واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ آبان ۱۳۹۴ (۱۱:۵۶ق.ظ)
وزير بهداشت: توجه ويژه به تجهيز امکانات براي نظارت بر توليد مواد غذايي موج - وزير بهداشت تاکيد کرد: در آينده مقدار هزينه اي که دولت و مجلس بايد براي سلامتي و درمان معلوليت مردم ناشي از نبود نظارتهاي دقيق پرداخت کنند بسيار بيشتر از آن ميزاني است که در حال حاضر ميتوانند در جهت پيشگيري و رعايت استانداردها پرداخت کنند.
به گزارش خبرگزاري موج، سيد حسن هاشمي با بيان اين مطلب، افزود: اگر بخواهيم عطاريها را ساماندهي کنيم ضروري است تا در طب سنتي در زمينه تربيت متخصصان اين طب و گسترش داروخانههاي گياهي سرمايه گذاري کنيم، البته اين درحاليست که هنوز اراده جدي براي احياي طب ملي در کشور وجود ندارد.
وزير بهداشت و درمان و آموزش پزشکي با بيان اينکه همه براي احياي طب ملي انتظار دارند و مطالبه گري ميکنند، اظهار داشت: تا کنون اختيارات، منابع لازم و دستورات قانوني براي سپردن توليت به وزارت بهداشت به گونه مناسبي انجام نشده و در صورتي که با برنامه ريزي صحيح، مجلس و دولت، قوانين لازم را به تصويب برسانند و امکانات لازم را در اختيار ما قرار دهند، ميتوان اطمينان حاصل کرد که ظرف 30-20 سال آينده، يکي از گرانبهاترين ميراثهاي کشور يعني طب ملي را تقويت کنيم و شاهد بدرفتاريها و مداخلات عطاريها به شيوه اي غير اصولي در سلامت مردم نباشيم.
هاشمي نظارت بر عطاريها را در حوزه اختيارات وزارت صنعت، معدن و تجارت دانست و گفت: در برخي موارد شاهديم که افراد از قشرهاي مختلف و با نيت سودجويي، مبادرت به تجويز برخي داروهاي گياهي و سنتي بدون داشتن دانش آن ميکنند که اين افراد از طريق وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکي به مراجع قضايي معرفي شدهاند اما متاسفانه محکوميت آنها بازدارنده نبوده و در بسياري از موارد حتي محکوم هم نشدهاند.
وزير بهداشت و درمان و آموزش پزشکي در بخش ديگري از سخنان خود به کنترل باقي مانده سموم در محصولات کشاورزي از سوي وزارت بهداشت و سازمان ملي استاندارد اشاره کرد و افزود: امکانات ما در اين حوزه با وظايفي که داريم همخواني ندارد در صورتي که بايد آزمايشگاههاي مجهز، نيروي انساني کافي جهت نظارت و همچنين قوانيني را در اختيار داشته باشيم که قدرت مداخله و بازدارندگي را به ما بدهد.
هاشمي تأکيد کرد: با وجود تمام اين محدوديتها، تا کنون بي تفاوت نبودهايم و همواره ميزان سموم باقي مانده در مرکبات، برنج و غلات به گونه مناسبي کنترل ميشود و در صورت بروز تخلف، برخوردهاي لازم را کردهايم اما هنوز با نقطه مورد انتظار ما و مردم فاصله داريم.
وزير بهداشت و درمان و آموزش پزشکي به نقش ويژه آزمايشگاههاي مجهز جهت کنترل و نظارت بهتر بر مواد غذايي اشاره کرد و اظهار داشت: علاوه بر اين، لازم است تا سازمان مديريت نيز رديفي را در اختيار ما قرار دهد که بتوانيم براي نظارت بهتر، افرادي را استخدام و يا حتي برون سپاري کنيم.
هاشمي تصريح کرد: در بخش نظارت و کنترل محدوديت داريم اما در آينده مقدار هزينه اي که دولت و مجلس بايد براي سلامتي و درمان معلوليت مردم ناشي از نبود نظارتهاي دقيق پرداخت کنند بسيار بيشتر از آن ميزاني است که در حال حاضر ميتوانند در جهت پيشگيري و رعايت استانداردها پرداخت کنند.
وزير بهداشت و درمان و آموزش پزشکي اظهار اميدواري کرد که به سازمانهاي استاندارد و غذا و دارو توجه ويژه شود و بخشي از بيماريهاي حال حاضر را ناشي از کم توجهي به بخش نظارت در اين حوزه دانست.
هاشمي همچنين شايعه ابتلاي مردم به آلزايمر در صورت اضافه کردن آهن به آرد را تکذيب کرد و گفت: تا به حال چنين چيزي ثابت نشده و بر مبناي يک يا دو گزارش نميتوان چنين ادعايي کرد. مواد افزودني به آرد را کارشناسان تغذيه صاحب دانش و تجربه و آگاه از آخرين استاندارهاي بين المللي به وزارت صنعت، معدن و تجارت پيشنهاد ميدهند و تصميم گيريها در اين حوزه خلق الساعه نيست.
وي تصريح کرد: علاوه بر آهن و يد، وزارت بهداشت علاقهمنداست که ويتامين D نيز به آرد اضافه شود؛ چرا که طبق تحقيقات علمي با کمبود شديد اين ويتامين در کشور مواجه هستيم و اميدواريم منابع مورد نياز آن تأمين شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]