واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ آبان ۱۳۹۴ (۱۱:۵۱ق.ظ)
در نشست دومين کنگره ملي زخم و ترميم بافت مطرح شد: هزينه 1000 ميلياردي ديابت براي کشور موج - رئيس دومين کنگره ملي زخم و ترميم بافت با بيان اين که حدود 5 ميليون نفر در کشور مبتلا به ديابت هستند و سالانه 60 هزار نفر از آن ها به زخم پاي ديابتي مبتلا مي شوند، گفت: 35 درصد اين زخم ها منجر به قطع عضو مي شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج حسين بختو، رئيس دومين کنگره ملي زخم و ترميم بافت، در نشست خبري اين کنگره با اشاره به اينکه اولين سال برگزاري کنگره ملي زخم و ترميم با استقبال خوب محققان در حوزه هاي علوم پايه و پزشکي مواجه شد، اظهار کرد: جهاد دانشگاهي با توجه به ماموريت هاي تعريف شده ايده هاي محققان جوان را عرضه مي کنند تا بتواند معضلات بهداشتي و درماني را حل و فصل کنند.
به گفته وي سابقه درمان زخم هاي مزمن بخصوص زخم هاي ديابتي در کشور زياد است اما جهاد دانشگاهي تصميم به راه اندازي يک مرکز جامع ترميم زخم و بافت گرفت تا مبتلايان 5 ميليوني ديابت و ديگر بيماري ها را تحت پوشش قرار دهد.
رئيس اين کنگره با اشاره به اينکه حدود 5 ميليون نفر در کشور مبتلا به ديابت از نوع 1 و 2 هستند و از اين افراد ساليانه 60 هزار نفر به زخم پاي ديابتي مبتلا مي شوند، گفت: 15 درصد تمام افراد ديابتي در طول عمرشان دچار زخم پاي ديابتي مي شوند که 35 درصد اين زخم ها منجر به قطع عضو شده است.
وي افزود: طول مدت درمان زخم ديابتي طولاني و هزينه هاي بسيار زيادي براي کشور ايجاد مي کند. بختو با اشاره به آمار ارائه شده از سوي آمريکا از هزينه هاي بيماري ديابت اظهار کرد: اين آمارها نشان مي دهد در آمريکا براي هر فرد ديابتي حدود 5 هزار دلار هزينه مي شود.
اين متخصص با بيان اين که زخم هاي ديابتي و مزمن مانند زخم هاي فشاري، وريدي و يا زخم هايي که بر اثر بيماري هاي متابوليک ايجاد مي شود نيازمند درمان شيمي هستند، تصريح کرد: حضور در راه متخصص غدد ارتوپد، متخصص تغذيه و بهداشت، براي تشخيص و درمان اين زخم ها مورد نياز است.
وي افزود: چون در کشور ما مرکز جامعي براي درمان اينگونه زحم ها وجود نداشت، تصميم به راه اندازي مرکز جامع ترميم زخم گرفتيم.
بختو اهداف برگزاري اين کنگره را افزايش همکاري ميان متخصصين، ارائه آخرين دستاوردهاي علمي دراين حوزه عنوان کرد و گفت: با برگزاري اين نوع کنگره ها مي توانيم سريعتر و علمي معضل زخم پاي ديابتي را شناسايي و حل کنيم.
در ادامه اين نشست سيد مهدي طبايي، دبير اجرايي کنگره با بيان اينکه هدف جهاد دانشگاهي از پرداختن به موضوعات پژوهشي و درماني اينست که بتواند معضلاتي که در جامعه ديده نمي شود پررنگ کند، اظهارکرد: زخم معضلي است که آحاد مردم بخصوص اقشار ضعيف با آن مواجه اند و متاسفانه در سياست گذاري هاي سلامت کمتر ديده شده است.
معاون پژوهشي واحد علوم پزشکي دانشگاه تهران با تاکيد براينکه اين معضل تبعات مالي، از کار افتادگي و تبعات جاني بيشتري نسبت به سرطان ها دارد، اظهار کرد: طبق آمار ارائه شده ديابت هزينه هاي مستقيم و غير مستقيم زيادي بالغ بر هزار ميليارد تومان را به جامعه تحميل مي کند.
وي افزود: بسياري از بيماران ديابتي که دچار زخم پاي ديابتي مي شوند در عرض 5 سال دچار مرگ و مير شده و در واقع اين زخم نشانگر مرگ قريب الوقوع است.
دبير اجرايي اين کنگره با بيان اينکه راه ا ندازي مرکز جامع ترميم زخم در دنيا رايج است، اما؛ در ايران تا به حال وجود نداشته، تصريح کرد: ما مي خواهيم با برگزاري اين کنگره به دو هدف تقويت بعد رسانه اي و ايجاد مرکزي براي تضارب آرا علمي بپردازيم.
طبايي در برگزاري اين کنگره از ششم تا هشتم آبان خبر داد و گفت: علاوه بر برگزاري 60 سخنراني در قالب 8 پنل تخصصي، نمايشگاه تخصصي نيز در جنب اين کنگره که در محل سالن شهيد غرضي بيمارستان ميلاد برگزار مي شود، خبر داد و گفت: 26 رشته تخصصي در اين کنگره شرکت داشته و اين کنگره شامل 20 – 14 و 10 امتياز بازآموزي خواهد بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]