واضح آرشیو وب فارسی:مهر: روستاگردی مهر؛
دهکدههای پرنقش و نگار مازندران/ پاییز روستاها طلاییتر است
شناسهٔ خبر: 2954610 - یکشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۲
استانها > مازندران
ساری - خانه های کاهگلی، پیادهروهای سنگفرش شده و عطر درختان کهنسال عناب روستاهای پرجاذبه مازندران، نقش و نگارهای زیبایی در پاییز برگ ریزان ایجاد کرده است. خبرگزاری مهر - گروه استانها: پاییز گردی در روستاهای مازندران هم صفای خاص خودش را دارد، کافی است چند کیلومتری از شهر و هیاهوی زندگی شهری به سمت کوهپایهها یا جلگه بروید تا پاییز برایتان رنگ و بوی تازهای گیرد. اولین مقصدمان روستای شورمست میشود و برای دیدنش باید هشت کیلومتر از سوادکوه دور شوید، دیوارهای کاهگی و سنگفرش خیابانهایش، طبیعت بکر و رؤیایی در هوای پاییزی بیش از هر چیز جلبتوجه میکند، اینجا پاییز، طلاییتر و هزار رنگشده است. شورمست با ۱۱۰ باب خانه مسکونی، یکی از روستاهای نمونه طرح هادی استان مازندران در هشت کیلومتری شهرستان سوادکوه واقعشده است، دیوارهای کاهگلی و سنگفرش خیابانهای این روستای کوهستانی جاذبههای خاصی را برای گردشگران ایجاد کرده است. اینجا روستایی است که همه ساختوسازها در آن زیر نظر بنیاد مسکن و بر اساس معماری سنتی و بومی صورت میگیرد و معماری افسارگسیخته شهری و غربی در آن جایی ندارد اینجا روستایی است که همه ساختوسازها در آن زیر نظر بنیاد مسکن و بر اساس معماری سنتی و بومی صورت میگیرد و معماری افسارگسیخته شهری و غربی در آن جایی ندارد و به گفته غلامرضا فقیهی مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سوادکوه همه ساختوسازهای این روستا با نظارت بنیاد مسکن انجام میپذیرد. وی در گفتگو با خبرنگار مهر میگوید: چون روستاها و شهرهای مازندران به هم نزدیک هستند بنیاد مسکن میتواند بافرهنگ سازی و سنتگرایی از ورود معماری شهر به روستا جلوگیری کند. فقیهی با اشاره به اجرای طرح بافت باارزش در روستاها گفت: بافت باارزش باهدف پایبندی به سنتها در نمای بیرونی خانهها و با حفظ سلیقههای امروزی در داخل منازل تاکنون در کندلوس و جواهر ده اجرا و روستای عالمکلای سوادکوه شروعشده است. برای دیدن اولین مبلمان روستایی و اولین پارک روستایی کشور، آدرس روستای واسکس و پایین لموک را در قائمشهر میدهند که اولین مبلمان در سال ۸۸ و اولین پارک روستایی کشور در سال ۸۹ به بهرهبرداری رسید.
پارک پایین لموک بااعتباری بالغبر ۷۰۰ میلیون تومان و مشارکت دهیاری با بنیاد مسکن ساختهشده است و سعید قاسم پور مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قائمشهر و سیمرغ در گفتگو با خبرنگار مهر، بابیان به اینکه قائمشهر بیشترین مشارکت مردمی را در سطح روستاها دارد، اظهار داشت: اولین مبلمان روستایی کشور درروستای واسکس در سال ۸۸ و اولین پارک روستایی کشور در روستای پایین لموک قائمشهر در سال ۸۹ به بهرهبرداری رسید. مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قائمشهر و سیمرغ افزود: اعتبار طرح هادی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان قائمشهر ۱.۵ میلیارد تومان از تبصره ۲۲ و ۷۸۰ میلیون تومان از محل تملک و دارایی تعیینشده است. وستان عناب در روستای «پایین دسته رکن کلاً» از توابع شهرستان سیمرغ دیگر مقصد پاییز گردیمان است، انبوه درختان ۱۰۰ ساله عناب که هر بینندهای را مجذوب خود میکنند و بوستان عناب در روستای«پایین دسته رکن کلاً» از توابع شهرستان سیمرغ دیگر مقصد پاییز گردیمان است، انبوه درختان ۱۰۰ ساله عناب که هر بینندهای را مجذوب خود میکنند، وجهتسمیه این پارک شدهاند. فضای سبز، گلکاری و وسایل ورزشی فضای بسیار دلنشینی را برای استراحت و گذران اوقات فراغت رهگذران، گردشگران و اهالی روستا فراهم کردهاند. ساخت این بوستان که در فاصله ۸ کیلومتری دریا و در مجاورت محور توریستی بهنمیر- سیمرغ واقعشده است و در سال ۸۸ با همیاری اهالی ۵۵۰ نفری روستای پایین دسته رکن کلاً شهرستان سیمرغ شروع شد. حسین محمدی، بخشدار مرکزی سیمرغ در خصوص احداث بوستان عناب که از جاذبه های گردشگری روستا شده است، به خبرنگار مهر میگوید: این پروژه در سال ۹۱ با هزینه ۹۴۸ میلیون تومان در اجرای طرح هادی شامل ۷۷۰ متر زیرسازی و آسفالت، هزار و ۴۰۰ متر جدول و پیادهسازی و ۸ هزار متر بوستان عناب به بهرهبرداری رسید. محمدی مهاجرت معکوس به روستا را راهحلی برای معضل بیکاری دانست و گفت: با توجه به اینکه روستا محل کسبوکار است، علاوه بر حل معضل اشتغال معضلات شهرها هم حل خواهد شد.
سعید قاسم پور، مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قائمشهر و سیمرغ نیز در خصوص بوستان عناب به مهر میگوید: این بوستان بهعنوان برترین پارک روستایی کشور با پنج هزار متر وسعت در روستای پایین دسته رکن کلا در سال ۹۱ افتتاح شد. قاسم پور با اشاره به مشارکت اهالی روستا، ادامه داد: ۸۰۰ میلیون تومان برای ساخت پارک و المان و معابر روستا هزینه شده است. روستایی مصون مانده از ساخت و سازهای بی رویه نوشیروانکلا از دیگر روستاهای نمونه و شاخص مازندران است که هنوز سایه ساختوسازهای بیرویه بر آن سایه نیفکنده است، روستایی با دیوارهای یکدست کاهگلی از توابع شهرستان بابل که قدمت چهارصدساله دارد و در فصل پاییز نیز گردشگران را به خود میخواند. رضا قاسم نژاد، مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان بابل در گفتگو با خبرنگار مهر درباره بافت این روستا با اشاره به اینکه در حین اجرای طرح هادی شیروانکلا تمامی شبکههای برق این روستا هم اصلاح شد، اظهار داشت: طرح هادی نوشیروانکلا یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان هزینه در برداشت که مباحثی از قبیل عقبنشینی، تعریض معابر و نگهداری فضای سبز با مشارکت اهالی روستا انجام شد. پارک روستایی، فضای سبز، جدولبندی، کانال دفع آبهای سطحی، پیادهروسازی، خیابانهای سنگفرش شده، قدم زدن و گشتوگذار پاییزی را در این روستا دلنشینتر میکند. مازندران روستاها و دهکده های ییلاقی و گردشگری بسیاری دارد که در چهار فصل از جمله پاییز میزبان مسافرانی از گوشه و کنار کشور و جهان است، هوای لطیف، طبیعت زیبا، آداب و رسوم، سنت های بومی، بازی های محلی، صنایع دستی، گویش و زبان از جمله جاذبه هایی است که سبب جذب گردشگر در این مناق می شود. خبرنگار و عکس: معصومه متانی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]