واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ آبان ۱۳۹۴ (۱۰:۴ق.ظ)
شرايط ويژه در ۳۴۳ دشت آبي کشور/اجراي برنامه ايمني آب با همکاري محيط زيست موج - يک مقام مسوول در وزارت نيرو از شرايط ويژه در ۳۴۳ دشت آبي کشور خبر داد و گفت: ساليانه تا ۷ ميليارد مترمکعب از ذخاير زيرزميني آبي کشور نابود ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، جواد ميبدي گفت: کسري مخزن علاوه بر کاهش سطح آبهاي زيرزميني، از نظر کيفيت نيز مشکلاتي را براي اين آبها به وجود آورده است. مدير کل دفتر نظامهاي بهرهبرداري و حفاظت آب و آبفاي وزارت نيرو افزود: سالانه علاوه بر مصرف آبهاي تجديدپذير، شش تا هفت ميليارد مترمکعب از مخازن آبهاي زيرزميني کشور کاسته ميشود.
وي ادامه داد: هم اکنون ۹۰ درصد مصرف آب کشور در بخش کشاورزي، هفت درصد در بخش شرب و سه درصد در بخش صنعت است که ۵۵ درصد آنها از سفره آبهاي زيرزميني و بقيه از منابع سطحي تأمين ميشود.
ميبدي بيان داشت: ۶۰۹ محدوده مطالعاتي در کشور وجود دارد که از اين ميزان ۳۴۳ دشت به علت کمآبي و کاهش سطح آبهاي زيرزميني دشت ممنوعه شدهاند. سال گذشته ۱۵ طرح احيا و تعادل بخشي به منابع آب زير زميني به تصويب شوراي ملي آب رسيد که بر اساس آن با نصب کنتور بر روي چاههاي مجاز، از اضافه برداشت آنها جلوگيري و چاههاي غيرمجاز نيز مسدود ميشود.
وي گفت: اجراي طرح احيا و تعادل بخشي به منابع آب با هدف جلوگيري از کاهش سطح آبهاي زيرزميني و باز گرداندن آنها به حالت اوليه اجرايي شده است.
مدير کل دفتر نظامهاي بهرهبرداري و حفاظت آب و آبفاي وزارت نيرو يادآور شد: اين وزارتخانه، ماهيانه با آزمايش آب هفت هزار و ۳۳ رشته چاه، يک هزار و ۳۹۱ رشته قنات و ۸۳۷ چشمه، يک هزار و ۹۴۳ ايستگاه، کيفيت آبهاي سطحي و زيرزميني سطح کشور مديريت و نظارت کافي را به عمل ميآورد.
ميبدي ادامه داد: هم اکنون وزارت نيرو با برخورداري از آزمايشگاههاي مجهز و به روز در حوزه آب و فاضلاب توانسته ميزان نيترات آب را در سطح شهرها و روستاها به سطح استانداردهاي بينالمللي نزديک کند. همچنين با اجرا و تشکيل کارگروه نظام مديريت جامع کيفيت آب و ابلاغ و تشکيل اين کارگروه در تمامي استانهاي کشور متشکل از آب منطقهاي، آب و فاضلاب شهري، محيط زيست و سازمان بهداشت، اجراي مديريت جامع و پايش کيفيت آب شرب را در دستور کار خود قرار داده است.
مدير کل دفتر نظامهاي بهرهبرداري و حفاظت آب و آبفاي وزارت نيرو افزود: در سالهاي گذشته پنج تا ۱۰ درصد اعتبارات وزارت نيرو به حفاظت کيفيت و کميت آب اختصاص مييافت و ۹۰ درصد آن براي مصارف توسعهاي و سدسازي استفاده ميشد.
وي ادامه داد: سال گذشته براي مديريت و افزايش کيفيت آب ۲۵ ميليارد تومان به طرح تعادل بخشي آب اختصاص يافت که اين اعتبار در سال جاري به ۳۲۵ ميليارد تومان افزايش يافته و پيشبيني ميشود در دو سال آينده ۵۰ درصد اعتبارات وزارت نيرو براي بهرهبرداري کيفيت و ۵۰ درصد براي اتمام طرحهاي نيمه تمام و توسعهاي هزينه شود.
اين مقام مسوول در وزارت نيرو از اجراي برنامه ايمني آب با همکاري محيط زيست خبر داد و گفت: در اين طرح از ابتداي حوزه آبريز تا انتهاي مسير، منابع آلوده و آبهاي سطحي از نظر کيفيت مورد پايش قرار ميگيرند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]