تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):كسى از شما موهاى سبيل و موهاى زير بغل و موى زير شكم خود را بلند نكند؛ چرا كه شيطان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816483596




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ایازی:نمی‌توان با ترس و ارعاب جامعه را مومن کرد


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



ایازی:نمی‌توان با ترس و ارعاب جامعه را مومن کرد
روز نو : عضو مجمع روحانیون مبارزگفت:‌ از منظر جهان بینی قرآن کریم واقعیت دین با اجبار سازگار نیست و نمی‌توان با ترس و ارعاب جامعه را مومن کرد.


به گزارش  ایلنا، حجت‌الاسلام محمدعلی ایازی طی سخنانی در هیات ایثارگران که در حسینیه جماران برگزار شد، با اشاره به جایگاه انسان از منظر قرآن کریم و نسبت آن با دین‌داری اجتماعی اظهار کرد: این مسئله از دو جهت قابل بررسی است؛ اول اینکه ما با این واقعیت مواجه هستیم که انسان موجودی صاحب اختیار است و از سویی دیگر وقتی در رابطه با دیدن‌داری اجتماعی سخن می گوییم مسئله اصطکاک این نوع دین داری با سایر دین‌داری‌ها و سایر نگرش‌ها به موضوع دین ایجاد می‌شود.


وی در ادامه با طرح این پرسش که چگونه می‌توان جامعه دینی ایجاد کرد که در آن میان دین‌داران و غیر دین‌داران تعامل برقرار کرد، گفت: قرآن کریم مسئله اراده و حق انتخاب انسان را تبیین کرده است و مفسرین قرآن کریم در 60 سال اخیر به تفسیر اجتماعی آیات قرآن مبادرت ورزیده‌اند.


ایازی تصریح کرد: نگاهی که قرآن کریم به انسان دارد به ماهوی انسان است و نه دین‌دار یا غیردین‌دار بودن انسان.


عضو مجمع روحانیون مبارز با بیان اینکه از منظر جهان‌بینی قرآن انسان خلیفه خدا بر روی زمین است، گفت: از منظر جهان‌بینی قرآن، انسان که موجودی خطار کار است، مسجود ملائکه است، ملائکه‌ای که از گناه بری هستند.


وی ادامه داد:‌عرفا معتقدند که قرآن در این رابطه می‌خواهد بگوید انسان تجلی‌گاه صفات خدا در زمین است.


ایازی با طرح این پرسش که آیا برای بنا کردن جامعه دینی مستلزم این است که با غل و زنجیر مردم را مومن کنیم؟‌ گفت: قرآن کریم در آیه‌ای به صراحت می‌گوید خداوند راضی نیست مردم کافر شوند اما این بدان معنا نیست که خداوند می‌خواهد از طریق سلب اختیار انسان او را مومن کند.


وی با اشاره به تفسیر علامه طباطبایی از آیه «لا اکراه فی‌الدین» بیان کرد: از نظر علامه طباطبایی این آیه جمله‌ای خبری است و بدان معنا است که واقعیت دین با اجبار سازگار نیست زیرا دین و ایمان از جنس باور قلبی هستند.


عضو مجمع روحانیون مبارز تصریح کرد: نمی‌توان با ترس و ارعاب و روش‌های خشونت آمیز و مستبدانه مردم را مومن کرد چراکه در این صورت نفاق ایجاد می‌شود.


وی با انتقاد از افرادی که برخی مواقع از پاپ کاتولیک‌تر می‌شوند، گفت: خداوند در قرآن می‌فرماید اگر می‌خواستم همه مردم را مومن می‌آفریدم و بلافاصله در آیه دیگری خطاب به پیامبر می‌فرماید آیا تو می‌خواهی با اجبار مردم را مومن کنی؟


ایازی تاکید کرد: از منظر جهان‌بینی قرآن کریم ایمان آوردن مردم باید با اختیار انسان سازگار باشد.


وی با بیان اینکه رسالت پیامبران با جباریت همراه نبود، اظهار کرد: یکی از صفات خداوند متعال جبار بودن است. یعنی خداوند جبار است اما طبق نص صریح قرآن کریم پیامبران جبار نیستند و نمی‌توانند با زور و اجبار مردم را به ایمان فرابخوانند.


عضو مجمع روحانیون مبارز افزود‌:خداوند در یکی از آیات قرآن خطاب به پیامبر می‌گوید حتی اگر رفتار تو از لطافت خارج شود و به خشونت و تندی بگراید مردم از تو دور می‌شوند.


ایازی با طرح این پرسش که گریز از دین چگونه ایجاد می‌شود، تصریح کرد: شهید مطهری علت زده شدن مردم از دین در مغرب زمین را این می‌داند که اصحاب کلیسا به خواسته‌های کلیسا توجه نکرده و کاری کردند که مردم به این نتیجه برسند که یا دین را کنار بگذارند یا اینکه به خواسته‌های آنان جامه عمل بپوشانند.


وی ادامه داد: شهید مطهری معتقد بود که ممکن است این امر نیز برای ما مسلمانان صادق باشد و تنها مختص به غرب و کلیسا نیست.


عضو مجمع روحانیون مبارز در پایان بابیان اینکه راه دین‌دار کردن مردم اغنا و ترغیب است، خاطرنشان کرد: از منظر قرآن کریم هر فردی صلاحیت امر به معروف و نهی از منکر را ندارد و نمی‌توان یک مامور آموزش ندیده نیروی انتظامی را مسئول امر به معروف و نهی از منکر کرد.




تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۳۹۴ - ۲۳:۳۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن