واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ آبان ۱۳۹۴ (۱۲:۱۱ب.ظ)
برابري گسترش شبکه حملونقل ريلي تهران با شهرهاي پيشرفته جهان موج - تهران در دهه اخير از شهري با کمترين گسترش شبکه حملونقل ريلي و کمترين دسترسي به ناوگان ريلي، امروز به شهري تبديل شده که از اين نظر شانه به شانه شهرهاي پيشرفته جهان حرکت کرده و با آنها برابري ميکند.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از معاونت حملونقل ترافيک شهرداري تهران، سابقه احداث قطار شهري در تهران به بيش از يک قرن قبل؛ يعني زماني که يک خط آهن رو زميني بين دروازه شهر ري و ميدان باغ شاه به نام ماشين دودي ساخته شده باز ميگردد، در صورتي که تحول جدي در حملونقل ريلي پايتخت و بهره برداري از متروي تهران در دهه اخير رقم خورد.
بر اساس اين گزارش، مترو به عنوان يکي از مهمترين راهکارهاي حل مسأله ترافيک و مشکل آلودگي هوا در جهان شناخته شده و از مزاياي بسياري همچون کاهش زمان و هزينه سفرهاي درون شهري، سهولت در جابهجايي، کاهش آلودگي هوا و کاهش مصرف انرژي برخوردار است و در بين مُدهاي حملونقلي، از نظر اقتصادي، اجتماعي، بهداشتي و زيست محيطي، برترين گزينه است.
تهران يکي از پيشرفتهترين متروها را بين ۱۰۶ شهر جهان دارد
بنا بر اين گزارش، مترو به عنوان پاکترين، سالمترين، ايمنترين و به طور کلي کارآمدترين شبکه حملونقلي، نقش انکارناپذيري در حل مسائل و مشکلات اقتصادي، اجتماعي، بهداشتي و محيط زيستي ناشي از ترافيک دارد، به طوري که سفر با مترو باعث صرفهجويي روزانه دو ميليارد تومان در مصرف سوخت ميشود که در کنار آن، آلودگي هوا و خسارات آن نيز کاهش مييابد.
اين گزارش ميافزايد، هر روز بالغ بر سه ميليون سفر در تهران با مترو انجام ميشود که با احتساب شش دهم ليتر صرفهجويي در مصرف سوخت در هر سفر، روزانه يک ميليون و ۸۰۰ هزار ليتر در مصرف سوخت صرفهجويي ميشود، ضمن اينکه با احتساب ۲۷ دقيقه صرفهجويي در وقت در هر سفر با مترو، روزانه حدود يک و نيم ميليون ساعت نيز در وقت شهروندان صرفهجويي ميشود.
بررسي رتبه متروي پايتخت کشورمان در بين متروي ۱۰۶ شهر جهان، حاکي از اين است که متروي تهران با طول ۱۷۰ کيلومتر، يکي از ۲۰ متروي طولاني جهان و از نظر تعداد سفر در روز با حدود ۳ ميليون سفر روزانه، يکي از ۱۰ متروي پر مسافر دنيا است و به علاوه، از نظر شاخص تعداد مسافر بر کيلومتر، متروي تهران يکي از ۲۰ متروي پر تراکم و از نظر تعداد ايستگاه با ۱۹۳ ايستگاه، يکي از ۳۰ متروي برتر جهان است، ضمن اينکه از نظر قيمت بليت مترو يکي از ۵ شهر ارزان دنيا است.
بر پايه اين گزارش، متروي تهران تا سال ۷۸، تنها ۶۰ دستگاه واگن در اختيار داشت که اين تعداد در سال ۸۴ به ۳۵۱ دستگاه رسيد، اما؛ پس از يک دهه رشد صعودي در آستانه سال جديد تحصيلي امسال، به يک هزار و ۲۴۹ دستگاه واگن افزايش پيدا کرد که به اين ترتيب، به طور متوسط سهم هر ۷ هزار و ۶۰۰ نفر مردم تهران از ناوگان ريلي، يک دستگاه واگن مترو است.
اين گزارش ميافزايد: در تهران تا سال ۷۸ تنها ۱۲ ايستگاه مترو وجود داشت که اين تعداد در سال ۸۴ به ۴۱ ايستگاه رسيد، اما؛ بعد از يک دهه رشد صعودي و پس از افتتاح بخش شمالي خط سه مترو با حضور رئيس جمهور و شهردار تهران در ايستگاه متروي قائم به ۹۳ ايستگاه، به کمتر از هر ۱۰۰ هزار نفر يک ايستگاه و به طور مشخص به هر ۹۷ هزار نفر يک ايستگاه، کاهش پيدا کرده است.
بر مبناي اين گزارش، تهران تا سال ۷۸ تنها ۴۰ کيلومتر خط مترو داشت که اين ميزان تا قبل از سال ۸۴ به ۷۹ کيلومتر رسيد که ۴۰ کيلومتر آن روي زمين قرار داشت و به عبارتي، تنها ۳۹ کيلومتر آن زير زمين بود، اما؛ اين خطوط بعد از يک دهه رشد صعودي و پس از افتتاح بخش شمالي خط سه مترو به طول ۱۸ کيلومتر در آستانه سال جديد تحصيلي امسال، به ۱۷۰ کيلومتر رسيد که ۱۲۸ کيلومتر آن زير زمين قرار دارد و به طور متوسط سهم مردم تهران از خطوط مترو هر ۵۳ هزار نفر يک کيلومتر مترو است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]