تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):من براى (احياى) مكارم و نيكى‏هاى اخلاقى مبعوث شدم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804618278




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رویارویی نظامی چین و آمریکا در دریای جنوب چین


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



رویارویی نظامی چین و آمریکا در دریای جنوب چین
روز نو : ورود یک ناوشکن آمریکایی به حریم آبی جزایر مصنوعی چین در منطقه مورد مناقشه دریای جنوب چین در روز گذشته موجب خشم مقامات پکن شد. به گفته مقامات چینی، آنها به این ناو آمریکایی که به موشک‌های هدایت شونده نیز مجهز بود هشدار داده‌ و به تعقیب آن پرداخته‌اند.
گشت دریایی ناو‌شکن یو‌اس‌اس لاسن تا به امروز جدی‌ترین چالش آمریکا در حریم آبی ٢٢ کیلومتری مجمع‌الجزایر اسپارتلی، که چین مدعی مالکیت آنهاست به شمار می‌رود. رویارویی چین و آمریکا می‌تواند به افزایش تنش در این منطقه که یکی از شلوغ‌ترین مسیر‌های حمل‌ونقل آبی است منجر شود.
یکی از مقامات وزارت دفاع آمریکا در اظهاراتی عنوان کرد که ناوشکن یو‌اس‌اس لاسن در محدوده حریم ٢٢ کیلومتری جزیره مصنوعی سوبی  تردد کرده ‌است. یکی دیگر از مقامات دفاعی آمریکا نیز هدف از ماموریت چند ساعته این ناو را اجرای مجموعه‌ای از مانور‌های آزادی ناوبری با هدف آزمودن ادعای مالکیت ارضی چین عنوان کرد. ناوشکن آمریکایی در جریان ماموریت روز گذشته خود به حریم جزیره مصنوعی میسچیف نیز وارد شد.
وزارت امور خارجه چین نیز در روز گذشته عنوان کرد که «مقامات مربوطه» نظارت و تعقیب این ناو را انجام داده‌اند و درخصوص ورود «غیرقانونی» این ناو به آب‌های مجاور جزایر و جزایر مصنوعی اسپارتلی که بدون کسب اجازه دولت چین صورت گرفت، هشدار داده‌اند.
در بیانیه وزارت خارجه چین عنوان شده‌ «چین به‌طور قاطعانه به هر گونه اقدام تحریک‌آمیز عمدی که از سوی دیگر کشور‌ها صورت بگیرد پاسخ خواهد داد». در این بیانیه هیچ اشاره‌ای به جزییات و محل حرکت این ناو آمریکایی نشده‌ است.
لو کانگ، سخنگوی وزارت خارجه چین در جریان جلسه توجیهی روزانه خود عنوان کرد: اگر آمریکا به «ایجاد تنش در منطقه» ادامه دهد ممکن است چین را به «تقویت و افزایش توانایی‌های خود وادارد».
با این حال سخنگوی وزارت خارجه چین نیز از ارایه جزییات در این‌خصوص خودداری کرد و تنها عنوان کرد که امیدوار است ناچار به انجام چنین کاری نشوند. اما با توجه به اظهاراتی که لو کانگ مطرح کرد، به نظر می‌رسد منظور او از «افزایش توانایی‌ها»، افزایش حضور نظامی چین در دریای جنوب چین باشد.
سخنگوی وزارت خارجه چین در ادامه عنوان کرد: «چین امیدوار است بتواند به شکلی مسالمت‌آمیز تمامی اختلافات را از میان بردارد، اما اگر چین ناچار به انجام واکنشی شود، روش و سرعت آن نیز مطابق با خواسته‌ها و نیاز‌های چین انتخاب خواهد شد».
اما از سوی دیگر، یک مقام دفاعی آمریکا از افزایش گشت‌های دریایی آمریکا طی هفته آتی خبر داد و عنوان کرد که قرار است این گشت‌ها در محدوده ساخت‌و‌ساز‌های ویتنام و فیلیپین در مجمع‌الجزایر اسپارتلی تردد کنند. این مقام آمریکایی که نامش فاش نشد در این خصوص گفت: «این گشت دریایی به‌طور منظم صورت خواهد گرفت و رویدادی اتفاقی نیست». وی در ادامه عنوان کرد: «این چیزی نیست که منحصر به چین باشد».
سخنگوی کاخ سفید نیز در پاسخ به سوالی درخصوص برنامه پنتاگون برای هرگونه عملیات احتمالی عنوان کرد: آمریکا دولت پکن را از اهمیت جریان آزاد تجاری در دریای جنوب چین آگاه کرده ‌است.
پیش از این آخرین باری که یک ناو آمریکا وارد حریم آبی مناطق مورد ادعای چین در مجمع‌الجزایر اسپارتلی شده ‌بود به ‌سال ٢٠١٢ برمی‌گردد.
چین مدعی مالکیت بخش گسترده‌ای از دریای جنوب چین است که سالانه بیش از ٥ تریلیون دلار از حجم تجارت جهان از آن عبور می‌کند. ویتنام، مالزی، برونئی، فیلیپین و تایوان نیز در سوی دیگر مدعی مالکیت بخش‌هایی از این منطقه هستند.
فیلیپین یکی از منتقدان جدی فعالیت‌های چین در محدوده دریای چین جنوبی به شمار می‌رود و از اقدامات آمریکا در این منطقه استقبال می‌کند.
بنیو آکینو، رئیس‌جمهوری فیلیپین در اظهارات اخیر خود در جمع خبرنگاران عنوان کرد: «عبور آمریکایی‌ها از این آب‌های مورد مناقشه دقیقا به معنای الزام هنجار‌هایی درخصوص آزادی تردد دریایی است».
یان استوری، کارشناس مسائل دریای چین جنوبی در موسسه مطالعات جنوب شرق آسیا در سنگاپور نیز درخصوص اقدام نیروی دریایی آمریکا عنوان کرد: «آن‌ها با استفاده از ناوشکنی مجهز به موشک هدایت شونده، به جای کشتی‌های کوچک‌تر، پیامی قوی ارسال می‌کنند». استوری در ادامه تشریح می‌کند: «آن‌ها همچنین در اظهارات قابل توجهی گفته‌اند که گشت‌های بیشتری در راه است، بنابراین اکنون توپ در زمین چین است باید دید آنها چه واکنشی نشان خواهند داد».
برخی کارشناسان بر این باورند که چین احتمالا در برابر این‌که چنین اقداماتی به یک اتفاق عادی بدل شود مقاومت خواهد کرد. به گفته کارشناسان، نیروی دریایی چین می‌تواند به‌عنوان مثال تلاش کند تا مانع عبور شناور‌های آمریکایی شود یا آنها را محاصره کنند، هرچند که چنین اقدامی خطر تشدید تنش‌ها را به همراه خواهد داشت.
ژو فنگ، مدیر اجرایی مرکز مطالعات دریای چین جنوبی در دانشگاه نانجینگ چین در این‌خصوص می‌گوید انتظار آن می‌رود که پکن واکنش‌های خود را محدود کند چرا که درنهایت خواهان رویارویی با آمریکا نیست.
ژو دراین‌باره می‌گوید: «هر  دوطرف مشغول لفاظی‌اند، با این حال امیدوارم در عمل نشانه‌هایی از خویشتن‌داری ارایه دهند».




تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن