واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ آبان ۱۳۹۴ (۱۵:۲۱ب.ظ)
ديدار معاون وزير امور خارجه فنلاند با ابتکار موج - ماتي آنتونن معاون اقتصادي وزير امور خارجه فنلاند با معصومه ابتکار معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست ديدار و در خصوص همکاريهاي دو جانبه در مسائل محيط زيست گفتگو کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، ابتکار ضمن اشاره به سفر چندي پيش خود به فنلاند، گفت: زمينههاي مشترک محيط زيستي بسياري ميان دو کشور وجود دارد که ميتوان براي همکاري در آنها برنامه ريزي کرد.
معاون رئيس جمهور تغييرات آب و هوايي را يکي از اين زمينهها برشمرد و افزود: با توجه به نزديک بودن نشست کاپ 21 (نشست تغييرات آب و هوايي در فرانسه) و اهميت آموزش و بهره مندي از فن آوري هاي نوين در زمينه تغييرات اقليم، فنلاند ميتواند در زمينه انتقال فن آوري هاي نوين و دانش جديد در اين حوزه با ايران همکاري داشته باشد.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست اشاره اي هم به موضوع حفاظت از تالابها و اهميت اين موضوع براي ايران به ويژه در خصوص تالابهايي همچون تالابهاي بين المللي هامون (مشترک ميان ايران و افغانستان) يا درياچه اروميه، يکي ديگر از زمينههاي مناسب همکاري ميان دو کشور را برنامههاي حفاظت از تالابها اعلام کرد.
وي با يادآوري اين موضوع که مراکز منطقه اي کنوانسيونها بازل، استکهلم و رامسر در ايران قرار دارد، اظهار کرد: 9 کشور عضو کنوانسيونها بازل و استکهلم و 22 کشور عضو کنوانسيون رامسر هستند و ايران نيز برنامه ريزيهاي خاصي براي ارائه آموزشهاي تخصصي زيست محيطي به کارشناسان کشورهاي عضو دارد که فنلاند نيز ميتواند در اين زمينه همکاري کند.
ابتکار از پيشنهاد معاون وزير امور خارجه فنلاند براي تبادل اطلاعات و تجربيات در خصوص حفاظت از رودخانه مرزي و احياي تالابها و درياچهها استقبال کرد و گفت: با توجه به قرار گرفتن رودخانه ارس در مرز مشترک ايران، آذربايجان و ارمنستان، فنلاند ميتواند تجربيات خود در زمينه حفاظت از رودخانههاي مرزي و رفع آلودگيهاي آنها را به کارشناسان ايراني منتقل کند.
معاون رئيس جمهور با اشاره به برنامهها و اقدامهاي صورت گرفته در حوزه درياچه اروميه با هدف آموزش کشاورزان در راستاي توسعه کشاورزي پايدار و احياي اين درياچه يا حفاظت از تالابهاي انزلي و هامون، اظهار کرد: ايران از انتقال تجربه فنلاند در اين زمينه استقبال ميکند.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست ضمن دعوت از فنلاند براي حضور در پانزدهمين نمايشگاه بين المللي محيط زيست ايران در زمستان سال جاري، از اين نمايشگاه به عنوان يکي از زمينههاي بسيار مناسب همکاري ميان محيط زيست دو کشور نام برد و ابراز اميدواري کرد: علاوه بر حضور شرکتها و مؤسسات مرتبط فنلاندي، وزير محيط زيست فنلاند به عنوان ميهمان ويژه در اين نمايشگاه حضور يابد و با اين حضور زمينه همکاريهاي محيط زيستي دو کشور را تقويت کند.
پيشنهاد انتقال تجربه موفق فنلاند در حفظ و پاکسازي رودخانه مرزي به ايران
بنابراين گزارش، ماتي آنتونن معاون اقتصادي وزير امور خارجه فنلاند با تاکيد بر اينکه ايران و فنلاند زمينههاي فراواني براي ارتقاء همکاريها به ويژه در حوزه محيط زيست دارند، تصريح کرد: بر اهميت فن آوري هاي جديد براي حفظ محيط زيست و رسيدن به پايداري واقفم و مي دانم که بدون استفاده از فن آوري هاي نوين مرتبط با محيط زيست، امکان دستيابي به اهداف مورد نظر در اين حوزه وجود ندارد.
وي افزود: به خاطر دارم که در سالهاي پيش فنلاند با آلودگيهاي مختلف محيط زيستي مواجه بود ولي از طريق فن آوري هاي نوين موفق به رفع آنها و ايجاد محيط زيست پايدار شد.
آنتونن ادامه داد: فنلاند بسيار خرسند خواهد شد که تجربيات و دانش خود در زمينه احياي درياچهها و تالابها را به ايران منتقل کند و سهمي در رفع چالشهاي محيط زيستي ايران داشته باشد.
معاون وزير امور خارجه فنلاند ضمن يادآوري تجربه موفق کشورش در حفاظت و پاکسازي رودخانه مرزي فنلاند و رفع آلودگي آنها، افزود: فنلاند داراي مرز آبي طولاني با روسيه است که پيش از اين به دليل وجود صنايع مختلف در حاشيه اين رودخانه مرزي، آب آن با آلودگيهاي متعدد، تهديد ميشد ولي نهايتاً طي همکاري مشترکي ميان روسيه و فنلاند، اين معضل رفع شد.
وي در پاسخ به دعوت براي حضور شرکتهاي فنلاندي در پانزدهمين نمايشگاه بين المللي محيط زيست ايران، گفت: فنلاند براي همکاري و حضور در اين نمايشگاه آمادگي کامل دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]