: اولين راهکار در حيطه نظارت است، به اين معنا که نظام بهداشت و درمان ما بايد از پراکندگي و تشتت مراجع مختلف نظارتي نجات پيدا کند.
وي ادامه داد: مسئله دوم که بايد مد نظر قرار گيرد اين است که مرجع رسيدگي بايد يک مرجع واحد باشد که به اعتقاد من مرجع واحد رسيدگي تخلفات کشوري را ميتوان به سازمان تعزيرات حکومتي منتقل کرد و سومين نکته اين است که ما به جاي اين که با قاچاق به صورت موردي برخورد کنيم بايد گمرک را اصلاح کنيم چرا که اگر گمرک اصلاح شود اين حجم کالاي قاچاق وارد کشور نخواهد شد.
در پايان برنامه جمشيدي رئيس سازمان تعزيرات حکومتي در رابطه با ميزان قاچاق دارو در کشور گفت: آمار لوازم بهداشتي و آرايشي حدود ۱ ميليارد دلار و آمار قاچاق دارو و سوخت مجموعاً ۷ ميليارد دلار در سال است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]