تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):آنچه دوست ندارى درباره‏ ات گفته شود، درباره ديگران مگوى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802900137




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

منتقدان حضور ایران در مذاکرات سوریه چه می‌گویند؟ |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: منتقدان حضور ایران در مذاکرات سوریه چه می‌گویند؟
مذاکرات بین المللی حل و فصل بحران سوریه که روز جمعه در وین برگزار شد، نه تنها به عنوان یکی از مهمترین موضوعات مربوط به امنیت بین الملل، در عرصه جهانی در مرکز توجه قرار گرفت، بلکه در داخل ایران نیز از منظری دیگر به محل بحث موافقان و مخالفان تبدیل شد. اما استدلال موافقان و مخالفان شرکت ایران در این گونه نشست ها چیست و هریک از آن ها چه دیدگاه و رویکردی دارند؟
کد خبر: ۵۴۳۸۳۹
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۲ - 01 November 2015



منتقدان حضور ایران در مذاکرات سوریه چه می‌گویند؟
مذاکرات بین المللی حل و فصل بحران سوریه که روز جمعه در وین برگزار شد، نه تنها به عنوان یکی از مهمترین موضوعات مربوط به امنیت بین الملل، در عرصه جهانی در مرکز توجه قرار گرفت، بلکه در داخل ایران نیز از منظری دیگر به محل بحث موافقان و مخالفان تبدیل شد. اما استدلال موافقان و مخالفان شرکت ایران در این گونه نشست ها چیست و هریک از آن ها چه دیدگاه و رویکردی دارند؟


به گزارش «تابناک»، مذاکرات بین‌المللی وین برای حل و فصل بحران سوریه، روز جمعه در حالی در وین، پایتخت اتریش برگزار شد که برای نخستین بار، جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از طرف‌های ذینفع و موثر در این موضوع، به آن دعوت شده و در سطح وزیر خارجه شرکت کرده بود. هرچند برخی غربی و عربی چنین بیان می‌کردند که هدف نهایی از مذاکرات، رسیدن به یک زمان‌بندی برای کنار رفتن بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه از قدرت است، مواضع ایران و روسیه درباره این موضوع سبب شد آن‌ها نتوانند در مسیر مورد نظر خود به موفقیت دست پیدا کنند.


به این ترتیب، نشست وین با انتشار بیانیه‌ای 9 ماده‌ای، مشتمل بر کلیات مورد توافق همه طرف‌های حاضر، به کار خود پایان داد. با این حال، همان‌گونه وزرای خارجه کشورهای حاضر در این نشست نیز اعلام کرده‌اند، برای دستیابی به یک راه حل سیاسی واقعی، هنوز به کار بیشتر و گفت‌و‌گوهای بیشتری نیاز است. 


همان گونه که اشاره شد، این نخستین بار بود که از ایران برای شرکت در مذاکرات بین المللی مربوط به سوریه دعوت می شد. پیش از این، مهمترین نشست های برگزار شده در این سطح، مذاکرات «ژنو 1» و «ژنو 2» بود که با وجود توافق ظاهری بر سر برخی اصول، مجموعه ای از عوامل منطقه ای و بین المللی در عمل جلوی موفقیت آن ها را گرفت و هیچ نتیجه عینی و ملموسی از آن ها حاصل نشد. همین امر بود که سبب شد مجموعه ای از بازیگران بین المللی، حضور ایران را برای دستیابی به هر گونه نتیجه واقعی در سوریه ضروری دانستند.


اما در پی اعلام رسمی دعوت از ایران برای شرکت در مذاکرات وین و سپس، پذیرش این دعوت از سوی ایران، برخی از منتقدان در داخل چنین استدلال کردند که حضور ایران در چنین نشستی که قرار است سرنوشت سوریه، به عنوان مهمترین متحد منطقه ای ایران در آن رقم بخورد، به صلاح نبوده و نیست. 


مهمترین محور استدلال این گروه از منتقدان این است که حضور ایران، در عمل به معنای مشروع دانستن و رسمیت بخشیدن به فرایندی است که قرار است از دل مذاکرات حاصل شود. به عبارت دیگر، بیانیه پایانی مذاکرات، هرچه که باشد، تأیید ایران را نیز به عنوان یکی از شرکت کنندگان با خود خواهد داشت و این امر، می تواند به طور بالقوه سبب به خطر افتادن منافع ایران شود. نمود این امر در مذاکرات اخیر می توانست توافق بر سر زمان بندی خروج بشار اسد از قدرت باشد. امری که برخی رسانه های غربی روز جمعه شایعه موافقت ایران با آن را نیز مطرح کردند که البته به سرعت تکذیب شد.


بر این اساس، آنچه که این دسته از منتقدان به آن اعتقاد دارند، این است که ایران می بایست ضمن کناره گرفتن از روندهای صلح و سازشی که با مشارکت دولت های غربی و همچنین کشورهای عربی مخالف دولت دمشق برگزار می شود، تمرکز خود را بر حمایت از مقاومت و ارتش سوریه قرار دهد؛ زیرا در غیر این صورت، همراه شدن ایران با روندهای سیاسی بین المللی سبب ضعیف شدن حمایت از دولت سوریه و دیگر متحدان می شود.


اما نکته ای که به نظر می رسد این گروه به آن بی توجهند، این است که اتفاقاً همین حضور ایران – در کنار حضور روسیه به عنوان دیگر متحد دولت سوریه – در نشست وین بود که سبب شد با وجود اصرار برخی طرف ها، به ویژه عربستان سعودی، طرفین نتوانند بر سر زمان بندی خروج اسد از قدرت به توافق برسند و اصولاً بحثی درباره این موضوع در بیانیه پایانی مطرح نشود.


جمهوری اسلامی ایران همزمان با اعلام پذیرش دعوت برای شرکت در مذاکرات اخیر، اعلام کرد که بر اساس اصول شناخته شده و رسمی خود در مذاکرات حاضر شده و هیچ گونه شرطی را در این زمینه نخواهد پذیرفت. به عبارت دیگر، مذاکرات وین به عرصه ای تبدیل شد که ایران توانست با حضور در آن، حرف خود را زده و موضع خود را درباره سوریه اعلام کرده و در مقابل، شرطی را علیه منافع خود نپذیرد.


به این ترتیب و با توجه به این موارد، این سوال مطرح می شود که اگر ایران به عنوان متحد دولت سوریه در چنین مذاکراتی شرکت نکرده و با این وسیله از حقوق ملت سوریه دفاع نکند، به چه وسیله دیگری می تواند این کار را انجام دهد؟ به عبارت دیگر، منتقدانی که با حضور ایران در این مذاکرات مخالفت ورزیده اند، چه راهکار دیگری را به جای آن ارائه می دهند؟


نکته دیگری که باید در این زمینه توجه داشت، این است که حضور ایران در مذاکرات و وارد شدن در روند دیپلماتیک مربوط به سوریه، به معنای تعطیل کردن حمایت از مقاومت نیست. آن گونه که طی هفته های اخیر نیز به روشنی مشاهده شده، ایران همزمان با اعلام آمادگی برای مشارکت در حل و فصل سیاسی بحران سوریه، به طور جدی در عرصه میدانی تحولات سوریه نیز دخیل بوده و در مقابل گروه های تروریستی به حمایت از دولت دمشق پرداخته است. به نظر می رسد حضور فعال ایران در هر دو عرصه، بهترین راهکاری باشد که در شرایط کنونی می توان در پیش گرفت. 

















این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن