تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز در اول وقت خشنودى خداوند، ميان وقت رحمت خداوند و پايان وقت عفو خداوند است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805152880




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ورود خارجي ها به صنعت نفت ايران با هدف انتقال تکنولوژي هاي نفتي


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۳ آبان ۱۳۹۴ (۱۱:۳۵ق.ظ)
ورود خارجي ها به صنعت نفت ايران با هدف انتقال تکنولوژي هاي نفتي موج - ايران، امروز کشوري است که با کمک توان داخلي توانسته بسياري از تجهيزات صنعت نفت، گاز، پتروشيمي و پالايش را بومي سازي کرده و در بيشتر موارد از وابستگي تجهيزاتي به شرکت هاي داراي ليسانس و فناوري خارجي رهايي پيدا کند.
به گزارش خبرگزاري موج، ايران با 157 ميليارد بشکه ذخاير نفت خام و 34 تريليون متر مکعب ذخاير گاز طبيعي در صدر کشورهاي جهان ايستاده است. از سوي ديگر از ميان ميدان هاي فعال نفت و گاز ايران 62 ميدان در خشکي و 12 ميدان در دريا قرار دارند و اين مساله باعث شده است تا هزينه برداشت انرژي در ايران با توجيح مناسب اقتصادي همراه باشد. بعد از توافق هسته اي، ايران به دليل همين موقعيت برتر، مورد توجه خاص سرمايه گذاران خارجي قرار گرفته است، اما در کنار آماده شدن مديران نفتي براي استقبال از سرمايه هاي خارجي، اين نگراني نيز وجود دارد که اگر ماهيت فعاليت سرمايه هاي تازه نفس در ايران تنها به مقوله توليد، توسعه و اکتشاف محدود شود، صنايع نفتي همچنان با مشکلات ديرينه خود دست به گريبان خواهند بود.
صنعت نفت ايران و حتي فراتر از آن صنعت نفت خاورميانه در شرايطي به سر مي برد که بيش از هر چيز به تقويت تکنولوژي و ايجاد دانش و عقلانيت براي محافظت از ثروت هاي ملي نياز دارد. ضرورت بومي سازي تکنولوژي از مهمترين دغدغه هاي صنعت نفت کشور است؛ چراکه تنها تکنولوژي و دانش ملي است که مي تواند راهبردهاي حفظ منابع طبيعي را اجرايي کند. اگر اين گونه نباشد مي توان نتيجه گرفت که فعاليت سرمايه گذاران خارجي در ميادين نفتي بعد از چند سال پوسته اي ناکارآمد از بدنه و هسته هاي انرژي بر جاي مي گذارد.
البته جاي بسي خوشحالي است که در الگوي قراردادهاي جديد نفتي ايران(IPC) انتقال فناوري تثبيت و لازم الاجرا شده، اما اين مولفه و دستيابي به آن از اهميت بسيار زيادي برخوردار است. براي همين ضرورت دارد تا برنامه ريزان توسعه در ايران در مواجه با اجراي الگوهاي نوين سرمايه گذاري اين اصل را مد نظر قرار دهند.
اساساً هدف وزارت نفت از طراحي مدل جديد قراردادهاي نفتي، سرعت بخشيدن به توسعه ميدان‌هاي نفت و گاز، جبران کم‌کاري سال‌هاي گذشته در ميدان‌هاي مشترک و وارد کردن فناوري‌هاي نوين است که به دليل تحريم، معرفي آن به سرمايه‌گذاران و شرکت‌هاي خارجي با تأخير همراه شده است.
به طور کلي دراين مدل از قراردادها، عمليات اکتشاف به پيمانکار واگذار مي‌شود و بايد سعي شود شرکت‌هاي خارجي به مناطق پر ريسک صنعت نفت وارد شوند، زيرا قاعده در دنيا اين است که هزينه سنگين اکتشاف را شرکت‌هاي خارجي تأمين کنند و نبايد هزينه‌هاي ملي صرف مخارج اکتشاف شود. انتقال فناوري و شفافيت مالي، يکي از مهمترين مباحث قراردادهاي جديد (IPC) است که براساس آن قرار است در قراردادهاي جديد، کارشناسان ايراني در کنار شرکت‌هاي سرمايه‌گذار خارجي قرار گيرند تا با آخرين فناوري‌هاي روز دنيا آشنا شوند.
ضمن اينکه بايد خود نيز در اين انتقال و دريافت تکنولوژي بهتر عمل کنند. افزايش ضريب بازيافت مخازن نيز يکي از مهمترين اهداف اين قراردادهاست که با توجه به اينکه نيمي از ميدان‌هاي کشور در نيمه دوم عمر خود قرار دارند، هر يک درصد افزايش ضريب، معادل به ٥٠٠ ميليارد دلار افزايش ثروت ملي است.
از سوي ديگر نبايد از اين نکته غافل ماند که ايران، امروز کشوري است که با کمک توان داخلي توانسته بسياري از تجهيزات صنعت نفت، گاز، پتروشيمي و پالايش را بومي سازي کرده و در بيشتر موارد از وابستگي تجهيزاتي به شرکت هاي داراي ليسانس و فناوري خارجي رهايي پيدا کند. از اين رو شرکت هايي که از اين پس قصد دارند به ايران و به خصوص صنعت نفت اين کشور راه پيدا کنند بايد به اين نکته توجه داشته باشند در شرايط رقابتي و بازاريابي سخت تري بايد فعاليت هاي خود را آغاز کنند. بازاري که فقط در بخش بالادستي صنعت نفت نيازمند بيش از ٣٤٥ ميليارد دلار و در بخش پتروشيمي نيز نيازمند بالغ بر ٧٠ ميليارد دلار سرمايه گذاري خارجي است.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن