واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ آبان ۱۳۹۴ (۱۲:۲۳ب.ظ)
سامانههاي ارائه خدمات الکترونيک سلامت بايد موجب افزايش کيفيت شود موج - مسوول دفتر آمار فناوري اطلاعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي گفت: طبق تصويب کارگروه خدمات الکترونيک سلامت ارائه داروي بيماران خاص با انجام تغيراتي در سيستم استعلام بيمه از نظر کيفي و سرعت ارائه بهبود مييابد.
به گزارش خبرگزاري موج، حسين رياضي عنوان کرد: کدينگ هاي حوزه سلامت توسط «کميته کدينگ» که زيرمجموعه کارگروه الکترونيک سلامت است، تهيه شده است. ذي نفعان عضو کارگروه موظف هستند اين کدينگ را در سامانههاي اطلاعلاتي خود استفاده کنند. در اين صورت امکان تبادل و به اشتراک گذاري اطلاعات بين سازمانهاي حوزه سلامت امکان پذير ميشود.
وي با اشاره به زيرساختهاي شبکه ارتباطي اذعان کرد: با توجه به اين که وزارت بهداشت خدمات گسترده اي را در حوزه بهداشت به روستاها و مناطق محروم ارائه ميکند؛ بخشي از نقاط محروم از کمبود زيرساختها در رنج هستند. لذا وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات موظف شد زيرساخت لازم براي نقاطي که به فناوريهاي ارتباطي دسترسي ندارند را فراهم کند.
مسوول دفتر آمار فناوري اطلاعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با اشاره به شبکه ملي سلامت خاطرنشان کرد: حدود 10 هزار مرکز بهداشتي، درماني و تشخيصي وزارت بهداشت به اين شبکه متصل شدهاند.
اما 15 هزار خانه بهداشت و مرکز بهداشتي هنوز به اين شبکه متصل نيستند.
به همين دليل وزارت ارتباطات اين همکاري را طبق تفاهم نامه با وزارت بهداشت انجام و از طريق طرح USO اين زيرساختها را براي مناطق محروم فراهم کنند.
وي افزود: طرح USO به خدمات الزامي دولت اشاره دارد که طبق آن دولت بايد به تمام مناطق روستايي خدمات را به صورت پايه ارائه دهد.
يکي از اين خدمات، خدمات الکترونيک سلامت است که بر اين زيرساخت بايد انجام شود.
رياضي به سرويسهاي تبادل اطلاعات بين سازمانهاي متفاوت اشاره و اظهار کرد: با حدود 70 وب سرويس الکترونيک بين سازمانهاي بيمه گر، هلال احمر، وزارت بهداشت و ساير بازيگران حوزه سلامت تبادل اطلاعات انجام، استعلامهاي کاغذي و بروکراسي اداري حذف و از طريق اتصال سامانه بانکهاي اطلاعاتي بين سازمانهاي مختلف سريع تر به مردم خدمت رساني صورت ميگيرد.
مسوول دفتر آمار فناوري اطلاعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با اشاره به دستور کار که در اين جلسه براي وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي در حوزه بيمه تعيين شد، گفت: با توجه به يکپارچه نبودن بيمهها و قواعد و سازمانهاي متعددي که در اين حوزه دخيل هستند، اين وزارت خانه پيشنهادهاي خود را در مورد چگونگي يکپارچه سازي بيمهها ارائه دهد.
معماري اي را که در اين زمينه ميتوان به کار برد توسط وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات ارائه ميشود.
رياضي با اشاره به خدماتي که به داروي بيماران خاص ارائه ميشود، خاطرنشان کرد: قطع بودن سامانه استعلام بيمه مشکلاتي را در اين حوزه ايجاد کرده است. مقرر شد فرآيندهاي اين سامانهها به گونه اي تغيير يابد تا ارائه خدمات الکترونيکي منجر به افزايش کيفيت خدمات سلامت شود.
اين مقام مسوول با بيان اين که ارتباطاتي بين وزارت بهداشت و گمرک براي داروها و لوزام و تجهيزاتي مصرفي پزشکي وجود دارد، گفت: اقلام ترخيص شده در گمرک بايد استانداردهاي وزارت بهداشت را داشته باشند.
در گذشته استعلام اين استانداردها بايد به صورت کاغذي انجام ميشد که زمان بر و هزينه بر بود. اکنون اين استعلامها به صورت الکترونيک انجام ميشود.
مسئول دفتر آمار فناوري اطلاعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با اشاره به نماي کلي که در مورد شبکه الکترونيک سلامت وجود دارد، عنوان کرد: در صورتي که ارتباط بين مراکز خدمات درماني و سازمانهاي بيمه گر به صورت بهينه طراحي و اجرا شود 90 درصد تعامل حوزه سلامت پوشش داده ميشود.
وي افزود: اکنون با تعدد نرم افزارها و سامانههاي اطلاعاتي در حوزه بيمه، تعدد قواعد بيمه متناسب با سازمانهاي بيمه گر و نبود اطلاعات يکپارچه از سوي اين سازمانها مواجه هستيم. در نتيجه زماني که مردم به داروخانهها مراجعه ميکنند، ناچارند در سامانههاي اطلاعاتي متعدد اطلاعات خود را جست و جو کنند.
رياضي در پايان ابراز اميدواري کرد: مکانيزم هاي رسيدگي به اسناد در حوزه پيشگيري و نيز در حوزه فرآيندهاي رسيدگي به اسناد پزشکي پس از ارائه خدمت الکترونيکي شود و اين سيستمها به صورت آنلاين در اختيار مراکز درماني قرار گيرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]