واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سرپرست وزارت كشور در مراسم افتتاح مجلس هشتم(/(۱ كاهش ۳۲درصدي جرايم انتخاباتي از ويژگيهاي انتخابات مجلس هشتم بود
سياسي. وزارتخانهها و سازمان ها. وزارت كشور
سرپرست وزارت كشور كاهش چشمگير جرايم انتخاباتي و تقليل ۳۲درصدي اين موضوع در حوزهاي انتخاباتي و كاهش شكايات و تخلفات رسيدگي شده از سوي ستادهاي بازرسي و هيات نظارت شوراي نگهبان را از ويژگيهاي برگزاري هشتمين دوره انتخابات مجلس هشتم برشمرد.
سيد مهدي هاشمي روز سه شنبه در نخستين جلسه علني و رسمي مجلس هشتم براي در گزارشي از روند برگزاري انتخابات مجلس هشتم ، افزود : اميد است به لطف الهي و ارتقا فرهنگ و اخلاق انتخاباتي، اين كاهشها ادامه يابد.
به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، سرپرست وزارت كشور تصريح كرد : اهتمام به استفاده از روشهاي نوين و برگزاري موازاي انتخابات رايانهاي كه خود گامي مهم در حركت به سوي دولت الكترونيك تلقي شد از محسنات اين دوره از انتخابات بود.
هاشمي خاطر نشان كرد : اطلاع رساني به موقع و شفافسازي روند انتخابات براي مردم اطمنيان و آرامش را در جامعه ارتقا بخشيد، برگزاري ۵۲نشست خبري با خبرنگاران داخلي و بعضا خارجي ، انتشار ۱۸۰۰گزارش خبري ، حضور در ۳۰مورد برنامههاي صداوسيما و انتشار ۴۸اطلاعيه ستاد انتخابات در مرحله اول و دوم از فعاليتهاي ستاد خبري انتخابات بوده است.
وي افزود : در بخش پشتيباني چاپ و توزيع برگهاي تعرفه با مشخصات امنيتي بالاتر نسبت به دورههاي قبل، توزيع به موقع اعتبارات ، خريد و توزيع اقلام اداري و تجهيزات ريانهاي صورت گرفت.
سرپرست وزارت كشور كه گزارش خود را در چهار بخش مقدمه، فضاي عمومي كشور در آستانه انتخابات و اجراي انتخابات و آمارها ارائه كرد ، در ابتداي سخنان خود به بخشي از بيانات مقام معظم رهبري در خصوص انتخابات در ۲۵ اسفندماه سال ۱۳۸۶كه فرمودند با همت و هوشياري شما يكبار ديگر همه ترفندهاي شيطاني از صدور قطعنامه و تحريم انتخابات تا دعوت ناظران بيگانه به دخالت در حقوق زندگي مردم، از سياه نمايي در مديريت كشور تا ترساندن مردم از خطر حمله دشمن ، از تهمت سالم نبودن انتخابات تا تبيين دلسردي و بي تفاوتي مردم و به خصوص پيش گوييهاي تبليغاتي و شيطاني درباره مشاركت نكردن جوانان و همه و همه به سنگ خورد، اشاره كرد.
** فضاي عمومي كشور در آستانه انتخابات
هاشمي در اين بخش از گزارش خود به فضاي عمومي كشور در آستانه انتخابات اشاره و تصريح كرد: در سالي كه توسط رهبر معظم انقلاب اسلامي به عنوان سال اتحاد ملي و انسجام اسلامي نامگذاري شده بود ، جمهوري اسلامي ايران در حالي به استقبال انتخابات هشتمين دوره مجلس شوراي اسلامي رفت كه كشور در يكي از پرافتخارترين مقاطع انقلاب اسلامي قرار داشت.
سرپرست وزارت كشور اضافه كرد : برههاي كه شايد بتوان از آن به عنوان يك نقطه عطف ياد كرد چرا كه جمهوري اسلامي در اين برهه از تاريخ انقلاب با توكل به خداوند متعال و با استفاده از پشتوانههاي مردمي و ظرفيتهاي داخلي با اعتماد به نفس و تلاش ستودني قدمهاي اساسي و اميدبخشي را در جهت ساخت كشور برداشت و به دستاوردهاي بسيار ارزشمندي رسيد به طوري كه امواج و آثار اين خيزش چالشهاي سنگيني در عرصه بينالمللي ايجاد كرد.
هاشمي يادآور شد : امروزه نظام سلطه با تمام فرصتها و امكانات سياسي ، اقتصادي ، ديپلماتيك و رسانهاي براي مقابله با اين حركت درون زاي ملت به ميدان آمده است، دستيابي ملت ايران به فناوري صلح آميز انرژي هستهاي ، جهش علمي در عرصههاي نوين فكري ، ساخت ماهواره و ورود به فضا ، رشد تصاعدي سرمايه گذاريهاي عمراني ، بسط عدالت و توزيع عادلانه ثروت از طريق طرحهاي زودبازده و به تبع آن كاهش نرخ بيكاري و از همه مهمتر گرايش بينظير ملتهاي جهان به انقلاب اسلامي و شكستهاي پي در پي آمريكا در عرصه سياست خارجي باعث شده بدخواهان نظام تمام هم و غم خود را براي نااميد ساختن مردم و توقف مسير رشد و تعالي جمهوري اسلامي ايران به كار گيرند و به ويژه در جريان انتخابات كه يك آزمون ملي و نمايشگاهي از قابليتهاي سياسي ملت و پيوند مردم با حاكميت است مانع موفقيت شوند.
وي گفت : جمهوري اسلامي ايران به عنوان يك نظام مستقل با توكل بر خدا و حضور و مشاركت مردم ميتواند در مقابل اين توطئهها بايستد، بدون شك اهميت انتخابات مجلس شوراي اسلامي نه فقط به عنوان يك اقدام ملي براي تشكيل قوه مقننه و تبلور عصاره فضائل ملت، بلكه نماد اعتماد مردم و پشتوانه مردمي و كارآمدي نظام اسلامي است.
سرپرست وزارت كشور ، انتخابات را تجلي اراده ملت در تعيين سرنوشت و بهترين سازوكار براي مشاركت مردم در اداره امور دانست و افزود: بر اساس اصل ششم قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران اداره كشور، متكي به آرا عمومي بوده و مردم از طريق انتخابات در اداره كشور نقش ايفا ميكنند، مطابق اين اصل همه مسولان نظام به صورت مستقيم و غير مستقيم با آرا مردم انتخاب مي شوند و لذا راي ملت در هر انتخابات بسيار تعيينكننده است كه در اين ميان انتخابات مجلس شوراي اسلامي از ويژگيهاي خاصي برخوردار بوده و همانطور كه رياست محترم جمهوري اسلامي دكتر محمود احمدي نژاد فرموده اند، اقتدار دولت در گرو اقتدار مجلس است.
هاشمي تصريح كرد : از طرفي چرخش قدرت سياسي ميان احزاب و گروهها و جناح سياسي طي سه دهه گذشته از عمر انقلاب اسلامي نشان ميدهد كه انتخابات در ايران فرمايشي و نمايشي نبوده و اين مردم هستند كه با كمال آزادي و بر اساس خواست و دريافتهاي خود دست به انتخاب ميزنند.
به گفته وي ، آمريكا در پي شكستهاي متعدد در خاروميانه و عدم موفقيت در متوقف ساختن فعاليتهاي هستهاي ايران بسيار اميدوار بود كه در قالب قطعنامههاي تحريمي و اعمال محدوديتهاي شديد اقتصادي و بهرهگيري از عمليات رواني گسترده و قدرت وسيع رسانهاي مردم را تحت فشار قرار داده و فضاي رسانهاي و فضاي انتخابات هشتمين دوره مجلس را تحت الشعاع قرار دهد.
وي تاكيد كرد : ليكن ملت ايران در آستانه ورود به چهارمين دهه از عمر پرافتخار انقلاب اسلامي و عرصههاي نوين تحول و با استفاده از كوله بار تجربيات شركت در ۲۸انتخابات با وجود محدوديتهاي تبليغاتي ، افزايش حداقل سن رايدهندگان و شرايط روزهاي پاياني سال، حضوري هوشمندانه و حماسي خود را به نمايش گذاشتند.
** اجراي انتخابات
سرپرست وزارت كشور در ادامه سخنان خود در گزارشي از روند اجراي انتخابات تصريح كرد : وزارت كشور انتخابات را يك آزمون ملي وبرگزاري آن را به عنوان مهمترين مسوليت اجرايي خود تلقي كرده و از اوئل سال ۸۶با بسيج امكانات، براي برگزاري مطلوب انتخابات ، تمامي همت خود را بكار بست تا همه مردم در سراسر كشور با سهولت هرچه بيشتر امكان راي دادن داشته باشند.
هاشمي يادآور شد: تلاش شد تا حفظ سلامت و قانون مداري سرلوحه عملكرد مجريان در سراسر كشور باشد وصيانت از تك تك آراي مردم به عنوان امانتي الهي وظيفه شرعي و قانوني تمامي مجريان گردد.
وي خاطرنشان كرد : ستاد انتخابات كشور با تشكيل ۶كميته تخصصي و ۹گروه كارشناسي و حضور نمايندگان سازمانها و نهادهاي ذيربط از اول دي ماه ۸۶ كار خود را به صورت رسمي آغاز كرد.
هاشمي گفت : تغييرات قانون كه تا آخرين روزهاي قبل از برگزاري انتخابات ادامه داشت عبارت بودند از :
-۱افزايش سن رايدهندگان از ۱۶سال به ۱۸سال
-۲ممنوعيت چاپ و نصب پوستر، بنر و تراكتهاي تبليغاتي نامزدها -۳رايانهاي برگزار شدن انتخابات در صورت توافق با شوراي نگهبان -۴افزايش شرط تحصيلي داوطلبان نمايندگي از فوق ديپلم به كارشناسي ارشد -۵افزايش مدت استعفا قبل از ثبت نام داوطبان از دو ماه به ۶ماه -۶حذف آراي باطله ماخوذه از حد نصاب مورد نظر
سرپرست وزارت كشور تصريح كرد:برنامه سنگين آمورشي با برگزاري همايشهاي توجيهي منطقهاي ، براي كليه دست اندركاران انتخابات در ۶نقطه كشور، تهيه نرم افزار آموزشي براي شعب، آموزش عمومي مردم از طريق رسانه ملي و جرايد، توزيع كتابچه راهنما ميان شعب ، آموزشهاي نرم افزار رايانهاي در مركز، استانها و تمامي حوزهها ي انتخاباتي ، كارآيي و سرعت عمل را در تمامي سطوح افزايش داد.
وي اظهار داشت :تشكيل كميته تدوين و ترويج منشور اخلاقي انتخابات، با مشاركت سازمانها و نهادهاي فرهنگي دانشگاهها، حوزههاي علميه ، احزاب و رسانههاي گروهي ، برپايي همايشهاي تخصصي ، توزيع اقلام تبليغي ، چاپ كتاب احكام انتخابات براي كليه شعب و ديگر اقدامات ، تاثير مطلوبي بر فضاي انتخابات گذاشت.
هاشمي در پايان اين بخش از گزارش خود تاكيد كرد: بيترديد برخي كاستي ها نيز عليرغم تلاش بيشائبه مجموعه وزارت كشور در اين دوره از انتخابات وجود داشت كه اميدواريم اين كاستيها را با همكاري و تدبير مجلس هشتم براي مراحل بعدي حتي المقدور مرتفع سازيم.
ادامه دارد...
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 182]