تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):خداوند اجابت دعاى مؤمن را به شوق (شنيدن) دعايش به تأخير مى اندازد و مى گويد: «صداي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827487663




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جوانان ايراني زيربمباران شبهات مجازی بيگانگان


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: جوانان ايراني زيربمباران شبهات مجازی بيگانگان
يك‌بار ديگر دشمن، جوانان را هدف قرار داده است اما اين بار ذهن و باورهاي آينده‌سازان ايران را مي‌خواهد و براي تسخير آن از ارائه هر نوع خوراك فكري و فرهنگي دريغ نمي‌كند.
نویسنده : زهرا چيذري 


يك‌بار ديگر دشمن، جوانان را هدف قرار داده است اما اين بار ذهن و باورهاي آينده‌سازان ايران را مي‌خواهد و براي تسخير آن از ارائه هر نوع خوراك فكري و فرهنگي دريغ نمي‌كند. در همين رابطه و
بنا به تأكيد رئيس قوه قضائيه در برابر اين بمباران فرهنگي و هجمه شبهات اعتقادي از طريق رسانه‌ها، ‌شبكه‌هاي اجتماعي و ماهواره‌ها، اين روحانيون هستند كه بايد پاسخگوي شبهات باشند و نسل جوان را اقناع كنند.
شبهات يكي از دوراهي‌هايي هستند كه در طول زندگي با آنها مواجه مي‌شويم. جست‌وجو براي يافتن پاسخ شبهات خيلي وقت‌ها مي‌تواند افراد را به درجات بالاتري از يقين برساند. در دنياي ارتباطات و عصر انفجار اطلاعات اما حجم گسترده اطلاعات در قالب ملغمه‌اي از درست و نادرست مي‌كوشد تا خوراك فكري جهت داده شده‌اي را در ذهن پويا و پرسشگر جوانان و نوجوانان تزريق كند. اينجاست كه ديگر خيلي وقت‌ها جوانان و نوجواناني كه با هجوم القاگر شبهات مواجه مي‌شوند، مجالي براي جست‌وجوي پاسخ شبهات‌شان ندارند. در چنين شرايطي روحانيون جدي‌تر از هميشه بايد به ميدان بيايند و براي پاسخگويي به شبهات اعتقادي منتشرشده از طريق رسانه‌ها و فضاي مجازي به سراغ جوانان بروند. آيت‌الله صادق آملي‌لاريجاني نيز با تأكيد بر آنكه امروز شبهات زيادي در ميان جوانان و در موضوع دين ايجاد شده كه بايد به آنها پاسخ داده شود، ‌افزود: مخاطبان شما از طريق اينترنت، رسانه‌ها، سايت‌ها و ماهواره‌ها در حال بمباران اين شبهات هستند و نمي‌توانيم نسل جوان را بدون اقناع رها كنيم و اگر يك نفر از اين افراد را از اين شبهات نجات دهيم، آن فرد را احيا كرده‌ايم.
  
هدف گرفتن باورها
فضاي مجازي ساز و كار و قواعد خاص خود را دارد و همين قوانين خاص نيز موجب مي‌شود اين رسانه قوي و اثرگذار به محملي جدي و كارآمد در حوزه ايجاد و اشاعه شبهات اعتقادي و سياسي تبديل شود. در اين ميان اما در مقاطعي كه فضاي كلي جامعه به سمت و سوي معنويت و همدلي پيش مي‌رود و آمار جرم و جنايت و خطاهاي رانندگي هم كاهشي محسوس مي‌يابد، ‌بازار شبهات مختلف در فضاي مجازي از هميشه داغ‌تر مي‌شود. نمونه چنين فضاسازي‌هايي را مي‌شد به روشني در عزاداري‌هاي ايام شهادت سرور و سالار شهيدان حضرت اباعبدالله الحسين(ع) و حساب و كتاب‌هاي سرانگشتي و مقايسه ميان هزينه‌هايي كه صرف عزاداري سيدالشهدا و نذري دادن براي سالار شهيدان مي‌شود با هزينه‌هايي كه می‌شد صرف درمان بيماران يا امور خيريه شود، شاهد بود؛ شبهاتي كه مي‌كوشيدند با قلب حقيقت و تحريك عواطف، برخي از افراد داراي باورهاي ضعيف‌تر يا كساني را كه به دنبال بهانه‌تراشي بوده و حتي در برابر نقدهاي بي‌محتوا تسليم و خودباخته مي‌شوند، با خود همراه كنند. اگرچه شبهاتي از اين دست به دليل آنكه در برابر فطرت حق‌جوي انسان قرار دارند چندان در دستيابي به اهدافشان موفق نبودند و هيچ يك از اين شبهات نتوانست ذره‌اي از شور و شعور حسيني در برپايي عزاداري‌ها و پخش نذري بكاهد زيرا اين نذورات علاوه بر زمينه‌هاي اعتقادي، موجب ايجاد اميد و نشاط اجتماعي مي‌شود. با وجود اين اما شبهات اعتقادي و سياسي براي اهداف بلند‌مدت طراحي شده‌اند و گاهي وقت‌ها بي‌پاسخ ماندن يك شبهه در ذهن جوانان و نوجوانان مي‌تواند پايه‌هاي اعتقادي آنان را سست كرده و آنها را نسبت به مباني ديني و سياسي جامعه بدبين كند. با طي اين مرحله است كه با افراد ديگري مواجه مي‌شويم؛‌ جواناني كه به راحتي تحت سلطه نفوذ افكار مغرضانه در‌مي‌آيند و مي‌توانند به مهره‌اي براي پياده‌سازي اهداف بيگانگان تبديل شوند.
 
جايگاه روحانيت در نظام اسلامي
رئيس دستگاه قضا با تأكيد بر اينكه اين نظام به معماري امام خميني(ره) زلزله‌اي در ملت‌هاي منطقه و استكبار جهاني ايجاد كرد، ‌افزود: اصل انقلاب از يك نظريه اعتقادي همراه با فلسفه بر مبناي اصول ديني شكل گرفت و رقيب بزرگي براي دموكراسي در جهان شد، چراكه پايه نظام، مردم‌سالاري ديني بود. به گفته آيت‌الله آملي‌لاريجاني بر اساس اصل ولايت فقيه و قانون اساسي، دادستان كل كشور، رئيس ديوان عالي كشور و رئيس قوه ‌قضائيه و حتي اعضاي مجلس خبرگان و شوراي نگهبان و قضات را روحانيون تشكيل مي‌دهند، اما بصيرت‌بخشي به جامعه نيز از اهميت كمي برخوردار نيست. وي تأكيد كرد: در روزگاري كه بمباران فكري در حال وقوع است و مي‌خواهند نظام را ناكارآمد نشان دهند، دشمن‌شناسي وظيفه روحانيون است.
  
منبر درس و بحث در فضاي مجازي
هر چند منبر و تريبون‌هاي روحانيت در مساجد و رسانه‌ها مي‌تواند فرصت بديعي را براي پاسخگويي به شبهات فراهم آورد اما نبايد فراموش كرد بخشي از نسل نوجوان كه بيشتر در معرض شبهات اعتقادي و سياسي هستند، چندان اهل حضور در مساجد و پاي منبر درس و بحث روحانيت نيستند. اين جوانان و نوجوانان در مقابل در شبكه‌هاي اجتماعي حضوري گسترده دارند و در طول شبانه روز چند ساعت از زمان‌شان را صرف گشت و گذار در شبكه‌هاي اجتماعي مي‌كنند. ناهيد دميرچي، مسئول بسيج طلاب و روحانيون سپاه محمد رسول‌الله در گفت‌وگو با «جوان»‌ مي‌گويد: ‌براي پاسخگويي به شبهات ايجاد شده در اين فضاها لازم است مبلغان ما در فضاي مجازي و شبكه‌هاي اجتماعي حضور مؤثري داشته باشند، زيرا اگر اين شبهات در ذهن افراد باقي بماند مي‌تواند در باورهاي آنها خلل ايجاد كند و در عمل‌شان منعكس شود.
نسرين كاظمي‌مقدم، مدير و فرمانده مدرسه علميه كريمه اهل‌بيت معتقد است بايد بدين منظور ساماندهي صورت گيرد و آموزش‌هاي زيربنايي داشته باشيم چراكه هر روز يك فرقه و شبهه تازه درست مي‌شود كه پرداختن به يكايك آنها مي‌تواند انرژي و توانمندي ما را هدر بدهد، به همين خاطر در كنار پاسخگويي به يك شبهه بايد مبناهاي ديني را هم عرضه كرد اما وقتي ذهن جوانان ما تحليلگر و فعال باشد، خودشان به پاسخ مي‌رسند.
براي تحقق اين آموزش زيربنايي بايد از مدارس شروع كرد. بديهي است حركت‌هاي كند و لاك‌پشتي در برابر سرعت سرسام‌آور بمباران فكري جوانان و نوجوانان گم مي‌شود، همانطور كه در فاصله‌اي كه شما مشغول خواندن اين گزارش هستيد يك شبهه كه ساعت‌ها براي طراحي آن زمان صرف شده هزاران بار توسط مخاطبان شبكه‌هاي اجتماعي به اشتراك گذاشته شده است. به اشتراك گذاشتن هر كدام از اين شبهه‌ها به معناي خللي است كه توانسته در باور فرد به اشتراك‌گذارنده ايجاد كند.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۴ - ۱۹:۵۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


ورزش

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن