واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ آبان ۱۳۹۴ (۱۴:۶ب.ظ)
معاون وزير راه و شهرسازي: پيگيري ساختوسازهاي غيرمجاز در روستاي زيارت / اجازه بلندمرتبهسازي را در همه پهنهها نميدهيم موج- معاون وزير راه و شهرسازي با اشاره به اين که بررسي تخلفات روستاي زيارت در دستور کار شوراي عالي معماري و شهرسازي قرار گرفته است، گفت: اجازه بلندمرتبهسازي را در همه پهنهها نميدهيم.
به گزارش خبگزاري موج، پيروز حناچي، در خصوص پيگيريهاي شوراي عالي شهرسازي و معماري از وضعيت ساختوساز در استانهاي شمالي گفت: گزارشهاي اوليه که ناشي از اتفاقات سه استان شمالي کشور بود را ابتدا در شوراي عالي شهرسازي و معماري بررسي کرديم و سپس گزارشها را به ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادي دولت فرستاديم.
وي افزود: پيگيريهايي که پس از آن در مناطق گردنه حيران و ديگر نقاط انجام شد، ناشي از پيگيري همين گزارشهاي بود که در اين راستا اسنادي هم به تصويب رسيده است.
معاون معماري و شهرسازي وزارت راه و شهرسازي ادامه داد: اين يک جرياني است که فقط دستگاههاي حاکميتي نبايد آن را تعقيب کنند بلکه بايد نهادهاي عمومي و دانشگاهي هم به بررسي اين موضوعات بپردازند که در اين راستا در هفتههاي آينده جلساتي را با همکاري دانشگاههاي استانهاي شمالي کشور داريم تا به باز کردن ابعاد اين اتفاقات بپردازيم.
حناچي با اشاره به اين که استانهاي شمالي که جزء مناطق ويژه کشور هستند، تنها دو درصد از مساحت کل کشور را به خود اختصاص ميدهند، گفت: اين منطقه بسيار اهميت دارد و در تلاشيم با فعال کردن نهادهاي محلي، حساسيت را به وجود آوريم، بنابراين موضوع ساختوسازهاي غيرمجاز در شمال کشور، رها نشده است.
وي با اشاره به پيگيري ساختوسازهاي غيرمجاز در روستاي زيارت، افزود: پيگيري تخلفات در اين روستا در دستور کار شوراي عالي شهرسازي و معماري است و به زودي نتايج اين جلسات اعلام ميشود.
معاون وزير راه و شهرسازي در خصوص ساخت برج ۱۲۱طبقه در تهران که چندي پيش مطرح شده بود، گفت: تصور نظام مديريت شهري اين بود که در همه شهر قابليت بلندمرتبهسازي وجود دارد اما ما چنين چيزي را قبول نداريم.
وي افزود: در حال حاضر کميسيون ماده ۵، ساخت ساختمانهاي بالاتر از ۱۲ طبقه را تائيد نميکند. بلندمرتبهسازي بايد با شرايط خاصي انجام گيرد.
حناچي با اشاره به اين که از ضوابط بلندمرتبهسازي بدون ضابطه، زياد استفاده شده بود، اظهار داشت: آمار شهرداري نشان ميدهد در مقابل يکميليون پلاک در تهران، ۱۵۰ هزار پلاک بالاي يک طبقه ساخته شده است، ضمن آن که تراکنش اين ساختمانها هم مساوي نيست و در برخي مناطق با افزايش جمعيت برخلاف طرح جامع شهري روبرو هستيم.
معاون وزير راه و شهرسازي، بلندمرتبهسازي را يکي از راههاي استفاده بهينه از زمين دانست و ادامه داد: اما؛ اگر بلندمرتبهسازي با استفاده از ضوابط درست اجرا نشود، تبديل به يک ضد ارزش شده و عليه خود اقدام ميکند.
حناچي با تأکيد بر اين که هر پلاکي در شهر اجازه بلندمرتبهسازي ندارد و به پلاکهاي کمتر از ۵ هزار مترمربع اجازه ساخت نميدهيم، افزود: تعداد پلاکهاي بالاي ۵ هزار متر در داخل پهنههاي مجاز زياد نيست و اين يکي از شروط ارائه مجوز به بلندمرتبهسازي است.
وي با اعلام اين که در دوره جديد تلاش کرديم به حقوق شهروندان توجه کنيم، افزود:در مصوبات اخير فراهم کردن زمينه حضور مردم در اجراي طرح توسعه عمران شهري مدنظر قرار گرفته است و تلاش کرديم انضباط شهري را به شهرها برگردانيم که تا حدود زيادي هم موفق بودهايم.
حناچي ادامه داد: تلاش کرديم به مديران شهري بگوييم که از محل فروش شهر و حقوق شهروندان، نميتوانند درآمد کسب کنند و اين در دراز مدت اجرايي نيست.
وي با اشاره به اين که به تازگي مصوبهاي داشتهايم مبني بر اين که کميسيونهاي ماده ۵ موظفند تا مصوبات خود را براساس دستورالعمل دبيرخانه به اطلاع عموم برسانند، افزود: اميدواريم اين مصوبات بتواند از بروز تخلفات بيشتر جلوگيري کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]