تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):دعاى شخص روزه دار هنگام افطار مستجاب مى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833944686




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

انتظارات اهالی فرهنگ و هنر استان از مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: انتظارات اهالی فرهنگ و هنر استان از مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی استان‌ها > مرکزی - تشکیل خانه مطبوعات از اولویتهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی باید باشد


حجت الاسلام حجت الله هاشمی، مشاور عالی استاندار مرکزی در گفت و گو با خبرآنلاین در پاسخ به این سؤال که انتظارات شما از مدیر کل جدید اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان چیست، گفت: ارتقاء فرهنگ اسلامی استان از جمله این انتظارات است و امید است که مدیر کل جدید در انجام مأموریت مهم و مسؤولیت بزرگی که بر عهده گرفتند، همواره موفق باشند. وی با اشاره به اینکه مایه خرسندی است که بزرگترین شخصیت علمی، فقهی، سیاسی، عرفانی و از همه مهم تر مرجعیت عالم شیعه و معمار کبیر انقلاب اسلامی ایران امام خمینی(ره) از استان مرکزی برخاسته است که توانست جهان را متحول کند، اظهار کرد: با توجه به اینکه استان مرکزی مهد مفاخر و مشاهیر نامور است و از این لحاظ در بین استان های دیگر حرف اول را می زند؛ بنابراین می طلبد که اداره کل ارشاد و فرهنگ اسلامی در احیاء این میراث گرانبها به طور مستمر و مداوم فعالیت کند.
حجت الاسلام هاشمی عنوان کرد: به دلیل برخورداری از چنین ظرفیت هایی و داشتن مفاخر بزرگی در حیطه فقاهت، سیاست و سایر عرصه ها لازم است که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان به گونه ای عمل کند که علاوه بر ایجاد تغییرات و تحولات گسترده در حوزه فرهنگ و هنر استان در سطح کشور نیز اثرگذار باشد و در پیگیری سیاست های فرهنگی دولت تدبیر و امید و تحقق آن مجدانه تلاش کند.
ایجاد نشاط، امید و آرامش در حوزه های مختلف و نهادینه سازی آن در جامعه باید مهم ترین هدف مدیران به ویژه مدیر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد
وی با بیان اینکه ایجاد نشاط، امید و آرامش در حوزه های مختلف و نهادینه سازی آن در جامعه باید مهم ترین هدف مدیران به ویژه مدیر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد، عنوان کرد: این فضا به گونه ای باید باشد که تمامی فعالان در عرصه فرهنگ و هنر و انجمن های هنری و ادبی بتوانند با طیب خاطر فعالیت کرده و پتانسیل های خود را به منصه ظهور برسانند.
حجت الاسلام هاشمی با اشاره به اینکه تهیه و توزیع محصولات فرهنگی به تعداد فراوان و ایجاد دسترسی آسان عموم مردم به این محصولات از دیگر اقدامات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد، ادامه داد: تأسیس خانه مطبوعات و توجه ویژه به هیأت منصفه آن نیز باید در برنامه های این اداره قرار بگیرد تا شاهد رونق بیشتر این حوزه از حیث کمی و کیفی باشیم وحقوق مطبوعات رعایت شود.
وی یادآور شد: به طور کلی انتظار داریم که اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تحرک جدی در عرصه هنر و فرهنگ عمومی استان داشته باشد تا بتواند پا به پای سایر استان ها و حتی پیشگام تر از آن ها در فضاهای و عرصه های مختلف فرهنگی کشور بدرخشد.
حجت الاسلام هاشمی بیان کرد: مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی باید محور همدلی و وحدت در این اداره باشد و با یک مدیریت خوب انسجام را در همه بخش های این نهاد ایجاد کند وعلاوه بر آن به شهرستان ها نیز نگاه ویژه مبذول دارد تا مغفول واقع نشوند و همه کسانی که دلسوز جامعه و فرهنگ آن هستند کمک و یاریگر آن ها در تحقق اهداف خواهند بود.
مهم ترین دغدغه اهالی رسانه و مطبوعات در استان عدم وجود خانه مطبوعات است
ابوالفضل نیک عهد، مدیرمسؤول هفته نامه نامه امیر و فعال مطبوعاتی استان نیز در این رابطه، گفت: توجه به مقوله هنر و حمایت از هنرمندان باید از سوی اداره ارشاد در درجه اول اهمیت قرار گیرد چراکه هنر علاوه بر تأثیر مستقیم بر فرهنگ یک جامعه به عنوان رکن اصلی در جهت حفظ و دفاع از ارزش های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.
وی با بیان اینکه در این راستا لازم است که مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی به تمامی انجمن های فعال اعم از هنری، مذهبی و ادبی و سایر زیر مجموعه ها نظر ویژه داشته باشد، عنوان کرد: با توجه به اینکه کشور در مقطع کنونی از نظر تأمین بودجه ها با مشکلاتی مواجه است؛ بنابراین باید مدیر جدید تعاملی سازنده را با مدیران کارخانه ها و شرکت های مطرح استان برقرار کند تا بتواند با جذب بودجه و اعتبارات ویژه بخش فرهنگی استان را به نحو مطلوب فعال کرده و ارتقاء دهد.
مدیر کل جدید اجازه ندهد ارگان های موازی در خصوص راه اندازی خانه مطبوعات اظهار نظر کنند
نیک عهد با تأکید بر اینکه اکنون مهم ترین دغدغه اهالی رسانه و مطبوعات در استان عدم وجود خانه مطبوعات است و تا کنون هیچ مدیری نتوانسته به این مهم جامعه عمل بپوشاند ، یادآورشد: برخی از محافظه کاری ها و دخالت ارگان های موازی در خصوص عدم تحقق این موضوع دخیل است؛ بنابراین مهمترین خواسته اهالی رسانه استان این است که شرح وظایف ارشاد در این حوزه تدوین شود و اجازه ندهد ارگان های موازی در این رابطه اظهار نظر کنند.
وی تأکید کرد: بی توجهی به راه اندازی خانه مطبوعات مشکلات زیادی را متوجه فعالان این عرصه می کند که در نهایت به ضرر استان است چراکه مسأله اطلاع رسانی را دچار چالش می کند؛ البته این بی توجهی بی تأثیر نیز نبوده است و وجاهت خبر و خبرسانی در استان به شدت افت کرده است و این مشکلات به عملکرد نادرست اداره فرهنگ و ارشاد برمی گردد.
نیک عهد با بیان اینکه متأسفانه از مشکلات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان این است که کارشناسان در جایگاه اصلی خود قرار ندارند، ابراز کرد: این مشکل در حوزه مطبوعات استان بیشتر به چشم می خورد در حالی که مطبوعات از ارکان مهم یک کشور محسوب می شوند.
وی ضمن آرزوی پیروزی و موفقیت برای مدیر کل جدید اداره ارشاد و فرهنگ اسلامی استان، خاطر نشان کرد: امید است که مدیر جدید و با شناخت نیروهای متبحر با توجه به ارزش و حساسیت کار در حوزه فرهنگی، در ارتقاء سطح فرهنگ استان و دستیابی به اهداف عالیه گام های های مثمر ثمری بردارد.
حوزه فرهنگ و هنر به انسان های با شهامت، فرهیخته، باذوق و باتدبیر نیاز دارد
حجت الله سبزی، کارگردان تئاتر در گفت و گو با خبرگزاری خبرآنلاین، گفت: حوزه فرهنگ و هنر به انسان های با شهامت، فرهیخته، باذوق و باتدبیر نیاز دارد نه انسان هایی که صرفاً فرمانپذیر که فقط به بخشنامه های اداری بسنده می کنند و کارهای تکراری انجام می دهند.
وی با بیان اینکه مدیر فرهنگ و ارشاد اسلامی باید جدای از مدیریت دارای ذوق و خلاقیت باشد، عنوان کرد: تکرار کارهای مدیران قبلی به صورت کلیشه ای بدون داشتن ذوق، ابتکار، خلاقیت دردی را از جامعه دوا نمی کند همانطور که تیرگی ها، نابسامانی ها و تیرگی هایی که تاکنون در این حوزه وجود داشته است، سبب شده اداره فرهنگ و هنر نتواند بطور شگفت انگیز ظاهر شود و حرفی برای گفتن و ادعایی برای زنده بودن و نفس کشیدن داشته باشد؛ بنابراین این حوزه اکثر اوقات منفعلانه عمل کرده است و این مشکل نه فقط در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بلکه در ادارات فرهنگ و ارساد اسلامی کل کشور وجود دارد.
هنرصرفاً دولتی و بخشنامه ای خلاقیت را از بین می برد
سبزی با اشاره به اینکه هنرصرفاً دولتی و بخشنامه ای خلاقیت را از بین می برد، اظهار کرد: متأسفانه در این حوزه همواره اندیشه های نو مورد تمسخر قرار گرفته و به درگیری و کشکمش رسیده است در حالی که همین اندیشه های نو هستند که جامعه را به سمت نشاط، بالندگی و پویایی سوق می دهند و استقلال و سربلندی را برای کشور به ارمغان می آورند چراکه هنر اساس و زیربنای فرهنگ جامعه است.
وی با بیان اینکه متأسفانه از همان ابتدا در جامعه ما هنر با فرهنگ مشکل داشته است و این موضوع به خوبی درنامگذاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهود است، افزود: نامگذاری این اداره با عنوان فرهنگ و ارشاد اسلامی معنایی ندارد چراکه ارشادکردن وظیفه واعظ است؛ لذا بهتر است که این اداره را فرهنگ و هنر بنامیم چراکه حوزه فرهنگ و هنر ایده ای نوین و چالش برانگیز است که نیاز ها و مشکلات را با مردم در میان می گذارد و راه حلی برای آن ها ارائه می کند نه اینکه آن ها ارشاد کرده و به جای آن ها سخن بگوید و اندیشه کند.
هنر ارائه شده از سوی اداره فرهنگ و ارشاد بیشتر فرمایشی و نمایشی است
سبزی اضافه کرد: هنر، دیالوگ و گفت وگویی دوسویه بین هنرمند و مخاطب است؛ ولی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی هنری را مطرح می کند که بیشتر فرمایشی و نمایشی بوده و سمت و سوی خلاق و پویا ندارد و اکثراً در انحصار جشنواره هاست و اجازه نداده که هنرمند آزادانه اندیشه خود را مطرح کند به عنوان نمونه علت اینکه هنوز قریب به اتفاق مردم جامعه ما با حقوق شهروندی خود آشنا نبوده و در عصر فئودالیته سیر می کنند به علت همین بی توجهی به مقوله هنر در جامعه است به طوریکه مردم ما در ظاهر متمدن هستند؛ ولی در باطن مالک و مملوکند.
وی بیان کرد: فرهنگ و هنر، ارشاد کردن و نسخه پیچیدن نیست؛ بلکه تعامل و گفت و گویی ثمربخش به سمت بالندگی، تازگی و نمو و حرکت به سویی بالاتر از آنچه که هستیم، بوده و فرمانپذیری و انقیاد محض در مقوله هنر هرگز نمی گنجد.
مدیر خوب و شایسته فرهنگ و هنر صرفاً به دنبال القاء تفکرات نیست
سبزی گفت: از این رو مدیر خوب و شایسته فرهنگ و هنر صرفاً بخشنامه ای عمل نمی کند و مردم را دارای تفکر می داند و به گفتمان می خواند و از هنرمند نیز همین را می خواهد که با خلق اثر جامعه را به چالش بکشد نه اینکه تفکر را القا کند.
این کارگردان تئاتر سخن خود را بسیار عمیق تر از نکاتی که بیان شد، دانست و عنوان کرد: باید بدانیم ارشاد، یک سویه نگری، از بالا نگریستن به اقشار مختلف جامعه و وعظ در مقوله فرهنگ و هنر جایگاهی ندارد.
وی با تأکید بر اینکه امروز آنچنان که شایسته است هنر و هنرمند به صورت روان و آزاد با مردم در تعامل نیست، افزود: ادارات فرهنگ و هنر کار بسیار سترگ و شگرفی به دور از هرگونه پیچیدگی دارند و باید راحت و روان با مردم سخن بگویند و یک بستری را برای گفت و گو ایجاد کنند تا از این طریق جامعه به پیشرفت و تعالی رسیده و حلال تمام معضلات انسانی و عاطفی جامعه باشد.
سبزی بیان کرد: تمامی هنر احساسات نیست؛ بلکه احساس و خرد در هنر به هم گره خورده اند و هنر باید جامعه را به سمت یک جامعه خردمندی و خردورزی پیش ببرد نه اینکه مخاطب را در تفکرات القایی غرق، کورو نابینا و مخاطب را کوچک و ذلیل کند چراکه پس از بازی هنرمند حالا نوبت مخاطب است که بازی کند؛ لیکن یک مدیر باید در راستای ارتقاء هنر و به تبع فرهنگ انجام برنامه های زیرساختی و ریشه ای را در دستورکار خود قرار دهد.
اگر می خواهیم بدانیم مردم یک شهر چگونه می اندیشند باید به تماشاخانه آن شهر برویم
وی با بیان اینکه به عقیده بزرگان هنر اگر می خواهیم بدانیم مردم یک شهر چگونه می اندیشند باید به تماشاخانه آن شهر برویم، ابراز کرد: هنوز مردم ایران با سینما و به ویژه تئاتر بیگانه اند چراکه از یک سو تعداد اندک سینماها، نبود سالن های استاندارد و عدم ارائه موضوعات با کیفیت و از سویی فرمایشی بودن، عدم آزاد اندیشی، ندادن حق انتخاب به هنرمند و مخاطب و ارشادی بودن آن سبب شده که نتواند مخاطبان زیادی جذب کند در حالی که قدرتمند سازی تئاتر لازمه قوت بخشی به سینما و هنرهای دیگر است.
تئاتر در کشور فقط به برگزاری جشنواره ها با مراسم خشک و متهجر و معطوف شده است
سبزی ادامه داد: متأسفانه تئاتر در کشور ما فقط به برگزاری جشنواره ها با مراسم خشک و متحجر و تکراری بدون هرگونه تأثیر و حرکت رو به جلو معطوف شده است درحالی که در این عرصه باید چشم ها شست و جور دیگر دید.
وی یادآور شد: وظیفه وزارت فرهنگ و هنر شناسایی مردم و نیازهای آن ها و تلاش برای رفع آن ها با استفاده از ابزار هنر به دور از هرگونه یک سو نگری است چراکه هنرمند آزاد است و آزاد می اندیشد و حقایق را می گوید و دنبال می کند و تنها در اینصورت است که می توان مردم را پای صحنه سینما و تئاتر بکشانیم چراکه وقتی مردم ببینند هنرمند حرفی را می زند که با خرد همراه است و نیازها را می گوید بنابراین حضور خودش را در کنار هنرمند ضروری می بینند.
تجدید نظر کلی در حوزه تصمیم گیری تئاتر استان را تقاضا دارم
ناصر کریمی نیک، از پیشکسوتان عرصه کارگردانی نمایش و تئاتر نیز در این خصوص، گفت: در چند سال اخیر و از زمانی که مصطفی مشایخی، مدیر کل اسبق اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مدیریت این اداره را واگذار کرد شاهد یک آشفتگی ناهماهنگی، سستی و کندی در برنامه های ارشاد هستیم.
وی اظهار کرد: برخی از دوستانی که در این اداره بودند فجایعی را به ویژه در عرصه تئاتر رقم زدند که وصف ناشدنی است که مهم ترین آن انتخاب رییس انجمن هنرهای نمایشی و تئاتر با مدرک دیپلم بود در حالی که در همین استان بیش از 60 نفر مدارک فوق لیسانس و دکترا وجود دارد که در همین رشته فعالیت می کنند.
انتخاب نابجای اعضای شورای نظارت بر نمایش استان از اشتباهات این اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در گذشته بود
کریمی نیک با بیان اینکه انتخاب نابجای اعضای شورای نظارت بر نمایش استان از دیگر اشتباهات این اداره بود به گونه ای که اعضایی غیر متخصص، غیر بومی و بدون سابقه کار و برخورداری از هرگونه وجاهت هنری انتخاب شدند، عنوان کرد: همین عوامل سبب شد که بیست و هفتمین جشنواره تئاتر استان به بدترین شکل برگزار شود و موفقیت چندانی حاصل نکند و در نهایت سه اثر برای راهیابی به جشنواره تئاتر بین المللی فجر معرفی شد که در این نتخاب ها کوچکترین عدالتی رعایت نشد.
وی با اشاره به اینکه همین بی تدبیری ها سبب شده که در دو سال گذشته نماینده ای از استان مرکزی در جشنواره بین المللی تئاتر فجرنداشته باشیم، افزود: در چند سال اخیر کیفیت کارها بسیار تنزل پیدا کرده است.
کریمی نیک اضافه کرد: از این رو از مدیر کل جدید اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تقاضا دارم که وضعیت نیروی انسانی فعال در حوزه تصمیم گیری و تصمیم سازی تئاتر اعم از کارشناسان، رییی شورای نمایش و شورای نظارت بر تئاتر استان را را مورد بازنگری قرار دهد و در این خصوص یک تجدید نظر کلی داشته باشد.
توجه به مباحث سخت افزاری هنر تئاتر لازم است که در دستور کار مدیر کل جدید اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گیرد
وی ادامه داد: توجه به مباحث سخت افزاری این هنر نیز لازم است که در دستور کار مدیر کل جدید قرار گیرد چراکه با وجود سابقه درخشان این استان در عرصه هنرهای نمایشی هنوز یک سالن نمایش بلک باکس مجهز که به صورت تخصصی به این هنرتئاتر بپردازد، در استان وجود ندارد و هنرمندان این عرصه به دلیل این کمبود واقعاً در مضیقه هستند.
وی در پایان یادآور شد: فعالان عرصه فرهنگ و هنر توقع ندارند که مدیر جدید با آوردن پول و امکانات فراوان وارد این عرصه شود؛ بلکه خواسته آن ها این است که با درایتی و خاص و نگاه ویژه ای که به تعالی فرهنگ و هنر در این استان دارد به تمام رانت خواری ها پایان دهد و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان را به معنای واقعی خانه تکانی کند.
وی توجه و نظارت دقیق و اجرای قوانین در حوزه آگهی ها به مطبوعات از سوی دستگاه ها را از دیگر وظایف اداره ارشاد برشمرد
تشکیل خانه مطبوعات از اولویتهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی باید باشد مصطفی عرب، مدیر کل روابط عمومی استانداری مرکزی نیز دراین رابطه، گفت: با توجه به تعداد زیاد رسانه ها در استان کمک به تشکیل خانه مطبوعات به عنوان یکی از مطالبات جدی خبرنگاران و اهالی این عرصه است چراکه هنوز فعالان این عرصه یک اتحادیه یا صنف رسمی ندارند که بتوانند از طریق آن مطالبات خود را به صورت مدون و مشخص مطرح و پیگیری کنند از سوی دیگر دستگاه ها و بالاخص روابط عمومی ها نیز در ایجاد ارتباط و تعامل با آن ها به دلیلی اینکه صنف یا تشکل رسمی ندارند با مشکل روبرو هستند.
وی توجه و نظارت دقیق و اجرای قوانین در حوزه آگهی ها به مطبوعات از سوی دستگاه ها را از دیگر وظایف اداره ارشاد برشمرد و افزود: علی رغم وجود قوانین در این بخش با مشکلاتی زیادی روبرو هستیم و در بوجود آمدن این مشکلات هم بخشی از قانون ایراد دارد و هم همکاری دستگاه های مربوطه نیز کم است به طوریکه خود اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی کار خیلی مجدانه در این خصوص عمل نکرده است؛ البته عملکرد نادرست روابط عمومی دستگاه ها و خود رسانه ها در این رابطه نیز بی تأثیر نبوده است.
عرب عدم وجود بانک اطلاعاتی جامع، رسمی و قابل استناد در حوزه خبرنگاری را از دیگر موضوعات مورد تأمل در حوزه فرهنگ و ارشاد استان دانست و بیان کرد: در حال حاضر بیشتر استنادات به آماری است که از سوی مدیران مسئول رسانه ها ابلاغ می شود اگرچه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این خصوص اقداماتی کرده است؛ لیکن هنوز اکثر خبرنگاران کارت شناسایی رسمی ندارند و آموزش و توانمندسازی خاصی برای آن ها درنظر گرفته نشده است.
دبیر شورای هماهنگی روابط عمومی های استان مرکزی نظارت و حمایت از رسانه ها را خواستار شد و افزود: در حال حاضر با توجه به توسعه ارتباطات و ایجاد پایگاه های اینترنتی و فضاهای جدید مجازی شاهد حضور و برد تعداد زیادی از این رسانه ها در سطح جامعه هستیم؛ لیکن علاوه بر شناسایی و ساماندهی سایت های رسمی و معرفی موارد غیر مجاز باید با برنامه ریزی های جامع راه های حمایت قانونی و با ثبات از رسانه ها بررسی شود تا شاهد ارتقاء بیش ار پیش جایگاه رسانه ها در استان باشیم.
وی اضافه کرد: در حال حاضر به لحاظ کمیت تعداد قابل ملاحظه ای رسانه در سطح استان وجود دارد؛ لیکن باید در بحث کیفیت نیز توجه خاصی بشود که ارائه ابزارهای تشویقی دراین راستا بسیار راهگشاست.
عرب در ادامه توجه به نشاط اجتماعی از سوی اداره فرهنگ و ارشاد را متذکر شد و بیان کرد: از آنجایی که اختلالات، افسردگی و اضطراب ره آورد جامعه مدرن امروزی است؛ لذا بر طبق آمارها جامعه نیاز به تقویت و ارتقاء نشاط و شادابی اجتماعی در بخش های مختلف این حوزه را دارد و دستگاه های ذیربط به ویژه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در این خصوص برنامه ریزی جامعی داشته باشند.
وی همچنین به واگذاری تصدی ها اشاره کرد و یادآور شد: با توجه به ایجاد انجمن ها و تشکل های مختلف در حوزه های فرهنگی بنظر می رسد اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی باید با برنامه ریزی جامع امور و تصدی های قابل واگذاری هم درون سازمان خود و هم دیگر دستگاه ها را رصد و به این انجمن ها واگذار کند و با توجه به اینکه صدور برخی مجوزها به صورت متمرکز از طریق وزارتخانه انجام می شود باید تلاش شود هم در زمان این فرایندها و هم واگذاری به استان ها اقدام شود.
مدیر کل جدید اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی هرچه سریعتر مبادرت به تدوین و ارائه برنامه های خود کند تا در پایان عمر مدیریتی خود کارنامه موفقی به جای بگذارد و ناگزیر نشود ناکامی های خود را به حساب مردم و مسؤولین بنهد
محمد حسین مطیعی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد استان مرکزی در سالهای 65 تا 73 در رابطه با این سؤال ضمن اشاره به فرصت های پیش روی مدیریت فرهنگی استان ،گفت: با توجه به سوابق و جایگاه درخشان استان مرکزی و تاثیر گذاری ملی و جهانی شخصیت های مذهبی، سیاسی، علمی و فرهنگی آن در ابعاد مختلف کشور از این رو لازم است ضمن جذب اعتبارات ملی به ویژه از وزارت محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی فراخور شان بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران که برخاسته از این استان است در عرصه فرهنگی سرمایه گذاری مادی و معنوی شود.
وی اظهار کرد: برای دستیابی به این هدف ضرورت دارد که موارد و موضوعاتی را حایز اهمیت قرار داد که فراهم نمودن شرایط لازم برای شکوفایی استعدادها و چهره های فرهنگی، دینی ،هنری و ادبی و ... استان برای کسانی است که با همه مشکلات و به خاطر ارتقاء زیرساخت های فکری و فرهنگی استان پایداری و استقامت را برجلای وطن ترجیح داده اند، از جمله آن هاست.
مطیعی بیان کرد: حمایت از نویسندگان، ناشران و نشریاتی که مخاطبین فرا استانی دارند و نیز هفته نامه هایی که بدون وقفه و با حضور به موقع در عرصه های مختلف ادعاهای خود را با انتشار کیفی و کمی در ارتقاء فرهنگ عمومی و با روشنگری و تبیین اهداف مقدس نظام اسلامی اثبات می کنند را از دیگر موضوعات قابل توجه است؛ البته در کنار این کار لازم است که بررسی شود که دلیل عدم موفقیت برخی نشریه ها در حیطه وظایف خود چه بوده است و راهکاری صحیحی برای رفع موانع و مشکلات آن ها برداشته شود.
وی توجه به تشکل های مردم نهاد که جوشیده از متن مردم بوده و یکی از سرمایه های عظیم اجتماعی و فرهنگی محسوب می شوند و در شکل گیری فرهنگ عمومی و احیاء ارزش های اعتقادی و باورهای مردم نقش بی بدیلی دارند را نیز بسیار حائز اهمیت دانست و پرهیز از تصدی گری دولتی و تفویض اختیار بیشتر به این نهاد ها (با نظارت کامل) را تأکید کرد.
مطیعی بیان کرد: تعامل جدی با روحانیت، مساجد و کانون های ذیربط برای ایجاد مصونیت نسبی در جوانان و هویت بخشی دینی در آنها، تعامل با مراکز دینی، علمی، آموزشی و فرهنگی اعم از حوزه های علمیه، آموزش و پرورش، دانشگاه ها و صداوسیما را نیز در زمره مطابلات مهم از مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برشمرد.
وی برنامه ریزی و مدیریت بر استفاده بهینه از فضای مجازی با توجه به تاکید مقام معظم رهبری در جنگ نرم دشمنان و ایجاد زمینه رشد آن دسته از کارشناسان و فعالان عرصه فرهنگی که دغدغه نظام، اسلام و باورهای دینی را دارند و ارتقاء جایگاه آن ها را نیز از موضوعات مهم دانست.
مطیعی در پایان یادآور شد: انتظار می رود مدیر کل جدید اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی هرچه سریعتر پس از شناخت نسبی از استان با توجه به وجوه فرهنگی، هنری، اعتقادی، تاریخی و... مبادرت به تدوین و ارائه برنامه های خود با توجه به رهنمودهای مکرر مقام معظم رهبری در این حوزه کند تا در پایان عمر مدیریتی خود کارنامه موفقی به جای بگذارد و ناگزیر نشود ناکامی های خود را به حساب مردم و مسؤولین بنهد؛ البته لازم به ذکر است که همدلی، همبستگی و حمایت مردم و مسئولین جهت نیل به اهداف برنامه غیر قابل انکار است.

کلید واژه ها: استان مرکزی - وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی -




سه شنبه 5 آبان 1394 - 09:40:18





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن