واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر گزارش میدهد؛
تولید ۲۵ کیلو طلای سرخ در ورامین/زعفران ورامین نیازمند توجه ویژه
شناسهٔ خبر: 2954411 - دوشنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۴ - ۰۶:۲۰
استانها > تهران
ورامین- طی سالهای اخیر کشاورزان زیادی وارد حوزه تولید زعفران در ورامین شدهاند، در این شرایط برنامهریزی درست و مدیریت صحیح منابع میتواند زمینه صادرات زعفران ورامین را فراهم کند. خبرگزاری مهر-گروه استانها: زعفران یکی از محصولات پردرآمد در حوزه صادرات است که جمهوری اسلامی ایران نیز جایگاه ویژه و برجسته را در بازارهای بینالمللی این محصول دارد. ارزش آوری بالای صادراتی محصول زعفران، کشورهایی که دارای زمینهای مستعد برای کشت این طلای سرخ است را به تکاپو انداخته و این امر، برنامهریزی درست و مدون ایران را برای حفظ و گسترش جایگاه بینالمللی خود میطلبد. شهرستان ورامین یکی از مراکز تولید زعفران کشور امروز مناطقی نظیر شهرستان پاکدشت، رباطکریم، اسلامشهر و ورامین در حوزه تولید و برداشت زعفران در استان تهران فعالشدهاند و انحصار تولید این محصول مهم را از برخی استانهای کشور گرفته اند.
قسمت عمدهای از تولیدات زعفران شهرستان ورامین مربوط به بخش جوادآباد این شهرستان است که بهعنوان نقطه اصلی و استراتژیک کشاورزی دیار ۱۵ خرداد شناختهشده است. زمینهای ورامین مستعد کشت طلای سرخ طی سالهای اخیر کشاورزان و سرمایهگذاران بیشتری وارد حوزه تولید زعفران در شهرستان ورامین شدهاند و برنامهریزی درست و مدیریت صحیح منابع و امکانات، میتواند زمینه صادرات زعفران شهرستان ورامین را فراهم کند. به گفته کشاورزان ورامینی یکی از مهمترین مشکلات این حوزه، نبود مرکز فرآوری و بستهبندی زعفران است که اجازه نمیدهد زعفران این خطه با قیمت مناسبتر و با برند این شهرستان به نقاط مختلف ارسال شود. زعفران محصولی مناسب برای زمینهای ورامین است حسین حسینی کارشناس مسائل اقتصادی و کشاورزی در این زمینه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: زعفران ازجمله محصولاتی است که نیاز کمی به آب دارد و با توجه به کمبود منابع آبی در شهرستان ورامین و مستعد بودن زمینهای این منطقه، بهترین فرصت برای گسترش کشت چنین محصول مهمی فراهم است. وی افزود: امروز کشت زعفران که دارای سود خوب و قابلتوجه بوده و نسبت به بسیاری از محصولات، امکانات کمتری میخواهد، نیازمند توجه جدی مسئولان مربوطه است. حسینی ادامه داد: تشویق کشاورزان به علمی شدن کشاورزی و ارائه بستههای تشویقی برای سوق دادن کشاورزان به این حوزه و استفاده حداکثری از ظرفیتهای موجود ازجمله راهکارهایی است که باید از سوی مسئولان دنبال شود.
محمدی یکی دیگر از فعالان بخش کشاورزی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: زعفران شهرستان ورامین دارای مواد افزودنی نیست. وی افزود: به دلیل نداشتن مواد افزودنی، زعفران شهرستان ورامین یکی از مرغوب ترین زعفران های تولید شده محسوب می شود که در بازارهای داخلی به فروش می رسد. محمدی ادامه داد: قطعا ظرفیت های ویژه بیشتری در حوزه تولید زعفران در شهرستان ورامین وجود دارد که در صورت توجه می تواند نام ورامین را در این حوزه بیش از پیش مطرح کند. پنج هکتار از اراضی شهرستان ورامین زیر کشت زعفران است محمدحسین تاجیک رییس جهاد کشاورزی شهرستان ورامین نیز به خبرنگار مهر گفت: هرساله و همزمان با ماههای آبان و اوایل آذر، برداشت محصول زعفران از مزارع شهرستان ورامین آغاز میشود.
وی افزود:بر اساس آمارها بیش از پنج هکتار از اراضی شهرستان ورامین زیر کشت محصول زعفران قرار دارد که بهطور میانگین از هر هکتار بین چهار الی پنج کیلوگرم زعفران برداشت میشود. تاجیک ادامه داد: زمینهای شهرستان ورامین مستعد کشت محصول زعفران است و با توجه به اینکه این محصول نیاز زیادی به آب ندارد، طی سالهای اخیر موردتوجه کشاورزان بیشتری قرارگرفته است. وی اضافه کرد: جهاد کشاورزی شهرستان ورامین نیز از کسانی که در این حوزه وارد میشوند، حمایت میکند و تلاش دارد زمینه کشت و برداشت محصول زعفران در شهرستان را افزایش دهد. برداشت ۲۵ کیلوگرم زعفران از اراضی شهرستان ورامین در سال گذشته وی عنوان کرد: در سال گذشته حدود ۲۵ کیلوگرم زعفران از اراضی شهرستان ورامین برداشت و روانه بازار شد که تمام تلاش ما افزایش این میزان است. رییس جهاد کشاورزی شهرستان ورامین ایجاد واحد فرآوری و بستهبندی زعفران را یکی از نیازهای شهرستان ورامین دانست و افزود: در صورت فراهم شدن این واحد میتوان کشاورزان بیشتری را برای کشت این محصول ترغیب کرده و زمینه صادرات زعفران ورامین را فراهم آورد و جهاد کشاورزی برای رسیدن به این مهم تلاش می کند. تاجیک گفت: برنامهریزی جهاد کشاورزی شهرستان ورامین علمی کردن کشت و برداشت زعفران در این منطقه متناسب بااستعدادها و ظرفیتهای زمینهای شهرستان ورامین است. خبرنگار: سید محمد حسن محمودی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]