واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: بازگشت تنگی نفس به خوزستان/ باران اسیدی مردود شد
علی رغم مراجعه چهار هزار خوزستانی به مراکز درمانی برای مداوای مشکل تنگی نفس خود، ستاد بحران استان وقوع باران اسیدی در روزهای اخیر را منتفی اعلام کرد.
آفتاب : بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی خوزستان از چهارشنبه شب تا کنون حدود چهار هزار نفر به دلیل مشکلات تنفسی به بیمارستان ها و مراکز درمانی مراجعه کرده اند.
امسال سومین سالی است که نخستین باران پاییزی با بحران تنگی نفس همراه می شود که در همین راستا ستاد بحران خوزستان پنجشنبه شب تشکیل جلسه داد.
به گزارش ایرنا، در این نشست وقوع باران اسیدی به عنوان علت تنگی نفس خوزستانی ها منتفی اعلام شد.
مدیرکل هواشناسی خوزستان در گفت وگو با ایرنا وقوع باران اسیدی در روزهای اخیر را منتفی دانست.
کوروش بهادری با اشاره به نصب دستگاه اندازه گیری باران اسیدی در اهواز گفت: بارندگی در این چند روز آزمایش شده و آنالیز آن نشان می دهد که باران اسیدی نبوده است.
به گفته وی، PH این باران ها عادی است و نشانه ای از باران اسیدی ندارد.
وی افزود: دستگاه سنجش باران اسیدی در اداره هواشناسی در نزدیکی فرودگاه اهواز مستقر است و توان اندازه گیری تا مرکز شهر را دارد.
بهادری اضافه کرد: مشکلات تنفسی احتمالا به دلیل آلودگی های دیگری در هوا رخ داده که باید توسط اداره کل محیط زیست بررسی شود.
هنگامی که دود خودروها و صنایع با باران مخلوط شود، به صورت "باران اسیدی" فرو می ریزد و به محیط زیست آسیب می رساند.
بارش باران اسیدی در پاییز 92 و 93 نیز به عنوان علت تنگی نفس مطرح شده بود اما بعد از مدتی رد شد.
*تنگی نفس دوباره به بحران رسید
دانشگاه علوم پزشکی اهواز تعداد مراجعان تنگی نفس را تا ظهر پنجشنبه سه هزار و 90 نفر اعلام کرده بود، اما مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان از افزایش تعداد بیماران خبر داده است.
هاشم بالدی به ایرنا گفت: تعداد افرادی که بر اثر عارضه تنگی نفس به مراکز درمانی مراجعه کرده اند تا پنجشنبه شب به حدود چهار هزار نفر رسیده اند.
وی همچنین درباره علت تنگی نفس اظهار کرد: بر اساس گزارش هواشناسی استان، باران اسیدی نبوده است.
بالدی افزود: ستاد بحران استان در این مورد تشکیل جلسه داده و گزارشی نیز به ستاد بحران کشور ارائه شده است.
وی خاطرنشان کرد: بیمارستان ها و مراکز درمانی دولتی در حالت آماده باش هستند و هماهنگی لازم برای پذیرش و درمان بیماران تنگی نفس انجام شده است.
بالدی کمبود داروهای مخصوص تنگی نفس در مراکز درمانی را رد کرد و گفت: هماهنگی برای پذیرش رایگان بیماران تنگی نفس که در اثر آلودگی هوا به این عارضه دچار شده اند، در تمام مراکز در حال انجام است.
وی در ادامه از تشکیل کارگروهی برای علت یابی تنگی نفس در استان خبر داد و افزود: هنوز دلیل قطعی این مساله مشخص نشده اما با توجه به احتمال تاثیر گرده افشانی برخی گونه های گیاهی مقرر شد که شهرداری ها ظرف یک هفته آینده هرس درختان را در دستورکار قرار دهند.
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان اظهار کرد: پیش بینی می شود که مشکل تنگی نفس تا پایان آبان تداوم داشته باشد به همین دلیل به بیماران تنفسی، سالمندان و کودکان توصیه می شود که در زمان بارندگی حتی المقدور از تردد در فضای باز خودداری کنند.
*تنگی نفس در هوای سالم
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان در همین ارتباط گفت: باران اخیر اسیدی نبوده و دستگاه های پایش هوا نیز وجود آلودگی را نشان نمی دهد.
احمدرضا لاهیجان زاده با اشاره به بارندگی روزهای اخیر، افزود: بعد از هشدار هواشناسی درباره بارندگی، آمادگی دستگاه های سنجش آلودگی هوا در استان و نیروهای کشیک در برنامه قرار گرفت.
وی با بیان اینکه دستگاه های پایش هوای استان آلاینده های شاخص همچون دی اکسید گوگرد، ترکیبات ازت، ترکیبات هیدروکربوری، ازن و غبار را اندازه گیری می کند، گفت: نتایج آزمایش باران های اخیر این نوع آلودگی ها را در هوا نشان نداده است و بعد از وزش باد و بارندگی هوا در شرایط سالم و استاندارد بوده است.
لاهیجان زاده اضافه کرد: در سال 92 حدود 22 هزار نفر و در سال گذشته نیز حدود 16 هزار نفر به دلیل تنگی نفس به مراکز درمانی مراجعه کرده اند و گزارش دانشگاه علوم پزشکی نشان می دهد عمده مراجعان سابقه بیماری تنفسی و آلرژی داشته اند.
وی با بیان اینکه علت اصلی بروز تنگی تنفس در خوزستان تا کنون قطعی نشده است، توضیح داد: تنها چیزی که در گزارش های این سه سال قطعی شده این است که باران اسیدی نبوده است.
عضو ستاد بحران استان افزود: در سال های گذشته 18 گزینه به عنوان علت های این عارضه مطرح شد که در نهایت چهار مورد از آنها شامل آلودگی فلرهای نفتی (دودکش)، سوزاندن مزارع نیشکر، سوزاندن لاستیک و زباله و گرده افشانی گیاهان در اولویت قرار گرفت.
وی ادامه داد: با توجه به اطلاعات سال های گذشته درباره مراجعات بیماران، آلاینده های هوای استان و زمان وقوع تنگی نفس، به نظر می آید گزینه گرده افشانی گونه های گیاهی خاص قوت بیشتری پیدا کرده است.
لاهیجان زاده توضیح داد: تنگی نفس فقط در زمان بارندگی ماه های آبان و آذر رخ می دهد، این در حالیست که با وجود تداوم آلودگی های صنعتی و سوزاندن نیشکر و زباله در طول سال، شاهد بروز تنگی نفس در ماه های دیگر سال نیستیم.
*هشداری که نوشدارو شد
بحران تنگی نفس در نخستین باران پاییزی از سال 92 در خوزستان آغاز شد؛ بحرانی که علت آن تا کنون مبهم مانده است.
هشدار دانشگاه علوم پزشکی اهواز برای جلوگیری از تنگی نفس دیرهنگام و همزمان با بارندگی اعلام شد.
به گزارش روابط عمومی این دانشگاه، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گفته است: اکثر افرادی که در سال های گذشته به دنبال نخستین بارندگی ها، دچار مشکلات و عوارض تنفسی شده اند به نوعی سابقه بیماری های تنفسی را داشته اند و پس از بارش باران، سیستم تنفسی آنها تحریک شده و دچار مشکل شده اند، بنابراین ضروری است به منظور جلوگیری از وقوع اختلالات تنفسی، پس از اولین بارندگی ها، حتما با پزشک خود مشورت کرده و در صورت تشخیص و تجویز پزشک، به صورت پیشگیرانه شروع به مصرف دارو کنند.
ایرج نظری با تاکید بر رعایت نکات پیشگیری کننده افزود: پرهیز از مواجهه با باران، بستن درها و پنجره ها، به موقع مصرف کردن داروها در بیماران تنفسی از مهمترین نکاتی است که باید در این زمینه مورد توجه قرار گیرد.
وی از مردم به ویژه کودکان، افراد سالخورده و همچنین بیماران دارای مشکلات قلبی و ریوی خواست تا در زمان بارندگی در صورت امکان از منزل خارج نشوند و در صورت خروج از منزل از ماسک برای جلوگیری ورود ذرات آلوده کننده به سیستم تنفسی استفاده کنند همچنین در صورت احساس تنگی نفس، به سرعت خود را به نزدکترین درمانگاه یا بیمارستان برسانند تا اقدامات درمانی لازم برای آنها صورت پذیرد.
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]