واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: / عدم تاييد بودجه شهرداري اهواز از سوي فرمانداري/ عضو شوراي شهر: زاويه ديد فرمانداري در بررسي بودجه مصوب مورد اشكال است
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: اجتماعي
عضو شوراي اسلامي شهر اهواز در شصت و سومين جلسه شوراي اسلامي اظهار داشت: نامهاي از سوي فرمانداري در پاسخ به بودجه مصوب شهرداري به شوراي شهر ابلاغ شده است. سابقه نداشته در فرمانداري اينگونه درباره محتواي بودجه شهرداري اظهار نظر و بديهيات قانوني به شوراي شهر تذكر داده شود.
به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ـ منطقه خوزستان ـ داريوش ممبيني در اين جلسه كه شب گذشته در محل شورا برگزار شد، افزود: بودجه شهرداري در سال 81 نسبت به سال پيش از آن در شوراي شهر 2 برابر شد و فرمانداري بسيار سريع اين بودجه را تاييد كرد. شوراي شهر هيچ الزامي ندارد منابعي كه براي تامين بودجه شهرداري در نظر ميگيرد را خارج از بودجه براي فرمانداري به طور دقيق تعريف كند.
عضو شوراي اسلامي شهر اهواز ادامه داد: شهردار اهواز پس از تصويب بودجه 87 در شوراي شهر، عنوان كرد كه "تابع شورا هستم، مصوبه شورا اولويت كاري من است و انجام پروژهها دنبال ميكنم". اين موضعگيري شهردار و تعامل ايشان از سوي شوراي شهر جاي تقدير دارد ولي بايد به فرمانداري تذكر دهيم كه آيا نامه مبني بر عدم تاييد مصوبه بودجه شهرداري با تشخيص و كارشناسي به شوراي شهر ابلاغ شده است؟
وي خاطرنشان كرد: در حوزه اختيارات فرمانداري نيست كه بودجه تصويب شده توسط شوراي شهر را اين گونه و با استناد به قوانين ساري و جاري در لايحه شهرداري مورد اشكال قرار دهد.
ممبيني عنوان كرد: اين واكنش فرمانداري، به نوعي دخالت در وظايف شوراي شهر است.
وي گفت: پروژههاي تصويب شده براي بودجه سال 87 شهرداري اهواز در شوراي شهر، كمتر از ميزان مبلغي است كه بايد مصوب ميشد.
عضو شوراي اسلامي شهر اهواز بيان كرد: 200 ميليارد تومان اعتبار افزوده شده از سوي شورا به لايحه بودجه پيشنهادي شهرداري، نقدينگي مورد نياز شهرداري براي اجراي پروژهها نيست. تقريبا 70 درصد اين پروژهها در قالب مشاركت انجام ميشود، بنابراين 200 ميليارد توماني كه شورا در نظر گرفته و به درستي تصويب كرده است، با توجه به سهم مشاركت، بايد تا حدود 400 ميليارد تومان افزايش مييافت.
وي تصريح كرد: عمده سرمايهاي كه شهرداري براي اجراي پروژههاي مصوب بودجه 87 بايد هزينه كند در قالب املاك شهرداري است.
وي عنوان كرد: جاي سوال باقي است كه چرا فرمانداري در اين بودجه تشكيك ايجاد كرده است. اين پروژهها عمدتا، مشاركتي است و براساس برآورد شوراي شهر، شهرداري تنها به حدود 50 تا 60 ميليارد تومان سرمايه نياز دارد تا پروژههاي عمراني را اجرا كند.
عضو شوراي اسلامي شهر اهواز ادامه داد: شورا با در نظر گرفتن شرايط شهرداري و به صورت واقعبينانه و بدون ملاحظه كردن شهرداري، ميتوانست 500 ميليارد تومان به رقم لايحه بودجه پيشنهادي شهرداري اضافه كند.
وي اظهار داشت: تقاضا ميكنيم شهردار با فرمانداري اهواز در اين زمينه صحبت كند. اين گونه بررسي كردن و پاسخ دادن به شوراي كلانشهري مانند اهواز مناسب نيست بلكه شوراي شهر به خاطر دقت به سرمايههاي بكر موجود در شهر بايد تشويق و تاييد شود و مورد لطف بيشتر آقايان قرار گيرد. شورا ميخواهد سرمايههاي بالقوه و بكر شهر اهواز را بالفعل كند. زاويه ديدي كه فرمانداري بودجه مصوب شهرداري را بررسي كرده، مورد اشكال است.
ممبيني گفت: عدم تاييد بودجه شهرداري از سوي فرمانداري بايد تنها به صورت اعتراض در صحن شورا مطرح شود نه اين كه مجددا بودجه در شورا تاييد و براي رسيدگي به شوراي حل اختلاف ارائه شود. اين روند، اجرايي شدن بودجه 87 شهرداري اهواز را 2 ماه به تاخير مياندازد.
به گزارش خبرنگار ايسنا ـ منطقه خوزستان ـ سيد حميد حسنزاده، رئيس شوراي اسلامي شهر اهواز، در اين جلسه اظهار داشت: پس از ايراد اشكال از سوي فرمانداري به بودجه مصوب شهرداري، با گروه اداري مالي شهرداري اهواز جلسه گرفتيم. متاسفانه در ادوار گذشته معاونت اداري مالي و حوزه درآمدي و بودجه شهرداري اهواز تنها به وجود يك نفر استوار بود و پس حذف آقاي پورسلطان، از فرد متخصصي كه پاسخگوي سوالات باشد، برخوردار نيست.
وي اضافه كرد: در جلساتي كه در كميسيون بودجه با مسئول بودجه شهرداري اهواز داشتيم متاسفانه ايشان نميتوانست و نميخواست به سوالات پاسخ دهد، آمار و ارقام و اطلاعات نادرستي ارائه ميكرد و در پاسخگويي ناتوان بود. گروه اداري مالي و درآمد و بودجه شهرداري اهواز، براي اين تصدي مناسب نيست و بايد در آن تغييراتي ايجاد شود.
رئيس شوراي اسلامي شهر اهواز درباره رد بودجه 87 شهرداري توسط فرمانداري، توضيح داد: فرمانداري به صورت شكلي بودجه را رد كرده است، نه به صورت ماهيتي. به فرمانداري ربطي ندارد كه بودجه شورا را رد كند. فرمانداري تنها ميتواند اشكالات قانوني بودجه را تذكر دهد.
وي گفت: ما بودجه را ننوشتهايم كه به فرمانداري تحويل دهيم. در بودجه مصوب شورا، 200 ميليارد تومان از محل كدهاي مشخص، براي درآمدزايي شهرداري مشخص شده است. شهرداري بايد منابع درآمدي خود از محلهاي تعيين شده را مشخص ميكرد و به فرمانداري ارائه ميداد.
حسنزاده عنوان كرد: با توجه به برنامههاي پيشبيني شده از سوي شورا در بودجه شهرداري، اگر دقيقا محاسبه شود، بودجه شهرداري اهواز در سال 87، 600 ميليارد تومان است. ظرفيت شهرداري اهواز با توجه به مشاركتها و بهاي زمين در حال حاضر بسيار بيشتر از اين رقم است.
وي بيان كرد: شوراي شهر به عنوان عامل، تصويب كرده كه شهردار در سال 87، 472 ميليارد تومان هزينه كند. بودجه ما هيچ نيازي به نظر فرمانداري و وزارت كشور ندارد و تنها دادگاه ميتواند مصوبات ما را رد كند.
رئيس شوراي اسلامي شهر اهواز خاطرنشان كرد: متاسفانه كارشناسان شهرداري در بودجه نويسي بسيار نا اميد هستند و نميدانند كه در آينده بايد چهكار كنند. از شهردار ميخواهيم كه موارد بودجه سال 87 را بر اساس 472 ميليارد تومان تنظيم كند. در آينده متمم بودجه نيز به آن اضافه خواهد شد.
وي تصريح كرد: در زمينه تخريب منازل حصير آباد، شهرداري و مستقيما آقاي شهردار و شهردار منطقه هفت مقصر بودهاند. شوراي شهر تا پس از پايان امتحانات مدارس از شهرداري مهلت خواست تا اين قضيه را حل كند ولي شهرداري وارد عمل شد. در اين قضيه، شهردار بياطلاع بود و پس از آن عنوان كرد كه اين حادثه از سوي مدعيالعموم اتفاق افتاده است. تخريب منازل حصير آباد به دادگاه كشيده شد و شوراي شهر فيلم جلسه مربوط به منازل حصيرآباد را به دادگاه ارائه كرد و در آن مشخص شد كه شهردار چه اظهاراتي داشته است.
حسن زاده درباره منازل واقع در پشت بيمارستان مهر گفت: پس از تخريب منازل حصير آباد اكنون مسئله جديدي در زمينه تخريب مطرح شده و ماموران كلانتري به اين منازل مراجعه كردهاند.
وي يادآور شد: شهرداري مجاز است براي طرحهاي عمراني و بيشتر از آن، زمين تملك كند ولي مجاز نيست خانه عدهاي را خراب و خانه عده ديگري را آباد كند. چه منطقي است كه املاك عدهاي با قيمت پايين خريده شود تا ملك فرد ديگري آباد شود؟ بيش از يك ماه است كه به شهرداري نامه نوشتهام كه بيمارستان مهر چه طرحي براي توسعه خود دارد كه ميخواهيد منازل پشت اين بيمارستان را خراب كنيد؟ ولي هنوز به من جواب ندادهاند.
رئيس شوراي اسلامي شهر اهواز افزود: صاحبان اين منازل هر روز به شوراي شهر مراجعه ميكنند و پيگير هستند. به ايشان گفتهايم از شهرداري طرح بيمارستان مهر را بپرسيد و نامهاي مبني بر دليل شهرداري براي ما بياوريد ولي شهرداري به آنها جواب نداد و اين روند به هيچ وجه درست نيست.
وي ادامه داد: اين قضيه به كميسيون املاك شوراي شهر ارجاع داده شده و شورا به دنبال راهكار است و از سوي ديگر شهرداري مامور به در اين منازل ميفرستد كه بايد منازل شما خراب شود. اين روند، بياعتبار كردن شوراست. ما با ارباب رجوع توافق ميكنيم كه مشكلشان را حل كنيم و شهردار نيز در جلسات براي همكاري ابراز موافقت ميكند و از سوي ديگر مامور به در خانههاي مردم ميفرستند. اين چه منطقي است و ما بايد چه جوابي به مردم بدهيم؟ مردم فكر ميكنند ما به آنها دروغ ميگوييم.
حسنزاده اظهار داشت: بايد با اين مورد جديتر برخورد شود. اگر شهردار بر روي شهرداري اشراف ندارد، بايد فكري كنيم. ما در موارد مختلف، گذشت كردهايم، در مسائل فني به شهردار تذكر كلي دادهايم و ريز نشدهايم. بر روي همه پروژههاي شهرداري حضور يافتهام و متاسفانه بر سر هيچكدام ناظر وجود نداشته است و تك تك اين موارد را به شهردار تذكر دادهايم.
وي عنوان كرد: تحمل شوراي شهر حدي دارد. آقاي شهردار! شهرداري را جمع و جور كنيد و از وضعيت فعلي نجات دهيد.
رئيس شوراي اسلامي شهر اهواز خطاب به شهردار گفت: اگر نيروهايتان ناتوانند، در سيستم شهرداري تغيير دهيد. ما به شما ميگوييم كه شهردار منطقه هفت خطا كرده و ضعيف است، با وي برخورد كنيد و معاون شما ميگويد كه "ميخواهيم به اين شهردار مدال شجاعت دهيم"! اينها مسائلي است كه تحملشان براي شوراي شهر غير ممكن است.
وي بيان كرد: در يكي از مناطق شهرداري اهواز، كاري كه شوراي شهر به مدت پنج ماه پيگير آن بود انجام نشد و شهرداري همان كار را براي فرد ديگري انجام داد. آقاي شهردار، نام اين عمل چيست؟ اگر افراد پول ندهند، هرگز كارشان انجام نميشود.
حسنزاده تصريح كرد: اين روند خوشايند ما نيست. تا كنون سكوت كردهايم ولي من از اكنون اعلام ميكنم كه آقاي شهردار بداند اگر اين روند اصلاح نشود، از روز شنبه، من طرح استيضاح ايشان را خواهم داشت.
وي گفت: آقاي شهردار، اين وضع را اصلاح كنيد، نظارت بيشتري داشته باشيد و در شهرداري متمركز شويد. شما شهردار شوراي شهر هستيد، حضورتان را در استانداري كمتر كنيد. من با استاندار امروز (دوشنبه) قرار ملاقات دارم كه اين موضوع را با ايشان مطرح كنم و بگويم شهردار اهواز هر روز در استانداري حضور دارد، كارشان مختل است و امور شهرداري پيش نميرود. اگر شوراي شهر به زودي طرح استيضاح ايشان را مطرح كند شما دوباره اعتراض نكنيد كه شورا با شهردار و مسئولان سازگار نيست و همكاري نميكند.
در ادامه اين جلسه، حيدر نجفي، شهردار اهواز، براي توضيح موارد، تقاضاي وقت كرد كه رئيس شوراي شهر تقاضاي ايشان را رد و عنوان كرد: من طبق آيين نامه مجاز هستم به شما براي توضيح موارد مطرح شده، در اين جلسه يا جلسه آينده زمان بدهم. تشخيص ميدهم كه به شما در اين جلسه وقت ندهم. برويد و موارد را بررسي كنيد و در جلسه هفته آينده شورا بياييد و توضيح دهيد.
در پي اين پاسخ حسنزاده، نجفي از جاي خود برخاست و براي ترك جلسه اقدام كرد كه با وساطت ممبيني، عضو شوراي اسلامي شهر اهواز، به جاي خود بازگشت.
به گزارش خبرنگار ايسنا ـ منطقه خوزستان ـ در اين جلسه، اصلاح متمم بودجه 86 شوراي شهر اهواز مطرح و تصويب شد. همچنين 9 مورد مساعدت به تصويب اعضاي شوراي اسلامي شهر اهواز رسيد.
انتهاي پيام
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 421]