واضح آرشیو وب فارسی:مهر: فرمانداران قزوین:
تداوم بحران آب موجب افزایش مهاجرت از روستاهای قزوین میشود
شناسهٔ خبر: 2954791 - یکشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۱
استانها > قزوین
قزوین- فرمانداران شهرستانهای تاکستان و آوج تداوم بحران آب در استان قزوین را موجب افزایش پدیده مهاجرت دانستند و خواستار مدیریت جدی و قاطعانه در این شرایط شدند. به گزارش خبرنگار مهر، در بیست و سومین جلسه اتاق فکر آب که صبح یکشنبه به ریاست استاندار قزوین در شرکت آب منطقهای قزوین برگزار شد، برای تسریع در نصب کنتورهای هوشمند در دستگاههای اجرایی، دانشگاهها و واحدهای صنعتی و کشاورزی، مقابله با چاههای غیرمجاز و استفاده از ایدههای نوین برای مقابله با کمبود آب در استان شدند. در این جلسه ایرج حیدری فرماندار تاکستان با ابراز نگرانی از تداوم کمآبی در استان گفت: روستا چوزه با ۱۵۰۰ نفر جمعیت باکم آبی جدی مواجه شده و اگر آب شرب این روستا تأمین نشود شاهد مهاجرت مردم در آینده خواهیم بود. وی افزود: حفر چاه در این منطقه با لایههای آهکی سخت برخورد و روند عملیات را با وقفه مواجه کرده و چشمههای سه روستای دیگر هم در مسیر ساخت سد نهب دچار کمآبی شدهاند که باید برای رفع مشکل اقدام کرد. حیدری گفت: پارک جنگلی ۵۰ هکتاری تاکستان هم در صورت نداشتن مجوز چاه با مشکل مواجه میشود و سرمایههای سنگین انجامشده در این بوستان هدر میرود که از استاندار انتظار پیگیری موضوع راداریم.
در ادامه علیاکبر سلیمانی فرماندار شهرستان آوج هم اظهار داشت: کمبود آب در منطقه و نیمهکاره ماندن مجتمعهای آبرسانی به پدیده مهاجرت روستائیان شتاب میبخشد لذا باید به این موضوع توجه جدی کنیم. وی افزود: احداث سدهای کارشناسی نشده، متوقف ماندن طرحهای آبیاری مدرن و بیتوجهی به مدیریت مصرف میتواند بحران آب را مضاعف کند لذا باید برنامهریزیها بر اساس دیدگاه کارشناسی و کاربردی باشد. همایش بینالمللی آب دستاوردهای خوبی داشت در ادامه این جلسه پیمان دانش کار آراسته استاد دانشگاه و دبیر همایش بینالمللی آب در قزوین اظهار داشت: این همایش با حضور کارشناسان کشورهای خارجی در مدت یک هفته برگزار شد و ضمن ارائه مقالات علمی و سخنرانیهای کارشناسی در بازدید میدانی از پروژههای سدسازی، سیستم انتقال آب دشت قزوین و کارگاههای آموزشی دستاوردهای خوبی داشت. آراسته بیان کرد: در میزگردهای تخصصی پیشنهادهایی برای تغییر الگوی کشت، آبیاری شبانه، استفاده از روشهای علمی در کاشت، داشت و برداشت، اصلاح دستگاههای کلان در راستای کشت متمرکز، توجه به موجودیت آب در آمایش سرزمین مطرح شد که موردتوجه قرار خواهد گرفت. وی گفت: ارزشگذاری اقتصاد آب، توجه به مهندسی آب در تولیدات کشاورزی و کاهش یارانه آب در بخش کشاورزی، اجرای پروژههای حسابداری آب، تخمین آب برگشتی از دیگر موضوعاتی بود که توسط کارشناسان ایرانی و خارجی در همایش بینالمللی آب موردبحث و تبادلنظر قرار گرفت.
استاد دانشگاه بینالمللی امام خمینی قزوین اضافه کرد: اخلاق مهندسی کشاورزی در کشور فراموششده لذا فارغالتحصیلان این بخش کیفیت لازم را برای فعالیتهای اجرایی و کاربردی ندارند که این نقیصه باید برطرف شود. وی از امضاء تفاهمنامه بین دانشگاه امام خمینی با چند دانشگاه جهان بهعنوان دیگر دستاوردهای این همایش نام برد. حسن برگزین عضو هیئتعلمی دانشگاه زنجان هم در این نشست گزارشی از طرح جدید پوشش نانو آوپاد برای کاهش میزان تبخیر در سدها و استخرهای ذخیره آب ارائه کرد. وی افزود: این محصول جدید بر پایه فنآوری نانو ارائهشده و فوق عایق حرارتی است که تا حدی زیادی میتواند از تبخیر آب جلوگیری کند.
برگزین اظهار داشت: تبخیر آب در استان قزوین در حال حاضر ۱۸۰۰ تا ۲۴۰۰ میلیمتر در سال است که پیشبینی میشود تا سال ۲۰۲۵ این میزان به ۴۰ درصد افزایش یابد لذا اجرای طرحهای نوبت برای مقابله با این هدر رفت آب ضروری است. برگزین یادآور شد: این طرح میتواند در سدها و استخرهای ذخیره آب کشاورزی عملیاتی شود و چون در مقیاس تولید هستیم در شرایط کنونی بدون حمایت مسئولان قادر به اجرای طرح در مقیاس کوچک و در استخرها نیستیم. وی گفت: در صورت حمایت مسئولان استان آمادگی داریم برای اجرای این طرح که میتواند در کاهش میزان تبخیر نقش اساسی ایفا کند در قزوین اقدام کنیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]