تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اى على هر كس حلال بخورد، دينش صفا مى‏يابد، رقّت قلب پيدا مى‏كند، چشمانش از ترس خدا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1813026543




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کشف اکسیژن در یک دنباله‌دار/عکس


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



کشف اکسیژن در یک دنباله‌دار/عکس
روز نو : فضاپیمای روزتا برای اولین بار در تاریخ مولکول آزاد اکسیژن را در جو دنباله‌داری مشهور به چوری کشف کرده‌ است. کشف مولکول آزاد اکسیژن همه دانشمندان را شگفت زده کرده چون تمام تصورات آنها را درباره شکل‌گیری منظومه شمسی را به هم می‌ریزد.


فضاپیمای اروپایی روزتا که برای مطالعه دنباله‌دار ۶۷ پی/چوریوموف-گراسیمنکو ساخته و راه‌اندازی‌شده است با استفاده از ابزاری به نام روزینا اصطلاحاً جو این دنباله‌دار را «بو» کرده است.محققان بر این اساس کشف کرده‌اند که در اتمسفر این دنباله‌دار مولکول گاز اکسیژن(همان گازی که ما تنفس می کنیم) وجود دارد. به این ترتیب در جو این دنباله‌دار اکسیژن(O2) پس از بخار آب، منواکسید کربن و دی اکسید کربن چهارمین گاز موجود است.
این کشف را می‌توان شگفت‌انگیزترین یافته درباره دنباله‌دارها دانست. گاردین گزارش داده که حتی دانشمندانی که در این تحقیقات حضور داشته‌اند در ابتدا اطلاعات ارسال شده از روزتا را باور نمی‌کردند. آنها تصور می‌کردند اشتباهی رخ داده است چون هیچ‌کس انتظار کشف مولکول آزاد اکسیژن را در این دنباله‌دار نداشت.


همان‌طور که همه می‌دانند اکسیژن به راحتی برای تشکیل ترکیبات تازه با سایر عناصر واکنش نشان می دهد و به شکل مولکول آزاد باقی نمی ماند. محققان احتمال می‌دهند که اکسیژن در ابتدای شکل‌گیری منظومه شمسی باید خیلی سریع منجمد شده و در داخل توده مواد محبوس شده باشد. به همین خاطر گفته می‌شود احتمالاً قدمت این اکسیژن مولکولی به پیش از منظومه شمسی یعنی حدود چهار و نیم میلیارد سال قبل باز می‌گردد.

دانشمندان اعلام کرده‌اند به همین خاطر باید نظریه‌های چگونگی شکل گیری منظومه شمسی را بازبینی کرد و این کشف ممکن است غلط بودن گروهی از آن‌ها را ثابت کند.
نظریه‌های حاضر درباره منظومه شمسی و شکل‌گیری سیارات و دنبال‌دارها در اطراف خورشید بر اساس فرآیندی پرتلاطم است که طی آن اکسیژن منجمد حرارت دیده و پس از آن با سایر عناصر ترکیب شده است. اما حالا این سؤال مطرح شده که بر اساس نظریه‌های فعلی اگر اگر در آغاز شکل‌گیری دنباله دار ملکول اکسیژن وجود داشته، چطور این همه مدت دوام آورده است ؟روزتا در ۶ اوت ۲۰۱۴ پس از ده سال و پنج ماه و چهار روز پس از پرتابش سرانجام به مقصد نهایی خود (در آن‌سوی مدار مشتری) رسید. این نخستین بار در تاریخ بشر است که یک فضاپیما وارد مدار یک ستاره دنباله‌دار شده است. ماموریت روزتا در نوامبر سال گذشته، با قرار گرفتن در مدار این دنباله‌دار و فرود آوردن یک کاوشگر کوچک بر سطح آن تاریخ‌ساز شد. روزتا که از مرکز سازمان فضایی اروپا در آلمان هدایت می‌شود تاکنون اطلاعات زیادی را در مورد منشا منظومه شمسی در اختیار دانشمندان قرار داده است.



تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۳۹۴ - ۰۱:۳۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن